ماهان شبکه ایرانیان

وبلاگ مشرق

خبّاز: خبری از حمایت جبهه اصلاحات از مهرعلیزاده یا همتی نیست/ فتنه‌جویی دوباره حجاریان

سخنگوی حزب کارگزاران با اشاره به تحریم خاموش انتخابات از سوی "جبهه اصلاحات" تأکید کرد: بسیاری از احزاب اصلاح‌طلب علاقمند به معرفی نامزد هستند.

سرویس سیاست مشرق - «وبلاگ مشرق» خوانشی روزانه در لابه‌لای اخبار و مطالب رسانه‌های کشور است. ما درباره این خوانش البته تحلیل‌ها و پیشینه‌هایی را نیز در اختیار مخاطبان محترم می‌گذاریم. 7:30 هر روز با بسته ویژه خبری-تحلیلی مشرق همراه باشید.

***

خبّاز: اصلا خبری از حمایت جبهه اصلاحات از مهرعلیزاده یا همتی نیست

خبّاز: خبری از حمایت جبهه اصلاحات از مهرعلیزاده یا همتی نیست/ فتنه‌جویی دوباره حجاریان

محمدرضا خبّاز، فعال اصلاح‌طلب و از مقامات سابق دولت اعتدال در بخشی از یک مصاحبه که اعتمادآنلاین آنرا منتشر کرد، درباره راهبرد اصلاح‌طلبان در انتخابات ریاست جمهوری 1400 برای حمایت از محسن مهرعلیزاده یا عبدالناصر همتی گفت: اصلا خبری از حمایت جبهه اصلاحات از مهر علیزاده یا همتی نیست. در اینکه جبهه کارگزاران اعلام کرده از همتی حمایت می‌کند باید به این نکته توجه کرد که حزب کارگزاران یک حزب از بدنه اصلاح طلبی است و البته کلیه حزب کارگزاران هم از همتی حمایت نکرده، بلکه فقط دبیرکل حزب کارگزاران از همتی حمایت کرده است!

او با بیان اینکه جبهه اصلاحات کاندیدایی در انتخابات ریاست جمهوری ندارد همچنین اظهار کرد:‌ بعید است بعد از بیانیه‌ای که نهاد اجماع ساز اصلاح‌طلبان، مجمع روحانیون و سایر احزاب دادند و گفتند تمام نامزدهای ما تائید صلاحیت نشدند، تغییری در مجموعه اصلاح‌طلبان بیفتد. [1]

*دقت شود که این عدم حمایت اصلاح‌طلبان از نامزدهای چپ حاضر در صحنه انتخابات صرفا به دلیل راهبرد "تحریم خاموش انتخابات" است که در ستاد هسته سخت اصلاحات طراحی شده و هدف شوم کاستن از مشارکت کسانی از مردم در انتخابات را پیگیری می‌کند.

همچنین است که اعتراض اصلاح‌طلبان به نداشتن نامزد در صحنه انتخابات نیز یک نمایش روحوضی بیشتر نیست زیرا اولا این خودِ آنها هستند که باید به مردم و نظام اسلامی پاسخ بدهند که چرا چهره‌های جوان و یا فاقد سوء سابقه را به شورای نگهبان معرفی نکرده‌اند، ثانیا فرض بر چشم‌پوشی از چنین اقدام رذیلانه‌ای باید گفت که یک حزب یا طیف سیاسی در هنگام نداشتن نامزد در انتخابات نیز مکلّف به ائتلاف و حمایت از نامزدهای نزدیک به خود است و ثالثا تشکیک عامدانه در سابقه اصلاح‌طلبی آقایان همّتی و مهرعلیزاده یک اقدام احمقانه است!

باید دانست که تحریم انتخابات و خروج از مردمسالاری با هیچ منطقی توجیه نمی‌شود و اگر چپ‌ها بصورت رسمی وارد عرصه انتخابات و تشویق مردم به حضور نشوند؛ داغ ننگ تحریم انتخابات و دشمنی با صندوق‌های رأی تا همیشه بر پیشانی آنها خواهد ماند.

جبهه اصلاحات ایران، حزب اتحاد ملت و مجمع روحانیون مبارز، 3 طیف عمده اصلاح‌طلب هستند که رسما وارد پروژه "تحریم خاموش انتخابات" شده‌اند.

***

مرعشی: بسیاری از احزاب اصلاح‌طلب علاقمند به معرفی نامزد هستند

خبّاز: خبری از حمایت جبهه اصلاحات از مهرعلیزاده یا همتی نیست/ فتنه‌جویی دوباره حجاریان

حسین مرعشی، سخنگوی حزب کارگزاران سازندگی در اظهاراتی که سایت جماران آنها را منتشر کرد، با بیان اینکه این حزب تمایل به حمایت از همتی دارد، گفت: بسیاری از احزاب عضو جبهه اصلاحات هم علاقمند به معرفی نامزد هستند.

او افزوده است: ما عضو جبهه اصلاحات بوده و منتظر تصمیم این جبهه درباره انتخابات هستیم.

مرعشی در پاسخ به این پرسش که آیا امکان دارد کارگزاران تصمیمی جدا از جبهه اصلاحات بگیرد، گفت: از حالا نمی‌شود در این باره سخن گفت. ما در حزب کارگزاران  بعد از تصمیم جبهه اصلاحات، نظر نهایی خود را اعلام خواهیم کرد.

وی همچنین در پاسخ به این پرسش که چرا حزب به حمایت از عبدالناصر همتی گرایش دارد، گفت: این گرایش طبیعی است. به هر حال همتی سال‌ها عضو شورای مرکزی کارگزاران بوده است‌.

این فعال سیاسی در پایان درباره موضع مجمع روحانیون مبنی بر معرفی نکردن نامزد در انتخابات گفت: مجمع روحانیون عضو جبهه اصلاحات نیست ولی آنها نظرات خاص خود را دارند که برای ما قابل احترام است.[2]

*اظهارات مرعشی مبنی بر اینکه "ما منتظر تصمیم جبهه اصلاحات هستیم! " در حالی است که این جبهه به ریاست بهزاد نبوی صراحتا طی بیانیه‌ای اعلام کرده است که دست به تحریم خاموش انتخابات می‌زند و نامزدی در انتخابات ندارد. [3]

بدین قرار به نظر می‌رسد اظهارات مرعشی نوعی باز کشش جبهه اصلاحات به عرصه عملگری سیاسی و تمنّا از آنهاست برای اینکه از دموکراسی خارج نشوند. احتمالی که البته ضریب وقوع آن صفر نیست!

خاصّه وقتی بدانیم که بهزاد نبوی بعنوان مسئول تشکیلات ناسا یا همان جبهه اصلاحات پیش از این و در جریان انتخابات مجلس یازدهم نیز مخالف تحریم بود و با اصلاح‌طلبان همراهی نکرد.

درباره کارگزارانی‌ها بیان این نکته ضروریست که آنها قبل از بررسی صلاحیت‌ها نیز مخالفت خود با تحریم و تأکیدشان بر حضور در انتخابات را ولو با حمایت از دکتر لاریجانی اعلام کرده بودند. ضمن اینکه آنها در جریان انتخابات مجلس یازدهم –که آنهم توسط ستاد اصلاحات تحریم شد- نیز با تصمیم تحریمی چپ‌ها همراهی نکردند و فهرست انتخاباتی خود را ارائه دادند.

حمایت از همّتی توسط کارگزارانی‌ها که از هم‌اکنون توسط آنها آغاز شده است؛ در صورت تداوم تصمیم تحریمی ستاد اصلاحات و تشکیلات ناسا؛ در روزهای آینده جدی‌تر خواهد شد.

***

نظام در انتخابات بی‌طرف نیست!

فتنه‌جویی دوباره حجاریان

خبّاز: خبری از حمایت جبهه اصلاحات از مهرعلیزاده یا همتی نیست/ فتنه‌جویی دوباره حجاریان

سعید حجاریان، از تئوریسین‌های اصلاح‌طلب که مبحث فعلی "تحریم خاموش انتخابات" یا مشارکت مشروط (رأی می‌دهیم به شرطی که نامزد ما تأیید صلاحیت شود!) از بروندادهای ذهنی اوست اخیراً در یادداشتی با عنوان "از رنجی که می‌بریم! " در وبسایت مشق نو پیرامون انتخابات 1400، نوشت:

"تا به امروز، در ادوار مختلف انتخابات بی‌نظری و بی‌طرفی رهبری و شورای نگهبان ترویج شده است. اما، چینش نامزدها و ردّ صلاحیت افرادی که اساساً گمان حذف‌شان نمی‌رفت، نشان داد: گر بگویم که مرا با تو سر و کاری نیست/در و دیوار گواهی بدهد کاری هست! به عبارت دیگر، اگر در گزاره بی‌طرفی صرفاً حین برگزاری انتخابات و یا پس از آن تشکیک می‌شد، این‌بار پیش از انتخابات چنین باوری در افکار عمومی به‌وجود آمده است."[+]

*قبل از هرچیز بایستی بین ادعای به وجود آمدن یک باور در افکار عمومی با آنچه آقای حجاریان دوست دارد در ذهن افکار عمومی بوجود بیاید تفکیک قائل شد.

زیرا ساختاریابی یک باور در ذهن افکار عمومی نشانه‌هایی دارد که در فقره دخالت نظام در انتخابات؛ نشانه‌های آن دیده نمی‌شود و واکنش‌های مردم در سمت و سویی نیست که چنین نتیجه‌ای از آن مستفاد شود.

و اما آنچه که سعید حجاریان اصرار به القای آن دارد...

انتخابات 1400 و دولت سیزدهم نیز به مثابه تمام انتخابات‌های گذشته است و هیچ اتفاق خاصی در قبل و حین وقوع فرایندهای آن رخ نداده است.

ابتنای اصلاح‌طلبان برای بیان ادعاهایی نظیر آنچه که در نوشتار حجاریان خواندیم نیز صرفا اعتراض به ردّ صلاحیت نامزدهای بدسابقه و یا فاقد صلاحیت اصلاح‌طلبان در شورای نگهبان است.

امری که حجاریان می‌کوشد آنرا چینش انتخابات از سوی نهادهای کلان نظام بنامد!

این در حالی است که این افراد بصورتی خیلی ساده و واضح دارای صلاحیت نبودند و افتضاح "پروژه معرفی عامدانه نامزدهای غیر ممکن"! (که آقای حجاریان بهتر از هر کسی در جریان آن هست!) به حدی بود که حتی کسانی از چهره‌های تندرو جریان اصلاحات نیز قبل از ثبت نام‌ها تأکید می‌کردند که نباید رجال دارای سوء سابقه را به شورای نگهبان معرفی کرد. [4]

آیا اکنون ردّ صلاحیت این افراد بایستی به مهندسی انتخابات و تلاش برای چینش نامزدها تعبیر شود!؟

خاصّه اینکه این جریان اصلاحات است که بایستی در موضع پاسخگویی قرار گیرد که چرا انتخابات را با عرصه "منازعه اشرار" اشتباه گرفته و از معرفی رجال نجیب دارای صلاحیت و یا چهره‌های جوان و متخصص به این عرصه امتناع کرده است!؟

بیان این نکته هم البته ضروریست که اینهمه جزع و فزع آقای حجاریان و دوستان ایشان در قبال پست ریاست جمهوری که آقایان معتقدند مسلوب‌الاختیار است! به هیچ وجه منطقی نیست و مردم عملا با یک پارادوکس بزرگ از سوی این رجال مواجه شده‌اند...

گفتنیست، حجاریان ماه‌ها قبل نیز در جریان یک تحلیل تأکید کرد که ممکن است در ایام انتخابات 1400 شاهد اغتشاش خیابانی باشیم.

***

1_ https://etemadonline.com/content/493078

2_ https://www.jamaran.news/fa/tiny/news-1512214

3_ https://www.jamaran.news/fa/tiny/news-1511777

4_ mshrgh.ir/1207940

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی