ماهان شبکه ایرانیان

چگونه با گذشت زمان کیفیت روابط زناشویی را حفظ کنیم؟

محققان کشور در پژوهش جالبی که در خصوص روابط زن و شوهرها انجام داده اند، نقش حیاتی «عذرخواهی» را به عنوان یک اقدام مهم در پایداری پیوند زناشویی مورد تاکید قرار داده اند.

چگونه با گذشت زمان کیفیت روابط زناشویی را حفظ کنیم؟

به گزارش سیناپرس، معمولاً بیش از 90 درصد افراد در مقطعی از زندگی شان ازدواج می کنند. آنها از هر طبقه اجتماعی و اقتصادی که باشند آرزو می کنند که ازدواجشان رضایت بخش و پایدار باشد، زیرا در ازدواج های پایدار و رضایت بخش، همسران شادتر و سالم تر بوده و عمر زندگی شان هم طولانی تر است.

 

از سوی دیگر، اگر این روابط زناشویی از بین برود، رفاه و بهزیستی زوج ها هم در خطر می افتد. شواهد بسیار زیادی وجود دارد که نشان می دهند وجود اثراتی مانند سلامتی و شادی به کیفیت روابط زناشویی زوج ها بستگی دارد.

 

همسران نیز این موضوع را درک می کنند که آن ها صرفاً نمی خواهند ازدواج کنند، بلکه می خواهند با کسی ازدواج کنند که دوستش داشته باشند و تا آخر عمرشان، عاشق یکدیگر بمانند.

 بیشتر بخوانید:

آسیب شناسی مقاربت های دردناک

 

 

اما چگونه زن و شوهر می توانند باگذشت زمان کیفیت روابط زناشویی شان را حفظ کنند؟ علیرغم این که در روابط زناشویی و خانوادگی بسیاری از نیازهای ما برآورده می شود، بااین وجود، به اعتقاد متخصصان برخی از عمیق ترین آسیب ها هم برای ما در این روابط رخ می دهد.

 

این آسیب ها می توانند ناشی از برآورده نشدن انتظارات، نادیده گرفتن دیگری، بی احترامی، از بین رفتن تعهد و اعتماد، فریب، خیانت یا سوءاستفاده باشند. خطا در روابط، حتی در موارد ساده، می تواند به درگیری یا پرخاشگری بین زوج ها منجر شود. به گزارش سیناپرس، از سوی دیگر، پیامدهای بلندمدت خطاهای متقابل ناشی از سوء مدیریت افراد ممکن است منجر به قطع رابطه و یا کاهش کیفّیت روابط گردد. بنابراین، در همه روابط نزدیک، مشکلاتی به وجود می آید. امّا جدی ترین مشکلات مربوط به زمانی است که در آن یکی از همسران از طریق اعمال خود یا از طریق عدم انجام کاری باعث ایجاد رنج عاطفی در طرف مقابل می شود.

 

در همین زمینه، یکی از پژوهشگران کشور از دانشگاه شهرکرد سعی کرده در مطالعه ای پژوهشی به حلاجی مسئله پرداخته و رابطه پدیده عذرخواهی را با کیفّیت روابط زناشویی مورد بررسی قرار دهد.

 بیشتر بخوانید:

کم شدن میل جنسی همسر و راه های درمان آن

در این تحقیق 231 زن و مرد متأهل شهرکرد از طریق پرسشنامه کیفّیت روابط زناشویی و برخی دیگر از مقیاس های علمی، به سؤالات پژوهشگران پاسخ داده و اطلاعات مورد نیاز آن ها را تأمین نمودند. این اطلاعات سپس با روش های آماری و به کمک کامپیوتر، تجزیه و تحلیل شدند.

 

بر اساس یافته های این پژوهش، «عذرخواهی» نقش عمده ای در بهبود کیفّیت روابط زناشویی به واسطه بخشش عاطفی و همدلی زناشویی دارد.

 

در این خصوص، ذبیح الله کاوه فارسانی، استادیار و محقق گروه مشاوره دانشگاه شهرکرد می گوید: «حفظ روابط صمیمی یک فرایند اساسی و حیاتی در زندگی زناشویی است و زوج ها خود باید رویدادها و وقایعی را که منجر به فرسودگی زناشویی و یا ناپایداری روابطشان می شوند به چالش بکشند».

 

به گفته این پژوهشگر، «ازآنجایی که در زندگی زناشویی همیشه این احتمال وجود دارد که هرکدام از زوج ها دچار خطا و یا تخلفی شوند، ازاین رو، باید استفاده و پذیرش عذرخواهی را به عنوان یک فرآیند مهم اجتماعی که منجر به بهبود و ترمیم روابط زناشویی می شود مدنظر قرار داد و لازم است توسط مشاوران و روانشناسان خانواده در آموزش و یا درمان زوج ها استفاده شود».

 

بر این اساس، پژوهش ها نشان داده اند که عذرخواهی منجر به کاهش احساس های منفی به دنبال وقوع یک تخلف در روابط زناشویی می شود. همچنین عذرخواهی فرد متخلف ممکن است تمایل قربانی را برای همدلی با او افرایش دهد و احتمال پذیرش عذرخواهی توسط او را بالا ببرد.

 بیشتر بخوانید:

فواید رابطه جنسی برای بدن؛ از کاهش وزن تا تقویت اعتماد به نفس

 

توجه به این یافته ها که در دوفصل نامه «مشاوره کاربردی» وابسته به دانشکده علوم تربیتی و روان شناسی دانشگاه شهید چمران اهواز منتشر شده اند، می تواند منجر به توجه بیشتر به فرایند عذرخواهی در روابط زوج ها شود و از این طریق باعث افزایش کیفیت روابط زناشویی گردد.

 

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان