گروه سیاست سایت فردا – روزنامههای امروز به موضوعاتی در حوزههای سیاسی، اقتصادی و ... پرداختهاند که مهمترین موارد آن به شرح زیر است:
«وطن امروز» تیتر «اتمام حجت» را برای بازتاب سخنان دیروز رهبری برگزیده و تاکید کرده است که «رهبر انقلاب در دیدار دستاندرکاران مراسم سالگرد شهادت حاج قاسم سلیمانی و خانواده ایشان نسبت به هزینههای ادامه سیاست اعتماد به وعدههای دشمن هشدار دادند و تصریح کردند حمایت ایشان از مسؤولان مشروط به پایبندی آنها به اهداف ملت است».
این روزنامه اصولگرا همچنین یادداشتی دارد با عنوان «مجلس با روحانی چه میکند؟» و به نحوه مواجهه جریان انقلابی با دولت میپردازد. در این یادداشت آمده است: «اراده پشت طرح موضوع استیضاح روحانی، یک اراده خیرخواهانه و دقیق و مصلحتگونه بوده است، اما امتزاج 2 اصل «حکمت» و «مصلحت» باعث شد یک نگاه ریزبینانه و موشکافانه و دوراندیشانه نسبت به این موضوع یعنی پایان زودهنگام ریاستجمهوری روحانی، نمایندگان پیگیر بحث استیضاح را به تامل بیشتر وادارد و نتیجه آن شد که مجلس شورای اسلامی با نجابت و بر اساس یک مصلحت بالاتر برای مردم مظلوم، فعلا استیضاح را از دستور کار خارج کند و در حالی که بحث «عدم کفایت» محرز است، تلاش کند با تصویب قوانین درست، این دولت را وادار به کار کند تا این چند ماه پایانی، شاید خیری از این دولت به مردم برسد.»
«کیهان» برخلاف سایر روزنامهها که طرح موضوع رفع تحریم و خنثی کردن تحریم از سوی رهبری را پررنگ کرده و مطابق گرایش سیاسی خود، جمله مطلوب خودشان را از بین سخنان ایشان پیدا کردند؛ تیتر خود را به سخنان رهبری درباره سردار سلیمانی اختصاص داده است.
حسین شریعتمداری، اما در یادداشت روز خود با عنوان «تحریف ممنوع؛ آدرس سراب ندهید!» به توصیههای رهبری در جلسه دیروز اشاره کرده و نوشته است: «توصیههای حضرت آقا مانند همیشه با پیوست منطقی، علمی، تجربی و بسیار بدیهی همراه است و از جمله درباره یکی از مسائل مطرح این روزها، یعنی تحریمها به وضوح حاکی از آن است که؛ اولاً؛ دولت نباید برای رفع تحریمها در انتظار رئیسجمهور جدید آمریکا بماند.... ثانیاً؛ دشمن از تحریمها به عنوان اهرم و حربهای برای مقابله با ایران اسلامی استفاده میکند و بدیهی است هرگز از حربهای که در اختیار گرفته، دست بر نمیدارد، چرا که دشمن است و بسیار سادهلوحانه است که از دشمن انتظار داشته باشید در گرماگرم جنگ (جنگ اقتصادی)، اسلحه خود (تحریم) را کنار بگذارد.... ثالثا؛ سه کشور اروپایی نیز قابل اعتماد نیستند و کسانی که برای رفع تحریمها به همراهی آنها دل بستهاند، به جای آب، آدرس سراب میدهند»
«جوان» نیز با تیتر «بروید دنبال بیاثر کردن تحریمها» سخنان دیروز رهبری در جمع مسئولان برگزاری بزرگداشت شهید سردار سلیمانی را پوشش داده است. همچنین بخش دیگر از سخنان ایشان مبنی بر اینکه «قاتلان و آمران سردار سلیمانی باید انتقام پس بدهند»، «دیدید که آمریکای ترامپ و آمریکای اوباما با شما چه کرد، دشمنیها فقط مخصوص آمریکا ترامپ نیست که با رفتن او تمام شود، آمریکای اوباما نیز با شما و ملت ایران بدی کرد» یا اینکه «نمیگویم دنبال رفع تحریم نباشیم چراکه اگر بتوان بتوان تحریم را رفع کرد یک ساعت هم نباید تاخیر کنیم، اگرچه اکنون چهار سال است که تاخیر شده و از سال 95 که بنا بود همه تحریمها یکباره برداشته شود تا امروز نه تنها تحریمها برداشته نشد، بلکه زیادتر هم شد» را صفحه نخست خود مورد تاکید قرار داده است.
«شرق» همچون سایر رسانههای اصلاحطلب و حامی دولت آن بخش از سخنان رهبری که به تاخیر نکردن در رفع تحریم در صورت امکان آن، اشاره داشت را پررنگ و تیتر یک کرده است.
این روزنامه همچنین در سرمقاله خود با عنوان «سخنانی برای طلیعه سیاست اصولی ایران» و به قلم احمد شیرزاد، فعال سیاسی اصلاحطلب و نماینده پیشین مجلس آورده است: «طنین سخن مقام معظم رهبری این است که ما با طرفهای دیگری مواجهیم و نباید گفتوگوی داخلی قوا با زبان گزنده باشد و مجلس چاقوی دولت و نظام را تیز کند نه اینکه تیری را به سمت دولت پرتاب کند. بههرحال تجربه ورود مقام معظم رهبری در سطح رسمی به مسائل سیاست خارجی به همه طرفها این پیام را میدهد که کشتیبان، مسیر را مشاهده کرده و مسئله رهاشده نیست. ایشان معتقد است از موضع عزت، حکمت و مصلحت میتوان از فرصت ایجادشده در فضای پساترامپ استفاده کرد و البته همزمان باید تحکیم فضای داخلی و صدای واحد در مذاکرات در دستور کار همه تصمیمگیران باشد»
«اعتماد» هم روی همان یک ساعتی که به قول مقام معظم رهبری نباید در رفع تحریم تاخیر کرده، مانور داده و در سرمقاله خود با عنوان «مثل رفع تحریم، اتکا به خویش و گفتوگوی داخلی» به قلم علی صارمیان نوشته است: «اگر رهبری برای کسانی که در نظام در قوای مختلف، شاکله حکمرانی را تشکیل میدهند، حجت و برهان مسیر در پیش است، به نظر میرسد سه عنوان و تابلو برای همه آنان در جلسه رهبری با دیدارکنندگان برای راه آینده نظام رونمایی شد. اول اینکه بالاخره به صراحت بیان شد که تحریمها مقدس نیست. اگر بتوان آنها را برطرف کرد حتی یک ساعت هم تعلل جایز نیست. ... نظر دوم رهبری در مورد خوداتکایی است. خوداتکایی از منظر استقلال کشور از بیگانه امری ارزشمند است. ... خوداتکایی تصمیمی برای رفع ضعفهاست نه تنگنایی برای محدودیت تواناییها. مدل ایرانی خوداتکایی سالهاست به خاطر اشتباهات راهبردی و ستیزندگی بیحاصل داخلی، خاک میخورد تا آنجا که هر جناحی، دیگری را به عدم کفایت در رعایت استقلال متهم میسازد. اگر نتیجه مذاکرات با دنیا خوداتکایی باشد، این امر سودمند را عقل تایید میکند وگرنه ارجاع مشکلات داخلی به تفقد بیگانه، فقط دست اضافی به بازی سردرگم داخلی خواهد افزود. مساله سوم گفتوگو است.رهبری این مساله را خیلی روشن با مثالی ابراز میکند. اگر راهحل مشکلات گفتوگو است، چرا در داخل گفتوگوها شروع نشود. عقیده رهبری این است که ساختار قانونی در صورت اجماع میتواند پاسخگوی بحرانها، مشکلات و گرههای راه ایران باشد. این گفتوگو بدون به رسمیت شناختن یکدیگر و عقبه هم امکانناپذیر است.»
«آفتاب یزد» برای پوشش جلسه دیروز رهبری با مسئولان برگزاری بزرگداشت شهید سردار سلیمانی، از تیتر «رفع تحریم دست دشمن است، اما خنثی کردنش دست ما» استفاده میکند.
این روزنامه اصلاحطلب در سرمقاله خود، اما به موضوع دیگری یعنی اصلاحطلبان و انتخابات میپردازد. از تغییر ریل آنان گفته و مینویسد: «شواهد و قرائن میگوید که اصلاحطلبان از یکسو در انتخابات 1400 حضور فعال خواهند داشت و از سوی دیگر بنا دارند استراتژی خود را در این ماههای پایانی در قبال دولت حسن روحانی تغییر دهند.... به نظر میرسد اصلاحطلبان بنا دارند این روزها در مورد عملکرد روحانی فیتیله انتقادات را پایین کشیده و روی نقاطی تمرکز کنند که برای 1400 به کار آید.»
«آرمان ملی» نیز ضرورت تاخیر نکردن در رفع تحریم را از بین سخنان رهبری برای تیتر انتخابات کرده است. همچنین در سرمقاله خود به قلم حسن بهشتیپور تحلیلگر مسائل بینالملل با عنوان «آثار لغو تحریمها» مینویسد: «سخنرانی رهـــبر انـــقلاب و تـــاکید ایشان بر اینکه «اختلافات خود را با مذاکره با یکدیگر حل کنید... و آیا نمیشود با عنصر داخلی مذاکره و اختلافات را حل کرد؟» گویای این نکته مهم است که یک موضع وحدت و یکپارچه داشته باشیم، تا طرف مقابل آمریکا، اتحادیه اروپا و دیگر شرکتکنندگان در این مذاکرات، بدانند اگر با طرف ایرانی به نتیجه میرسند، مورد حمایت هشتادمیلیون نفر قرار میگیرد، نه اینکه سیاست خارجه اسیر بازیهای جناحی شود. درواقع مشکلمان در برجام و FATF همین است که هرکدام براساس جناحی موضوع را تحلیل میکنیم و نه براساس اینکه چقدر به نفع کشور است و چقدر هزینه-فایده روی دست مردم میگذارد و چقدر برایمان مشکلساز خواهد شد. اشاره ایشان به تلف شدن وقت از سال 95 تاکنون، عدم اجرای تعهدات طرف مقابل به دلایل مختلف است و یکی دیگر از کارهایی که قبل از مذاکره باید انجام داد، آسیبشناسی است که ببینیم دلیل اجرا نشدن برجام فقط سیاستهای زیادهخواهانه آمریکا بوده یا موانع دیگری هم بر سر اجرای برجام وجود داشته. به نظر میرسد در اینباره هم باید یک بررسی منصفانه، غیرجناحی، عمیق و دقیق داشته باشیم تا سیاستهای گذشته را تکرار نکنیم.»
«ایران» به عنوان صدای دولت همان طور که انتظار میرفت از آن بخش از سخنان رهبری استقبال کرد که فرمودند «اگر بتوان تحریم را رفع کرد حتی یک ساعت هم نباید تأخیر کنیم» و با فونتی درشت تیتر زد که «تحریمها را باید عزتمندانه برطرف کرد».
این روزنامه همچنین در یادداشتی با عنوان «تأکید مستمر بر همافزایی ملی در بیانات رهبر انقلاب» و به قلم محمدرضا باهنر، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، آورده است: «مهمترین فراز سخنان رهبر معظم انقلاب همان تأکید همیشگی بر ضرورت همکاریها و همافزاییهای ملی باشد چرا که وقتی این شیوه از تعامل و روابط داخلی جایگزین رفتارهای تقابلی شود... و یا به تعبیر ایشان صدای واحدی از ایران اعم از مردم و مسئولان بلند باشد، به معنای تقویت جبهه داخلی هم برای حل مشکلات داخلی و هم ابزار چانهزنی قوی در مناسبات و مراودات بینالمللی است. اینکه ایشان این مهم را یادآوری میکنند شاید ناشی از آن باشد که روابط مسئولان در قوا و حوزههای مختلف آنگونه که شایسته و بایسته است، نیست حال آنکه هر عقل سلیمی میپذیرد در مواجهه با شرایط سخت، کدورتهای شخصی یا رقابتهای جناحی باید به مرتبه نازلتری از اهمیت برود و آنچه در اولویت قرار گیرد، مسائل و منافع کلان و ملی است.»