چین بر آن است در عرصه فضانوردی گام به گام آمریکا و روسیه پیش برود. چین کاوشگری به کره ماه فرستاده که هدف آن آوردن دو کیلوگرم نمونه سنگ از ماه است.
از این سفر به عنوان پیچیدهترین سفر به ماه یاد میشود. کاوشگر "چانگ ئه پنج" ساعت چهار و نیم بامداد روز سهشنبه 24 نوامبر (چهارم آذر) از ایستگاه فضایی ونچانگ پرتاب شد. مقصد کره ماه است. این کاوشگر بدون سرنشین قرار است پس از سه هفته به زمین باز گردد.
نام این کاوشگر را بر اساس یک الهه چینی، "چانگ ئه پنج" نهادهاند. این کاوشگری از چهار مدول تشکیل شده و قرار است پس از فرود بر سطح کره ماه با دو بازوی بلند خود حدود دو کیلوگرم خاک و سنگ از سطح ماه نمونهبرداری کرده و همراه بیاورد.
این بار حتی قرار است که کاوشگر چینی با بازوهای خود سطح کره ماه را حفر کرده و از سنگهای زیر سطح آن تا عمق دو متری نمونه برداری کند. مأموریت کاوشگر چینی بر سطح ماه حدود سه هفته ادامه خواهد داشت. بازگشت این کاوشگر پس از پایان ماموریت دو هفته به طول خواهد انجامید و قرار است کپسول بازگشت با نمونه سنگ و خاکی که حمل میکند، در تاریخ 16 یا 17 دسامبر به زمین بازگردد.
در صورت موفقیتآمیز بودن این سفر فضایی، چین پس از دو کشور آمریکا و اتحاد شوروی سابق سومین کشوری است که دست به چنین اقدامی میزند. قرار است که پرتاب کاوشگر "چانگئه پنج" زمینه ساز سفر کاوشگری با سرنشین به کره ماه باشد.
دانشمندان تا کنون سنگها و نمونه خاک متعلق به تاریخ متاخر کره ماه را مورد بررسی و آزمایش قرار ندادهاند. سنگهایی که توسط فضانوردان آمریکایی و اتحاد شوروی سابق از کره ماه به زمین منتقل شدهاند، بیش از سه میلیون سال قدمت دارند.
اکنون چین با پرتاب کاوشگر خود بر آن است تا نمونههای دیگری از دورههای متاخرتر تاریخ کره ماه را برای بررسی و آزمایش به زمین حمل کند.
منبع: دویچه وله