ماهان شبکه ایرانیان

بی‌شناسنامه‌ی عاشق!

فرهنگِ کلاه‌مخملی اکنون و پس از پنجاه سال در سینمای ایران، جای خود را به لات‌بازی مدل قورباغه (سریال) ای داده است. در نقد سریال یاغی در دنیایی کنجکاوی می‌کنیم که هیچ‌ در آن از نان شب واجب‌تر نیست.

بی‌شناسنامه‌ی عاشق!

به قلم : امیر عباسی

 

تحریریه زندگی آنلاین : فرهنگِ کلاه‌مخملی اکنون و پس از پنجاه سال در سینمای ایران، جای خود را به لات‌بازی مدل قورباغه (سریال) ای داده است. در نقد سریال یاغی در دنیایی کنجکاوی می‌کنیم که هیچ‌ در آن از نان شب واجب‌تر نیست. در سریال یاغی با اتفاقاتی مواجه بودیم که در پایین شهر تهران و در عمیق‌ترین لایه‌ی اجتماع رخ می‌دهد. بازی‌های نسبتاً خوب، کارگردانی نسبتاً ریتمیک و موسیقیِ همیشگیِ بامداد افشار از شاخصه‌های این سریال است که در وهله اول من را به یاد سریال‌های ترند ترکیه‌ای مانند Çukur انداخت.

 بیشتربخوانید:

ثریا قاسمی و حسرتی که بر دلش مانده+عکس

داستان سریال یاغی

این سریال بر اساس رمانی به نام سالتو است. مهدی افروزمنش که سال‌ها روزنامه‌نگار حوزه اجتماعی بوده، در دومین رمان خود باز هم از تجربیات کاری خود استفاده و محله‌های پایین شهر تهران را به عنوان سوژه اصلی خود انتخاب کرده است و تلاش می‌کند قصه‌ای هیجان‌انگیز و پرکشش را به تصویر بکشد.

کتاب سالتو درباره نوجوانی شانزده ساله به نام سیاوش است که در یکی از محله‌های فقیرنشین پایتخت روزگار می‌گذراند. او زندگی سختی دارد و بزرگ‌ترین علاقه‌اش نیز رفتن به باشگاه و کشتی گرفتن است.

 اما به خاطر مشکلات مالی نمی‌تواند مدام تمرین کند تا اینکه برای رسیدن به آرزوهایش، بدون هیچ امکاناتی خودش را به مسابقات منطقه‌ای می‌رساند و حریفش را شکست می‌دهد. پس از این مسابقه، دو مرد مرموز و عجیب به نام‌های سیامک و نادر با دیدن استعداد سیاوش، به سراغش می‌روند و پیشنهاداتی به او می‌دهند که زندگی‌اش برای همیشه تغییر می‌کند.

قهرمان قصه رمان سالتو در سراسر کتاب خودش را اهل جزیره معرفی می‌کند؛ البته منظور او جایی بیرون از تهران نیست بلکه محله‌‌‌ی دور افتاده و فقیر خود را چنین می‌نامد.

ویسنده نیز تلاش کرده علاوه بر ترسیم وضعیت قشر فرودست و فراموش شده، به مسائل ورزشکاران با استعداد بپردازد و حتی به سراغ باندهای قاچاق مواد مخدر نیز برود. همچنین از همان ابتدای رمان سلسله رخدادهایی پیش می‌آید که شما را تا انتها جذب خواهد کرد و به مرور حال و هوای معمایی و جنایی نیز بر همه چیز غلبه می‌کند.

 

 معرفی عوامل سریال

یاغی مجموعه تلویزیونی ایرانی در ژانر درام است که برای سرویس نمایش خانگی فیلیمو ساخته شده ‌است. محمد کارت (کارگردانِ شنای پروانه) کارگردانی این مجموعه را بر عهده دارد و فیلم‌نامه آن را پدرام پورامیری، حسین دوماری و کارت بر اساس رمان سالتو به نگارش درآورده‌اند. محمد کارت پیشتر در شنای پروانه نشان داده بود که به فرهنگِ لوتی‌گری و لات‌بازی و قشر پایین جامعه علاقه دارد.

سریال یاغی بازیگران خوبی دارد: پارسا پیروزفر، علی شادمان، طناز طباطبایی، امیر جعفری، نیکی کریمی، فرهاد اصلانی، مهدی حسینی‌نیا، آبان عسکری، مه‌لقا باقری، عباس جمشیدی‌فر، جواد خواجوی و الیکا ناصری هستند. یاغی از 29 اردیبهشت 1401 از طریق فیلیمو به نمایش درآمد. لازم به ذکر است موسیقی این فیلم بر عهده جناب آقای بامداد افشار است.

 بیشتربخوانید:

مازیار لرستانی : می‌خواهم با آبرو زندگی کنم

 آشنایی با کارگردان

یاغی جدیدترین ساخته محمد کارت، کارگردان جوان شیرازی است که با فیلم سینمایی شنای پروانه به گیشه سینماها پا گذاشت و توانست با این فیلم نظر منتقدین و تماشاگران را به خود جلب کند. حال این کارگردان جوان تصمیم گرفته با یاغی پا به عرصه شبکه نمایش خانگی بگذارد.

این کارگردان که فارغ‌التحصیل هنرهای نمایشی می‌باشد پیش از ساخت فیلم سینمایی شنای پروانه تعداد زیادی مستند درخشان ساخته و جوایز داخلی و بین‌المللی فراوانی نیز کسب کرده است؛ فیلم سینمایی شنای پروانه نیز با اینکه اولین فیلم سینمایی ساخته او محسوب می‌شد به محض پخش در سینماها و شبکه نمایش خانگی، مورد توجه عموم مردم قرار گرفت. این فیلم در جشنواره‌های بسیاری به نمایش گذاشته شد و برنده جوایز بسیاری نیز گردید؛ علی شادمان در سریال یاغی نقشِ جاوید را بازی می‌کند. کسی که در محله جنوب شهر تهران زندگی می‌کند؛ دو نفر به نام‌های بهمن (با بازی پارسا پیروزفر) و نادر (با بازی مهدی حسینی نیا) به سراغش می‌روند تا او را به سمت خلاف هدایت کنند. تجربه کاری و فعالیت‌های محمد کارت نشان داده است که باید منتظر یک سریال متفاوت و درخشان باشیم. تصویربرداری سریال یاغی اواخر اسفندماه 1400 در گرجستان به پایان رسید.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان