ماهان شبکه ایرانیان

وبلاگ مشرق

سنگربندی محسن هاشمی در مقابل حجاریان و خاتمی/ نماینده زاهدان: دولت باید رضایت مردم را جلب کند

برخی تحلیلگران چپ با رویت میزان مشارکت در انتخابات، دچار سوداهای خاص شده و بدون اینکه بدانند مشارکت یک امر سینوسی و فاقد حجیت است؛ سخنانی عجیب را درباره نظام و مردم بر زبان می‌آورند.

سرویس سیاست مشرق - «وبلاگ مشرق» خوانشی روزانه در لابه‌لای اخبار و اتفاقات کشور است. ما درباره این خوانش البته تحلیل‌ها و پیشینه‌هایی را نیز در اختیار مخاطبان محترم می‌گذاریم. هر روز با بسته ویژه خبری-تحلیلی مشرق همراه باشید.

***

حمایت چپ‌های نجیب از بیانیه 110 امضایی همچنان ادامه دارد

سنگربندی محسن هاشمی در مقابل حجاریان و خاتمی

سنگربندی محسن هاشمی در مقابل حجاریان و خاتمی/ نماینده زاهدان: دولت باید رضایت مردم را جلب کند

محسن هاشمی، فعال اصلاح طلب و از جمله چپهای نجیبی که همواره با "تحریم انتخابات" مخالف بوده است؛ به تازگی در سخنانی که اعتمادآنلاین آنها را منتشر کرد، درباره انتخابات به 2 قشر چپ‌های تحریمی و رضامندان از مشارکت پایین اشاره کرده و سپس گفته است:

"در مجموع همانطور که برخی از سیاسیون گفته اند که باید روزنه گشایی شود باید به فکر روزنه جدیدی باشیم تا از این سیکل باطل خارج شویم، چون مسیری که این طیف از سیاسیون در حال پیمایش آن هستند قطعا به نفع مردم نیست. "[1]

*بخش مهمی که در سخنان آقای هاشمی حتما باید به آن پرداخته شود؛ حمایت شجاعانه او از بیانیه 110 امضایی چپ‌های نجیب موسوم به "بیانیه روزنه گشایی" است.

دقت شود که حمایت هاشمی از بیانیه مذکور در حالی صورت گرفته که این بیانیه مخالفان قدرتمندی در اردوگاه اصلاحات دارد. مخالفانی آنچنان قدرتمند که توانسته اند مواضع شداد و غلاظی علیه بیانیه مذکور بگیرند، آنرا بیفایده بنامند و از تقلای این بیانیه برای ایجاد انشعاب و افتراق در اردوگاه جریان چپ حرف بزنند.

در این زمینه می توان به یادداشت اخیر سعید حجاریان در نقد بیانیه مذکور نیز اشاره کرد. [2] این در حالی است که خاتمی هم اخیرا بصورت رسمی اعلام کرد در انتخابات شرکت نکرده است.

پس حمایت هاشمی یک حمایت شجاعانه است و بخاطر دفاع از امتیاز "مشارکت بالای انتخاباتی" باید مورد تمجید و تشویق قرار گیرد.

در اینجا البته بیان چندین باره یک حقیقت نیز ضروری است و آن اینکه مشارکت بالای انتخاباتی اگرچه یک امتیاز است و باید برای تحقق آن تلاش کرد لکن میزان مشارکت، تعیین کننده چیزی نیست و عامل قوام یک انتخابات و لازم الاتباع بودن نتیجه آن، "رعایت قانون" است.

از همین روست که برخی محافل تحلیلی معتقدند؛ زبان گشایی این روزهای چپهای تحریمی و طعنه های آنها به مشارکت 41 درصدی در انتخابات اخیر، "زبان‌گشایی اقلیت تحریمی علیه اکثریت قانونی کشور" است.

اکثریتی که با هر میزان مشارکتی در انتخابات اما طرفدار نظم امور و حاکمیت نظام اسلامی هستند و ایستایی نظام اسلامی مستظهر به حضور و خواست آنهاست.

***

نماینده زاهدان: دولت باید رضایت مردم را جلب کند

سنگربندی محسن هاشمی در مقابل حجاریان و خاتمی/ نماینده زاهدان: دولت باید رضایت مردم را جلب کند

حسینعلی شهریاری، نماینده مردم زاهدان در مجلس شورای اسلامی طی سخنانی در نطق میان دستور خود با اشاره به تورم لجام گسیخته، افزایش قیمت دلار و مشکلات معیشتی مردم در نقاط محروم تاکید کرد: این مسائل مردم را بسیار آزار می‌دهد، از سویی دیگر ماه مبارک رمضان فرا رسیده است و سفره مردم متاسفانه خالیست و باید فکری جدی در این زمینه انجام داده شود تا رضایت مردم جلب شود.

به گزارش اعتمادآنلاین، او گفته است: زمان وعده‌های گل و بلبل دادن تمام شده است. یک سال و نیم دیگر انتخابات ریاست جمهوری فرا می‌رسد و مردم یک کار عملی از دولت می‌خواهند. مردم می‌خواهند سفره‌شان پررنگ باشد. همچنین مردم با نظام و انقلاب مشکلی ندارند و مردم تابع ولایت هستند، اما عملکرد دولتمردان به شدت مردم را ناراضی کرده است. [3]

*ما قضاوت درباره سخنان دلسوزانه این نماینده محترم را بر عهده مخاطبان محترم می گذاریم.

کاهش قدرت خرید مردم طی 2 سال اخیر مقوله ای نیست که قابل کتمان باشد و نیاز است تا دولت محترم فکری به حال این قضیه بکند.

***

سردی کردن تاجیک با غوره مشارکت انتخاباتی!

سنگربندی محسن هاشمی در مقابل حجاریان و خاتمی/ نماینده زاهدان: دولت باید رضایت مردم را جلب کند

محمدرضا تاجیک، از فعالان و تئوریسین های اصلاح طلب به تازگی در یادداشتی با تلمیح به انتخابات اخیر نوشته است:

"انسان ایرانی امروز، به‌ویژه نسل جوان، از عالم خیال و عالم نمادین قدرت بیرون پریده، و قدرت حاکم نیز، قادر نیست با حضور در تخیل و توهم و آرزو و احساس و شناخت و نگاه و باور و تفکر و گفتمان این نسل، آنان را به سوژه‌های منقاد خویش تبدیل کند. اما این «نه‌گویی» انسان ایرانی، نخست، به معنی «آری‌گویی» به سیاست از نوع و جنس دیگری‌ست، دو دیگر، این «نه‌گویی» در محدوده‌ی سیاست متوقف نشده و نتایج پیمایش اخیر نگرش ایرانیان حکایت از آن دارد که بسیاری از ایرانیان به دین (دین حکومتی) هم می‌گویند: «نه، متشکرم.» سه دیگر، این «نه‌گویی» از امکان و استعداد درنوردیدن ساحت‌های دیگر و رادیکالیزه‌شدن را دارد. و چهار دیگر، قدرت حاکم امکان جذب و خنثی‌سازی و توقف آن را ندارد. بی‌تردید، تنها راه مواجهه و مقابله اصولی و موثر با این «نه‌گویی»، نه‌گویی اصحاب قدرت و سیاست به خویشتن متوهم و متکبر و منجمدی است که تمام هستی آنان را تسخیر کرده است و آنان را رهزن راه خویش نموده است. "[4]

*آقای تاجیک اصولا چند سالی است که با یک غوره سردی میکنند و با یک مویز گرمی!

کما اینکه ایشان در جریان اغتشاشات سال گذشته با اطمینان قلبی خاصی از خشم مقدس اغتشاشگران و یا شکار شدن نظام به دست آنان سخن می گفت. همچنانکه چند سال قبل نیز از غرق شدن کشتی تایتانیک نظام در غرقاب حوادث حرف زد بود.

لکن می بینیم آنکه شکار شد؛ نظام اسلامی نبود و آنکه در دریا غرق شد هم کسان دیگری بودند.

اکنون هم شاهد نشر طرّحات دیگری از تاجیک هستیم که نسبت به دین گرایی و عقلانیت نسل های جوان و نوی ایرانی که منطبق با ذات حکومت اسلامی است؛ خود را به ندیدن زده و صرفا به بهانه هایی مثل اغتشاش و یا میزان مشارکت در انتخابات که اموری اقلیتی و روانی است و نه عامل احتجاج؛ مشغول تکرار گزاره های برساخته ذهن خویش است.

در رد گزاره ذهنی تاجیک همین بس که شرایط تصویر شده از سوی او اگر وجود داشت امروز با یک حکومت ضعیف شده در ایران مواجه بودیم که توانایی اجرای قوانین خود را نداشت، امنیتش در محاق بود و قدرت حفظ هژمونی سیاسی، امنیتی و اقتصادی خود در اقصی نقاط جهان را هم نداشت. همین گزاره ساده به وضوح هرچه تمامتر نشان می دهد که ذهن امثال تاجیک تا چه حد گلخانه ای و از واقعیات به دور است.

***

1_https://www.etemadonline.com/tiny/news-654319

2_https://mashghenow.com/?p=6043

3_https://www.etemadonline.com/tiny/news-654305

4_https://mashghenow.com/?p=6050

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان