خوب غذا بخوریم (۴)

سبک زندگی افراد، بسته به مزاج آنها با هم تفاوت دارد، چون انسان‌ها و در نتیجه مزاج آنها با هم متفاوت است، یعنی همه افراد نمی‌توانند از یک نوع غذا یا نوشیدنی استفاده کنند.

خوب غذا بخوریم (4)

 

 اعمال و کلام این افراد کند و آرام، ولی دقیق است و کارهایشان را به بهترین نحو انجام می‌دهند.

 بدنشان سرد و پوست‌شان خشک و زبر است.

 موها مجعد و خیلی پیچ و تاب دار و وز است.

 موهای زائد در این افراد زیاد است.

 خواب کم و با کیفیت بد است و سخت می‌خوابند. احتمال دیدن‌ خواب‌های بد در این افراد بیشتر است.

 به سردی‌جات حساس هستند (مخصوصاً خوردنی‌ها و نوشیدنی‌های سرد و خشک) و نباید در مصرف ترشی‌جات، مواد حاوی سرکه، عدس، بادمجان، غذاهای مانده و فست‌فودها زیاده‌روی کنند.

خصوصیات افراد با مزاج گرم و خشک (صفراوی مزاج‌ها)

 افرادی لاغر با بدن‌های کشیده و معمولاً بلند قد هستند.

 هم بدن و هم اندام‌ها حالت ظریف و مینیاتوری دارد، یعنی قطر انگشتان خیلی زیاد نیست، لب‌ها خیلی درشت نیست و ... .

 استعداد چاقی ندارند.

 پوست با ته رنگ زرد و گندمی دارند.

 افرادی فرز و تند هستند به طوری که سرعت انجام کارها در این افراد بیشتر است و سریع‌تر هم صحبت می‌کنند.

 خواب آنها نسبتاً کم است و با همان مقدار کم هم نیازشان کاملا برآورده می‌شود.

 صبر و حوصله آنها زیاد نیست و ممکن است زود از کوره در بروند.

 خیلی به گرما حساس هستند و حرارت بدنشان معمولا بالا است؛ خیلی گرمایی  بوده و زود گرمازده می‌شوند.

 معمولاً حجم دفعیات آنها زیاد نیست، ولی رنگ یا بوی تندی دارند.

 پوست خشکی دارند.

 این افراد نباید در مصرف مواد تند، شور، تلخ، ادویه‌جات و سرخ کردنی‌ها زیاده‌روی کنند.

 نکات طلایی

 سبک زندگی افراد، بسته به مزاج آنها با هم تفاوت دارد، چون انسان‌ها و در نتیجه مزاج آنها با هم متفاوت است، یعنی همه افراد نمی‌توانند از یک نوع غذا یا نوشیدنی استفاده کنند. 

بنابراین تجویز ثابت و پرهیز ثابت هم برای همه افراد نباید داشت، مثلا نمی‌توان گفت همه افراد همیشه به یک میزان خاص ماست، آب، چای یا. . . بخورند یا بنوشند در نتیجه هر فرد باید متناسب با مزاج خود، خوردنی‌ها و نوشیدنی‌هایش را تنظیم کند تا سالم بماند و این همان روح و نقطه قوت طب سنتی است که توصیه‌ها به افراد باید انفرادی و  شخصی باشد.

 اینکه گفته می‌شود گرمی‌جات، هم شامل موادی می‌شود که بالقوه گرم هستند (مانند ادویه‌جات، مواد تند و ... ) و هم شامل خوردنی‌ها و نوشیدنی‌های داغ می‌شود (مانند آب جوش، چای داغ، داغ‌داغ غذاخوردن و ...) که تمام این موارد برای افراد گرم مزاج مضر است و لذا این افراد باید غذاهایی بخورند که هم مزاج خنکی داشته باشند و هم ظاهر خنک و سرد داشته باشند؛ البته حفظ تعادل همیشه لازم است.

در مورد سرد مزاجان هم به همین ترتیب، زیاده‌روی در مصرف موادی با سردی بالقوه (مزاج سرد) و همچنین سردی بالفعل (سرد فیزیکی در لمس) برای این افراد مضر است، مثلاً زیاده‌روی در نوشیدن آب (چون مزاج آن سرد است) برایشان بسیار مضر است، مخصوصاً آب سرد حاوی یخ، بنابراین این افراد هم باید در نوشیدن آب زیاده‌روی ننمایند (مخصوصاً‌ در فصول سرد سال) و زمانی هم که تشنه‌ می‌شوند، نباید آب یخ و سرد بنوشند (رعایت بالقوه و بالفعل). 

افرادی که مزاج‌های گرم دارند، معمولاً‌معده‌ها و هضم قوی هم دارند، به طوری که می‌‌توانند غذاهای سنگین‌تر را راحت‌تر هضم کنند، اما افراد سرد مزاج مخصوصاً وقتی که سردی معده هم داشته باشند، قوه هاضمه و جاذبه آنها  ضعیف است و در نتیجه باید حجم غذای کمتر و متناسب با مزاجشان بخورند و پرخوری برای این افراد بدتر است. در کل استعداد چاقی در مزاج‌های  تر(چه گرم و چه سرد) زیاد است، لذا پرخوری برای این افراد مضرتر است ؛گرچه پرخوری برای هیچ فردی توصیه نمی‌شود.

 گاهی اوقات مزاج افراد گرم است، ولی معده آنها سرد و رطوبتی شده و این افراد نباید در مصرف مواد سرد و خنکی‌جات زیاده‌روی کنند.

 

 

 

برای خواندن بخش اول- خوب غذا بخوریم- اینجا کلیک کنید.

برای خواندن بخش دوم- خوب غذا بخوریم- اینجا کلیک کنید.

برای خواندن بخش سوم- خوب غذا بخوریم- اینجا کلیک کنید.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان