ماهان شبکه ایرانیان

جنگ لیزر و BPH (قسمت اول)

جراحی باز پروستات صرفا برای کسانی که رشد پروستات آنان بسیار سریع و حجم پروستات‌آنان بسیار بزرگ است، انجام می‌شود.

جنگ لیزر و BPH (قسمت اول)

 گفت‌وگو با دکتر محمد افشاریان؛ جراح و متخصص بیماری‌های کلیه و مجاری ادراری و تناسلی

بزرگی خوش‌خیم پروستات بیماری شایع مردان مسن است که در اثر بزرگ شدن پروستات مجرای ادراری تحت فشار قرار گرفته و راه خروجی ادرار مسدود می‌شود. در حال حاضر بیش از نیمی از مردان بالای سن 60 سال دچار بزرگی پروستات هستند و احتمال بروز این حالت با افزایش سن افزایش می‌یابد.

برای درمان این بیماری چند روش وجود دارد که اخیرا جراحی لیزر برای درمان بزرگی پروستات به دلیل کمتر بودن عارضه‌اش در کشور متداول شده است.

 بیماری بزرگی پروستات چیست و در چه سنی بیشتر شیوع می‌یابد؟

بیماری بزرگی خوش‌خیم پروستات یا هیپرپلازی پروستات بیماری نسبتا شایعی است که به خصوص در کشور ما نسبتا شایع محسوب می‌شود و معمولا از سن 50 سال به بعد شروع شده و علایم آن در اواخر دهه پنجم و اوایل دهه ششم مشخص می‌شود. این بیماری وابسته به جنس مذکر و ژن مربوطه‌اش است که به دلیل وجود این ژن، پروستات بزرگ می‌شود.

علایم این بیماری چیست؟

آقایان مسن مبتلا به این بیماری توانایی ادرار و فشار کافی ادرار کردن را از دست می‌دهند به طوری که برای دفع ادرار نیز تعدد ادرار دارند. به تدریج که بیماری پیشرفت می‌کند، شاهد عفونی شدن ادرار و خونریزی پروستات خواهیم بود. در مراحل پیشرفته نیز امکان انسداد ناگهانی ادرار وجود دارد.

چه روش‌های جراحی برای درمان بزرگی خوش‌خیم پروستات وجود دارد؟

برای درمان بزرگی پروستات چند روش وجود دارد که ابتدا از دارودرمانی شروع می‌شود. در صورتی که دارودرمانی تاثیر خود را از دست بدهد روش‌های تهاجمی انواع جراحی‌ها (باز، تراش پروستات و لیزر) مورد استفاده قرار می‌گیرد. روش‌های دیگری نیز مانند کاهش حجم پروستات با امواج وجود دارد که در مقایسه با روش فعلی از مقبولیت کمتری برخوردار است.

جراحی باز پروستات: جراحی باز پروستات صرفا برای کسانی که رشد پروستات آنان بسیار سریع و حجم پروستات‌آنان بسیار بزرگ است، انجام می‌شود.

جراحی تراشیدن پروستات از طریق مجرا (TUR-P): در این روش پروستات به صورت چیپس، ورقه ورقه بریده و از داخل مجرا خارج می‌شود. در این روش نیازی به باز کردن شکم نیست و فعلا این شیوه جراحی استاندارترین جراحی پروستات در دنیا محسوب می‌شود.

لیزر پروستات: در این نوع جراحی بافت پروستات در برخورد با لیزر به صورت بخار در ‌آمده و حجم پروستات کاهش پیدا می‌کند. در جراحی لیزر خونریزی پس از عمل وجود ندارد و به این دلیل می‌توان بیماران تحت درمان ضد انعقاد خون مثل آسپرین را با این روش درمان کرد.

همچنین در روش غیر لیزری احتیاج به تعبیه  کانتر ادراری پس از عمل وجود دارد در صورتی که در روش لیزری حداکثر 12 تا 24 ساعت پس از عملک کانتر ادراری از بیمار خارج شده و بیمار می‌تواند به صورت معمولی ادرار کند. در مجموع با توجه به کارآمدی لیزرهای جدید درمان در این روش به سرعت انجام شده و پس از خاتمه درمان و خارج کردن کانتر ادراری، بیمار تقریبا ادراری راحت بدون خونریزی دارد.

البته سوزش مختصری در ادرار وجود دارد که با دارو قابل کنترل است اما در کل بیمار شکایت زیادی پس از عمل جراحی ندارد و این عمل را بسیار راحت قبول می‌کند. در حال حاضر پزشکانی که در این زمینه تجربه کافی دارند در کلینیک خود این عمل را به صورت سرپایی انجام می‌دهند...

برای خواندن بخش دوم- جنگ لیزر و BPH- اینجا کلیک کنید.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان