به گزارش سرویس جهان مشرق، همسر مجری بی بی سی که بر اثر عوارض واکسن کرونا جان خود را از دست داد، علیه غول دارویی انگلستان AstraZeneca، شکایت قضایی مطرح کرد. او این شکایت را به نمایندگی از 75 نفر از کسانی که "بستگانشان جان باختهاند یا دچار آسیبهای جدی ناشی از تزریق واکسن شده اند" ثبت کرده است.
«لیزا شاو»، 44 ساله، مادر یک فرزند، در ماه مه 2021، حدود یک هفته پس از دریافت اولین تزریق واکسن کووید، بر اثر "ترومبوسیتوپنی ترومبوتیک ناشی از واکسن" درگذشت. او برای رادیو بی بی سی نیوکاسل کار می کرد.
طبق گزارشها، وکلای «گرت ایو»، همسر این گویندهی بی بی سی، سال گذشته نامههای «پروتکل پیش از اقدام قضایی» را به نمایندگی از نزدیک به 75 نفر که ادعا میکردند بستگانشان در اثر واکسن جان باختهاند یا آسیب دیدهاند، به AstraZeneca ارسال کردند.
در واقع، گرت ایو، طبق گزارش ها دو سال تلاش کرد تا دولت، نمایندگان پارلمان و سه نخست وزیر را وادار کند تا به آنچه برای لیزا رخ داده است، رسیدگی کنند و اکنون احساس می کند که او «جایگزینی» جز پیگیری قانونی ندارد.
آقای ایو که خودش واکسینه شده است، میگوید که این دعوا فعلا مربوط به «طرفداری از واکسن یا ضد واکسن بودن» نیست، بلکه درباره کسانی است که عزیزانشان را از دست دادهاند و "احساس میکنند که این یک راز کثیف است. "
او به بیبیسی گفت:
"موضوع، کووید نیست، موضوع این نیست که واکسیناسیون کووید چه تعداد زندگی را نجات داده است، بلکه مسالهی ما این است که واکسیناسیون با لیزا و سایر خانوادهها چه کرده است. "
آقای ایو گفت که او پس از دو سال تلاش ناموفق برای تماس با مقامات، با این ادعا که هیچکس «اصلاً با ما تماس نگرفته یا با ما ارتباط برقرار نکرده است» به دنبال اقدام قانونی است.
"این چیزها برای افراد زیادی اتفاق افتاده است و ما احساس می کنیم که این یک راز کثیف است، {احساس می کنیم} که ما در مورد چیزی صحبت می کنیم که نباید در مورد آن صحبت کنیم. "
پدر یکی از قربانیان گفت که این شکایت با هدف جلب توجه به "آنچه که این واکسیناسیون با لیزا و سایر خانواده ها انجام داده " طرح شده است.
وی افزود که ثابت شده مرگ همسرش "ناشی از تزریق واکسن AstraZeneca" بوده است.
آقای ایو نیز گفت که به دنبال "نوعی تصدیق یا به رسمیت شناختن این است که این مرگها اتفاق افتاده است"، چرا که تاکنون سیاست دولت و رسانههای جریان اصلی این بوده که این مرگها یا ارتباط آنها با تزریق واکسن را نادیده بگیرند و اجازه پوشش رسانهای به آن ندهند.
وی همچنین اظهار داشت که این شکایت در اصل برای دریافت غرامت مالی نیست، زیرا هیچ مبلغی قرار نیست مادرم پسرم را برگرداند.
شاکیان بر اساس قانون حمایت از مصرف کننده 1987 علیه آسترازنکا اقدام قانونی کرده اند.
قابل درک است که آنها در حال پیگیری خسارت هستند بر این اساس که واکسن کووید یک "محصول معیوب بود زیرا آنطور که مصرف کنندگان به حق و به طور معمول انتظار داشتند"، ایمن نبود.
مدعیان همچنین خواستار گرفتن خسارت، تحت طرح پرداخت خسارت واکسن دولت شده اند.
دولت میگوید که اگر فردی در نتیجهی واکسیناسیون علیه بیماریهای خاص، دچار «ناتوانی شدید» شود، میتواند یک بار خسارت 120000 پوندی معاف از مالیات دریافت کند.
پرداخت خسارت واکسن یک طرح غرامت نیست. دولت می گوید که متقاضیان هنوز می توانند برای مطالبه غرامت از شرکتها اقدام قانونی کنند، حتی اگر قبلتر از این طرح پرداخت خسارت، پول دریافت کنند.
واکسن Oxford-AstraZeneca برای اولین بار در دسامبر 2020 در بریتانیا مورد تایید قرار گرفت، زمانی که دولت 100 میلیون دوز از آن را به عنوان بخشی از برنامه تلقیح خود سفارش داد. این تزریق در کنار واکسن کووید فایزر منتشر شد.
خانم شاو در ماه مه بعد از یک بیماری مرتبط با واکسن که باعث تورم مغز و خونریزی می شود، درگذشت.