خبرگزاری ایسنا: افزایش قیمت مسکن مهر شهر جدید پردیس که عموما متقاضیان غیرواقعی را شامل میشود یک بار دیگر در فضای مجازی خبرساز شد. البته موضوع جدیدی وجود ندارد، اما واقعیت این است که از یکم خردادماه سال جاری مقرر شد بخشی از هزینههای ساخت از متقاضیان دوم و بیشتر دریافت شود.
متقاضیان دوم و بیشتر باید 16 تا 31 میلیون تومان از هزینه ساخت را بپردازند
دریافت 20 تا 25 درصد از هزینههای ساخت، اجباری شدن خرید عرصه که از اواخر سال 1398 اجرایی شده، دریافت هزینههای نگهداری و دریافت سود دوران مشارکت از سوی بانک از جمله مواردی است که صدای بخشی از متقاضیان را درآورده و البته مدیرعامل شرکت عمران پردیس میگوید دریافت بخشی از هزینه ساخت و اجباری شدن خرید عرصه مشمول سرمایه گذاران و دلالان است.
سید مهدی هدایت بیان میکند: خریداران دوم و بیشتر باید بخشی از هزینه تکمیل واحدها که حدود 16 تا 31 میلیون تومان بر اساس فاز هر واحد شهر جدید پردیس است را پرداخت کنند. در واقع هدف این است که دلالان، بخش کمی از هزینه تکمیل واحدها را بپردازند.
وی افزود: با توجه به افزایش چندین برابری قیمتها در بخش تولید مسکن و در جهت تکمیل و تحویل سریعتر واحدهای مسکن مهر، همچنین با توجه به پیشرفت مناسب پروژههای مسکن مهر پردیس که عموماً در مراحل تکمیل نصبیات است و پیرو مصوبات قانونی اخذ شده مقرر شد، بخش عمدهای از هزینههای انجام شده برای تکمیل پروژههای مسکن مهر توسط دولت و بخش کمی از آن توسط خریداران (کلیه خریداران به جز نفرات اول) به عنوان آورده تکمیلی پرداخت شود.
چه کسانی از خرید عرصه معافند؟
هدایت، متقاضیان اولیه، افراد تحت پوشش کمیته امداد، بهزیستی، خانوادههای شهدا و جانبازان را از پرداخت مبلغ افزایش هزینه ساخت، معاف دانست و گفت: اولا متقاضیان اولیه و اصلی، اجباری به خرید عرصه ندارند. افراد تحت پوشش نهادهای حمایتی، خانواده شهدا و جانبازان هم حتی اگر متقاضیان دوم، سوم و بیشتر باشند اجباری به خرید عرصه ندارند و مشمول پرداخت بخشی از هزینه ساخت نخواهند شد. همچنین در برخی موارد، افرادی که استطاعت مالی ندارند، حتی اگر تحت پوشش نهادهای حمایتی و جزو متقاضیان اولیه نباشند از پرداخت قیمت عرصه و پرداخت افزایش هزینه ساخت معاف میشوند. تشخیص عدم استطاعت این خانوارها بر عهده کمیتهای است که این موارد را بررسی میکند.
بعضی واحدها تا دو سال خالی میماند
درخصوص هزینه نگهداری هم مدیرعامل شرکت عمران پردیس اظهار کرد: واحدهایی که آماده میشود بعضا تا دو سال خالی میماند. بررسیهای ما نشان میدهد عمده این واحدها توسط دلالان خریداری شده و بنا به هر دلیل از جمله انتظار برای افزایش قیمتها از فروش آن خودداری میکنند. هزینه نگهداری این واحدها بر عهده پیمانکاران است که طبیعتا آن را از مالک دریافت میکنند.
طی سه سال گذشته قیمت مسکن مهر پردیس از حدود 80 تا 100 میلیون تومان به حدود 600 میلیون تا یک میلیارد تومان رسیده و متقاضیان غیراصلی که عموما دلال و سرمایه گذار هستند سودهای خوبی به جیب زده اند. هدایت در این باره میگوید: سرنخ خبرسازیهایی که بعضا در فضای مجازی منتشر میشود به دلالان میرسد.
وی تاکید کرد: طبق قانون مسکن مهر، هزینه ساخت با متقاضی است و از ابتدا هم در قرارداد قید شده که قیمتهای کنونی علی الحساب است. بعضی واسطهها عمدا یا سهوا افزایش قیمت ساخت را افزایش هزینه نقل و انتقال عنوان میکنند که اینطور نیست. هزینه نقل و انتقال حدود یک میلیون تومان است.
مدیرعامل عمران پردیس در پاسخ به این سوال که علت افزایش قیمت عرصه از حدود 5 میلیون به 30 میلیون تومان چیست، اظهار کرد: قیمت عرصه هر شش ماه یک بار از سوی کارشناسان رسمی دادگستری به روز رسانی میشود و شرکت عمران دخل و تصرفی در این خصوص ندارد.
مجلس، فروش عرصه را ملغی نکرده است
در روزهای گذشته اخباری شنیده شد مبنی بر اینکه طبق اعلام مجلس شورای اسلامی، دولت اجازه فروش عرصه مسکن مهر را ندارد. صدیف بدری ـ عضو کمیسیون عمران مجلس ـ با تکذیب این خبر گفت: فروش عرصه مسکن مهر کماکان مجاز است و مشکلی در این خصوص وجود ندارد. البته در این خصوص اجباری نیست و متقاضیان میتوانند با همان شرایط اجاره 99 ساله ادامه دهند.
او افزود: منابع حاصل از فروش عرصه و اعطای سند به مالکان میتواند به تکمیل زیرساخت و خدمات سایتهای مسکن مهر منجر شود که نفع آن به ساکنان این مناطق میرسد؛ بنابراین گزارش، در سال 1391 عملیات احداث 81 هزار واحد مسکن مهر در شهر جدید پردیس واقع در 17 کیلومتری شرق تهران آغاز شد که به 83 هزار واحد افزایش یافت. طبق آخرین آمار تا کنون 60 هزار واحد تحویل شده و قرار است در اسفندماه 1399 نیز 10 هزار واحد دیگر تحویل شود. مهدی هدایت مدیرعامل شرکت عمران پردیس گفته که سایر واحدها در اوایل سال آینده و قبل از اتمام دولت تکمیل میشود. شهر جدید پردیس دارای 12 فاز است که فاز 12 آن اخیرا کلنگ زنی شده است. فازهای یک تا چهار در شهر اصلی، فاز پنج، چهار کیلومتر، فاز هشت، هشت کیلومتر، فاز 9 پنج کیلومتر، فاز 11 شش کیلومتر از شهر اصلی فاصله دارند. پارک فناوری پردیس در فاز شش، ناحیه صنعتی خرمدشت در فاز هفت و فاز 10 این شهر در منتهی الیه شمالی فاز چهار قرار گرفته اند. فاز 12 نیز در پنج کیلومتری شمال شرقی پردیس واقع شده است.