خبرگزاری ایسنا: جلال جلالی زاده در پاسخ به این پرسش که به نظر شما جامعه در حال حاضر چه دیدگاهی نسبت به جریان اصلاحات دارد؟ اظهار کرد: جریان اصلاحات طیفهای مختلفی دارد و در این جریان از اصلاح طلبان اهل اندیشه تا اصلاح طلبان فرصت طلب وجود دارد. آنهایی که بر مبنای فکر و اندیشه، اصلاح طلبی را پذیرفته اند، تلاش میکنند تا این تفکر را به مردم معرفی کنند، اما عدهای اصلاح طلبی را مبنایی برای دستیابی به قدرت و مقام میدانند و از اندیشه اصلاح طلبی برای رسیدن به قدرت سواستفاده میکنند. این افراد در زمان انتخابات پیشتاز شده، اما وقتی به مقامی رسیدند، گذشته را فراموش کرده و برای آنها سرنوشت اصلاحات بی اهمیت میشود.
وی ادامه داد: اگر مردم اصلاحات را با این افراد سواستفاده گر بشناسند، به این جریان انتقاد وارد کرده و آن را قدرت طلب میدانند. واقعیت هم این است که مردم با یک چوب همه را میرانند و قضاوت کلی کرده و مثلا سیدمحمد خاتمی را با این دسته افراد در کنار هم قرار میدهند.
این فعال سیاسی با بیان اینکه عدهای صادقانه در انتخابات ریاست جمهوری اخیر برای اصلاحات رای جمع کردند، افزود:، اما بعد انتخابات کسانی وارد قدرت شدند که هیچ هزینهای برای اصلاحات نداده بودند. من افرادی را در مسئولیتهای مختلف میشناسم که به نام اصلاحات مسئولیت گرفتند، اما هیچ توجهی به سرنوشت اصلاحات ندارند. مردم به اصلاح طلبان اعتماد کرده و به آنها رای دادند، اما عدهای از این شرایط سواستفاده کرده تا به قدرت برسند و همینها موجب شدند که اعتماد مردم به اصلاحات کم شده و نسبت به این جریان دلسرد شوند.
این نماینده دوره ششم مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: باید برای مردم روشن شود که اصلاح طلب واقعی چه فرقی با افرادی دارد که از اصلاحات سواستفاده میکنند. اصلاح طلبان مسئولیت سنگینی دارند و مردم را باید توجیه کرده و شرایط جریان اصلاحات را برای مردم تبیین کنند، ولی چون این کار را نمیکنند، مردم به اصلاح طلبان انتقاد کرده و آنها را عامل مشکلات خود میدانند.
جلالی زاده با اشاره به اینکه متاسفانه ارتباط اصلاح طلبان با جامعه ضعیف شده است، خاطرنشان کرد: مردم از اصلاح طلبان انتظار داشتند تا مشکلات شان را حل کنند. اصلاح طلبان بخاطر کشور و نظام مردم را به پای صندوق رای کشاندند، اما کسانی به قدرت رسیدند که پاسخگوی مردم و اصلاح طلبان نیستند و بر سر سفره قدرت نشسته و از مزایای آن بهره بردند.
وی در پایان با بیان اینکه جریان اصلاحات در این سالها ضربه خورد و اعتماد مردم را از دست داد، گفت: در حال حاضر به جز یکی دو حزب اصلاح طلب، کسی از اصلاح طلبان در میدان نیست که از حقوق مردم دفاع کرده و از مشکلات آنها بگوید و از قدرت انتقاد کند. عدهای فکر میکنند اصلاح طلبی به معنای دفاع از دولت است در حالیکه اصلاح طلب واقعی انتقاد خود را منصفانه بیان میکند. متاسفانه اصلاح طلبان این کار را هم انجام ندادند و در نتیجه انتظارات متراکمی اکنون بر دوش اصلاحات سنگینی میکند.