ایسنا: این روزنامه نوشت، در اقدامی به منظور انجام قول انتخاباتی ترامپ مبنی بر بازگردانی تمامی سربازان به خانه و پایان دادن به تمامی "جنگهای بی پایان"، به نظر میرسد تغییرات انجام شده در ردههای بالا پنتاگون بخشی از طرح او برای این امر باشد.
هفته پیش کریستوفر میلر، به عنوان وزیر دفاع موقت منصوب شد. او در سال 2001 از افسران نیروی ویژه در اولین مرحله برای سرنگونی دولت طالبان بود. وی گفته است که خروج نیروها اولویت وی است.
درخواست ریاض از عراق برای تامین امنیت مسیرهای ترانزیتی مرتبط با سوریه
اتحادیه سوری شرکتهای حمل و نقل بینالمللی اعلام کرد، افتتاح گذرگاه «عرعر» در مرزهای عراق با عربستان در روزهای آتی، تأثیر مثبتی بر حمل و نقل کالاها و تردد کامیونهای سوریه از و به کشورهای حاشیه خلیج فارس خواهد گذاشت.
به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، حسن عجم، عضو هیئت مدیره اتحادیه سوری شرکتهای حمل و نقل بینالمللی کالاها خاطرنشان کرد، عربستان از طرف عراقی خواسته است تا امنیت مسیر ترانزیت که سوریه را از طریق عراق به عربستان متصل میکند، تأمین کند.
حسن عجم همچنین تاکید کرد، افتتاح گذرگاه سعودی- عراقی و تامین امنیت مسیرهای مواصلاتی بین این گذرگاه و مرزهای سوریه، حمل و نقل کالاها و کامیونها بین سوریه و کشورهای حاشیه خلیج فارس را فعال خواهد کرد؛ به ویژه در صورت فعالسازی قانون ترانزیت توسط بغداد که حمل و نقل تجاری را آسان میکند.
وی همچنین اظهار کرد، عبور کالاها و کامیونها از سوریه به کشورهای حاشیه خلیج فارس و بالعکس از طریق گذرگاه «عرعر» بهتر و سریعتر از عبور آنها از خاک اردن از طریق گذرگاه «نصیب» یا جابر است و آن هم به دلیل کاهش روزهای طولانی که کامیونهای سوری و غیر سوری منتظر میمانند تا طرف اردنی به آنها اجازه عبور از مرزها را بدهد.
حسن عجم ادامه داد، دو جاده در داخل خاک عراق وجود دارند که گذرگاه «عرعر» را به مرزهای سوریه متصل میکنند؛ یکی از آنها به گذرگاه «البوکمال» (حصیبه) سپس حومه جنوبی دیرالزور و دومی گذرگاه «التنف» (الولید) سپس به حومه جنوبی حمص میرسد.
وی همچنین عنوان کرد، گذرگاه البوکمال آماده استقبال از کامیونها است و از زمان افتتاح آن از سپتامبر 2019 شاهد حمل و نقل تجاری بیوقفه بین عراق و سوریه است.
عجم گفت: مسیر گذرگاه «التنف» (الولید) در حال حاضر آماده نیست و نیاز به فعالیت و کار بیشتر دارد و بازگشایی آن نیاز به هماهنگی بین دو طرف سوری و عراقی و تفاهم بینالمللی به دلیل وجود نیروهای آمریکایی در این منطقه دارد که مانع عبور و مرور این کالاها و کامیونها میشوند.
نیروهای آمریکایی بر منطقه «التنف» در مرزهای سوریه - اردن سیطره دارند، به طوریکه پایگاه غیرقانونی ارتش آمریکا در آنجا وجود دارد و باقیماندههای اعضای گروه تروریستی داعش نیز در این منطقه فعالیت دارند.
ائتلاف آمریکایی تعداد نیروها و ماموریت آنها در عراق را تشریح کرد
ائتلاف ضد داعش به رهبری آمریکا با افشای تعداد نیروهای خود که در حال حاضر در عراق حضور دارند، آنها را حدود 3000 تن اعلام کرد.
به گزارش ایسنا، به نوشته روزنامه فرامنطقهای الشرق الاوسط، ائتلاف ضد داعش به رهبری آمریکا فاش کرد 3000 تن از نیروهایش در حال حاضر در عراق حضور دارند. این ائتلاف در حالی این اطلاعات را منتشر کرد که به تازگی جنجالی بر سر برکناری مارک اسپر، وزیر دفاع آمریکا توسط دونالد ترامپ، رئیس جمهور فعلی این کشور و تعیین کریستوفر میلر به عنوان جانشین وزیر دفاع این کشور به پا شد.
در شرایطی که بسیاری از ناظران سیاسی برکناری اسپر و انتصاب میلر پس از اعلام پیروزی جو بایدن در انتخابات ریاست جمهوری را مقدمهای برای حمله احتمالی آمریکا به ایران میدانند، اینکه میلر خروج سربازهای باقی مانده این کشور در عراق و افغانستان را اعلام کرد، چه سناریوی جنگ یا حمله احتمالی کنار برود، چه هنوز برقرار باشد، درب دیگری را برای نقض حقوق گشود.
در مورد عراق که به تازگی شاهد حملات هماهنگشده گروه تروریستی داعش هستیم و آخرین مورد آن هم در نزدیکترین پایگاه نظامی به بغداد انجام شد، واین ماروتو، سخنگوی ائتلاف تاکید کرد: نیروهای ائتلاف دوباره مستقر شدند.
ماروتو توضیح داد: علت استقرار دوباره نیروها در عراق تحویل برخی پایگاهها در پی موفقیتی است که نیروهای امنیتی عراق در آنجا به دست آوردند.
سخنگوی ائتلاف ضد داعش با اشاره به اینکه ائتلاف بینالمللی در طول شش سال گذشته 37 هزار و 800 پرواز شناسایی در عراق انجام داده، هدف ائتلاف را کمک به بغداد در تعقیب و بازداشت داعشیهای باقیمانده تا رسیدن به مرحله ثبات دانست.
او در ادامه درباره نقشی که نیروهای عراقی در مبارزه با داعش ایفا کردند، تاکید کرد: نیروهای عراقی موفقیت خود را در مبارزه با تروریسم ثابت کردند، آنها پیروزیهای بزرگی را در مناطق دشواری رقم زدند.
او افزود: نیروهای آمریکایی موجود در عراق، وابسته به ائتلاف ضد داعش بوده و تعداد آنها در حال حاضر حدود 3000 نظامی است.
ماروتو ضمن ابراز بیاطلاعی نسبت به اینکه آیا با توجه به تحولات عراق در سطح مبارزه با داعش، ائتلاف ضد داعش در این کشور باقی خواهد ماند و یا اینکه طبق آنچه میلر گفت شامل حال تصمیم برای تسریع در خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان و خاورمیانه خواهد شد، گفت: زمان بازگشت به میهن فرا رسیده است.
عماد علو، کارشناس مسایل امنیتی و مشاور مرکز اروپایی مبارزه با تروریسم در گفتگو با روزنامه الشرق الاوسط نیز در پاسخ به این سوال که آیا داعش هنوز خطری برای عراق ایجاد می کند که به حضور ائتلاف ضد داعش در این کشور نیاز باشد، گفت: داعش با وجود اینکه سرکردهاش و نیز تعداد زیادی از فرماندهان مهم آن کشته شدند، توانست در مدت زمان کوتاهی دوباره ساختار و فرماندهی خود را بازسازی کند، داعش چندین کمیته ایجاد کرد که ماموریت آنها ازسرگیری عملیاتها در طول این مدت در عراق و نیز آغاز حملات تروریستی در مناطق دور افتاده و دور از نظارت است.
علو در ادامه گفت: روشن است افزایش عملیاتهای تروریستی همزمان با شیوع کرونا انجام شدند، در واقع داعش از سرگرم شدن نیروهای عراقی به موضوع منع رفتوآمدها و مقابله با پیامدهای کرونا استفاده کرده و تلاش کرد عملیاتهای خود را به ویژه در مناطق شرق دیالی نزدیک به مرزهای عراق و ایران، رشته کوههای حمرین، مکحول، صحرای جزیره و جنوب غرب کرکوک تا استان نینوا و مرزهای عراق و سوریه تشدید کند چرا که میداند بیشتر این مناطق دارای راههای پر پیچ و خمی هستند و انتقال روان و سریع تجهیزات نظامی سنگین به آنجا دشوار است.
این کارشناس مسایل امنیتی افزود: در واقع داعش دیگر قادر به آغاز عملیاتهای هماهنگ و یا حفظ اراضی نیست به همین دلیل از تاکتیکهای مختلفی استفاده میکند که از جمله آنها تیپهایی متشکل از حداکثر پنج تن برای اجرای عملیاتهایی در نقاط مختلف است.
فاضل جابر، عضو پارلمان عراق نیز از ائتلاف فتح خواست در توافقها و تفاهمهای انجام شده در طول چند سال گذشته با آمریکا بازنگری و تجدید نظر شود چرا که بیشتر آنها به منزله نقض حاکمیت ملی هستند.
جابر اظهار کرد: همه در این مورد اتفاق نظر دارند که توافقهایی که عراق با آمریکا انجام داده با خواست آمریکا و استفاده از ضعف عراق در دوره ایجاد یک حاکمیت جدید و تحت شرایط پیچیده حاکم بر کشور انجام شدند، بنابراین از دولت و پارلمان میخواهیم برای حفاظت از عراق و حاکمیت آن در این توافقها تجدید نظر کنند.