ماهان شبکه ایرانیان

در گفتگو با «فردا» مطرح شد

افکار عمومی نوبخت را قبول ندارد

گروه سیاسی فردا: کمتر از 6 ماه تا انتخابات ریاست جمهوری باقی است و همه احزاب و گروه‌ها مشغول فعالیت هستند. تازه‌ترین خبر از این فعالیت‌ها را نیز «نامه نیوز» داده است. این رسانه حامی دولت در گزارشی می‌نویسد: «برخی منابع به نامه نیوز اطلاع داده اند که گویا یکی از چهره‌های مطرح این حزب به برخی افراد فعالان ستاد انتخاباتی حسن روحانی در سال 96 توصیه کرده اند که از علی لاریجانی به عنوان نامزد مطلوب در انتخابات 1400 حمایت کنند.»
سوال اینجا است که چه عواملی سبب شده تا اعتدال و توسعه گزینه‌های حزبی خود مثل محمد جواد ظریف، محمدباقر نوبخت، محمود واعظی و حتی جهرمی و اردکانیان که بعضا به آنان اشاره می‌شد را کنار گذاشته و سراغ لاریجانی برود؟ سوال دیگر آنکه چرا موئتلف پیشین خود یعنی اصلاح‌طلبان را کنار گذاشته و درصدد نزدیکی به راست میانه است؟
ناصر ایمانی، فعال سیاسی اصولگرا در گفتگو با خبرنگار «فردا» در این رابطه گفت: «من نمی‌دانم که این خبر چقدر صحت داشته باشد و ممکن است حزب اعتدال و توسعه همین فردا، تکذیب کند، اما حمایت آنان از آقای لاریجانی به نظر طبیعی می‌رسد».
وی توضیح داد: «آن‌ها تصور می‌کنند که اصلاح‌طلبان به خاطر عملکرد دولت در دور بعدی شانسی ندارند لذا باید روی کسی تمرکز کنند که خیلی اصولگرا نباشد و اصلاح‌طلبان هم با آن خیلی مخالف نباشند. آقای لاریجانی چنین فردی است و اگر این خبر درست باشد، می‌توان گفت که اعتدال و توسعه یک راه میانه را انتخاب کرده است».
ایمانی در پاسخ به اینکه آیا برای انتخاب این رویکرد، روی حمایت اصلاح‌طلبان هم حساب کرده‌اند؟ گفت: «دقت داشته باشید که اصلاح طلبان در انتخابات بعدی به چند شاخه تقسیم می‌شوند. یک جماعتی از رادیکال‌های اصلاح‌طلب هستند که به کمتر از نامزدی یک چهره اصلاح‌طلب خالص رضایت نمی‌دهند. آن کاندیدای خالص هم یا تایید صلاحیت نمی‌شود و یا رای نمی‌آورد. اعتدال و توسعه روی این گروه حساب نمی‌کند».
این فعال سیاسی اصولگرا ادامه داد: «اعتدال و توسعه روی اصلاح‌طلبان نسبتا معتدلی حساب می‌کند که با توجه به شرایط افکار عمومی، ممکن است به آقای لاریجانی بسنده کنند. یعنی وضعیتی شبیه سال 92 که اصلاح‌طلبان به آقای روحانی نه به عنوان یک نامزد اصلاح‌طلب بلکه به عنوان نامزدی که گوشه چشمی به آنان دارد، رسیدند؛ بنابراین به همان دلیلی که در سال 92 به آقای روحانی رسیدند، الان هم به آقای لاریجانی رسیده‌اند. با این تفاوت که الان همه چهره‌هایی اصلاح‌طلبی که در حمایت از روحانی اجماع داشتند، اکنون به حمایت از لاریجانی اعتقاد ندارند و بخشی از آنان به لاریجانی رای نخواهد دهد.»
وی تصریح کرد: «به این دلایل است که اعتدال و توسعه به آقای لاریجانی رسیده است. اگر نه که او نه عضو حزب اعتدال و توسعه است و نه کاندیدای آنان خواهد بود. به این معنان که ممکن است آقای لاریجانی اساسا قبول نکند که کاندیدای مورد حمایت حزب اعتدال و توسعه باشد».
ایمانی در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر اینکه چرا اعتدال و توسعه در شرایطی که شانس موفقیت اصلاح‌طلبان را اندک می‌بینند، به کاندیدای حزبی خود مثل آقای نوبخت یا ظریف، فکر نمی‌کند؟ گفت: «می‌دانند که افکار عمومی اصلا آقای نوبخت را قبول ندارد. یعنی حتی اگر شورای نگهبان هم او را تایید صلاحیت شود، پایگاه رای عمومی ندارد. پایگاه عمومی دکتر ظریف به مراتب بهتر از نوبخت است، اما سرنوشت او هم به مساله تحریم‌ها و برجام گره خورده است. اگر تا قبل از انتخابات وضع تحریم‌ها بهتر از الان نشود، معلوم نیست که ظریف هم چقدر در کسب آرای مردم موفق باشد. وضعیت آقای لاریجانی، اما اینطور نیست. بالاخره یک پایگاه رای دارد که به برجام هم گره نخورده است».
وی با تاکید بر اینکه حمایت اعتدال و توسعه از گزینه‌ای مثل علی لاریجانی به خاطر خالی بودن دستشان از گزینه حزبی مناسب است، گفت: «اگر شانس موفقیت داشتند حتما سراغ افرادی مثل آقای نوبخت، واعظی یا حتی اردکانیان و جهانگیری می‌رفتند. این‌ها گزینه‌های مطلوب اعتدال و توسعه هستند و به لاریجانی نخواهند رسید مگر به اجبار».

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان