سخنگوی سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهر تهران با انتقاد از بیتوجهی مالکان برخی از ساختمانها به موضوع ایمنی گفت که برای انباری که در میدان رازی دچار حریق شده است، تنها در سال 1401 پنج اخطار ایمنی صادر شده بود.
به گزارش ایسنا، پیش از ظهر امروز بود که دود غلیظ برخاسته به آسمان در محدوده میدان رازی تهران که بیشتر به میدان و محله گمرک مشهور است، توجه مردم را به خود جلب کرد. دودی که خیلی زود تصاویر ثبت شده از آن راهی شبکههای اجتماعی شده و حساسیت افکار عمومی را افزایش داد. منشا این دود یک انبار به مساحت حدود 3000 مترمربع بود که در آن قطعات و لوازم یدکی موتورسیکلت، لاستیک و ... نگهداری شده بود. انباری که به گفته سخنگوی سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهر تهران جزو انبارهای ناایمن شهر تهران محسوب میشود و متاسفانه مسئولان یا مالکان آن نیز توجه چندانی به ایمنی آن نداشته است.
از بیتوجهی به اخطارهای آتشنشانی تا آتشسوزی
سیدجلال ملکی درباره ایمنی این انبار گفت: در بررسیهای اولیهای که انجام دادیم، مشخص شد که در سال گذشته کارشناسان آتشنشانی طی پنج مرتبه اقدام به بازدید ایمنی ازاین انبار کرده و طی هر بازدید هم اخطار دریافت کرده است. اما متاسفانه توجهی به این اخطارها نشده بود.
وی درباره اینکه خلاءهای ایمنی این انبار چه بوده است، گفت: در گزارشهای آتشنشانی موجود است که نسبت به سیستمهای اعلام و اطفای حریق تذکراتی داده شده بود. درباره مقاوم سازی سازهها، اصلاح نوع چیدمان انبار و... هم اخطار و تذکر صادر شده بود، اما توجهی به آن نشد تا اینکه در نتیجه این بیتوجهیها یک انبار در آتش سوخت و جانهای بسیاری به خطر افتاد.
نگرانی از ایمنی انبارها
ملکی چندی پیش نیز در گفتوگویی با ایسنا، درباره ایمنی انبارها هشدار داده و گفته بود: «موضوع ایمنی در انبارها از مواردی است که موجب نگرانی ما نیز شده. متاسفانه برخی از مالکان واحد مسکونی خود را به انبار نگهداری از اجناس تبدیل میکنند آن هم بدون اطلاع به شهرداری و فکر میکنند اگر موضع را اطلاع رسانی کنند، شهرداری فقط از آنها مالیات خواهد گرفت.
این انبارها بیشتر در محدوده بازار تهران وجود دارد و گاهی به سامانه 125 خبر میدهند که یک ساختمان مسکونی دچار حریق شده اما وقتی به محل میرویم تازه معلوم میشود که این ساختمان انبار نگهداری از اجناس بوده است.»
سخنگوی سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران با بیان اینکه در برخی از ساختمانها نیز مالکان با تغییر کاربری پارکینگ آن را به انبار تبدیل میکنند، گفته بود: «چیدمان انبار و نحوه سیمکشی و لوله کشی آن متفاوت و دارای یکسری استاندارد است اما متاسفانه در این تغییر کاربریها این موضوعات مغفول واقع میشود و همین موضوع خطر آفرین میشود، حالا شما خودتان بگویید اگر در پارکینگ یک ساختمان مسکونی که به انبار تبدیل شده حریقی رخ دهد چه اتفاقی میافتد و چه حجمی از دود وارد طبقات میشود؟
باز انبارهایی که در حاشیه شهر واقع شده در صورت وقوع حادثه تلفات انسانی کمتری خواهد داشت، اما انبارهای بینام و نشان مرکز شهر، همانند انباری از باروت هستند که ممکن است یک جرقه کوچک در سیمکشی آن جاندهها نفر را به خطر بیاندازد.»