«اسماعیل هنیه» ملقب به «ابوالعبد» رئیس دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی (حماس) که بامداد امروز در محل اقامت خود در تهران به شهادت رسید، از رهبران محبوب مقاومت بود که پس از عملیات طوفان الاقصی به چهرهای شناختهشدهتر در سطح جهان تبدیل شد و رژیم صهیونیستی او را در لیست ترور قرار داده بود.
به گزارش ایسنا، اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی حماس که برای شرکت در مراسم تحلیف «مسعود پزشکیان» رئیسجمهوری اسلامی ایران در تهران حضور داشت، پس از برگزاری این مراسم و در بامداد 10 مرداد ماه 1403 در محل اقامت خود ترور شد و به شهادت رسید.
روابط عمومی کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در اطلاعیهای اعلام کرد هنیه و یکی از محافظان او در اثر اصابت قرار گرفتن محل اقامت آنها در تهران به شهادت رسیدند.
اسماعیل عبدالسلام هنیه در سال 1962 در اردوگاه الشاطی غزه به دنیا آمد. او در دانشگاه اسلامی غزه تحصیل کرد و با مدرک لیسانس در رشته ادبیات عربی در سال 1987 فارغالتحصیل شد.
هنیه در سال 1997 به ریاست دفتر حماس منصوب، در انتخابات فلسطین در سال 2006 پیروز و دهمین نخستوزیر فلسطین شد. او تا سال 2007 در این سمت بود.
هنیه که تقریبا همزمان با آغاز انتفاضه اول فارغالتحصیل شد، در تظاهرات انتفاضه اول شرکت کرد و توسط دادگاه نظامی رژیم صهیونیستی به زندان محکوم شد. در سال 1989 به مدت سه سال زندانی و پس از آزادی، در سال 1992، مقامات نظامی صهیونیست او را همراه با «عبدالعزیز الرنتیسی» و «محمود الزهار» و 400 فعال دیگر از رهبران ارشد حماس به لبنان تبعید کردند.
این فعالان بیش از یک سال در «مرج الظهور» جنوب لبنان ماندند، جایی که به گفته بیبیسی «حماس در معرض رسانههای بیسابقهای قرار گرفت و در سراسر جهان شناخته شد».
اسماعیل هنیه یک سال بعد به غزه بازگشت و به ریاست دانشگاه اسلامی منصوب شد.
رژیم صهیونیستی در سال 2003 نیز برای ترور هنیه اقدام کرد اما شکست خورد.
در جریان حملات رژیم صهیونیستی به غزه سه نفر از پسران و سه نوه او در حمله هوایی 10 آوریل 2024 به شهادت رسیدند.