سرویس دفاع و امنیت مشرق _ بامداد روز گذشته در حالی که شهر تل آویو مرکز رژیم صهیونیستی در سکوت و آرامش به سر میبرد به ناگاه صدای انفجار بلندی شهر را به لرزه درآورد.
یک فروند پهپاد انتحاری بدون اینکه مزاحمتی از سوی سامانه دفاعی صهیونیست ها برای آن ایجاد و حتی بدون اینکه آژیر هشدار حمله به صدا در بیاید به ساختمانی در نزدیکی کنسولگری امریکا اصابت کرد؛ یحیی سریع سخنگوی ارتش یمن با انتشار بیانیه ای بلافاصله مسئولیت حمله به تل آویو و جزئیات مربوط به عملیات را تشریح کرد.
پیامهای مهم حمله یمن به قلب رژیم صهیونیستی
از زمان عملیات طوفان الاقصی در 7 اکتبر 2023 و حمایت تمام عیار انصارالله یمن از مردم مظلوم فلسطین در نوار غزه حملات گسترده موشکی و پهپادی به خاک سرزمین های اشغالی انجام شده بود؛ مدل حملات معمولا این گونه بود که ارتش یمن ضمن هماهنگی با مقاومت عراق در ساعتی مشخص و همزمان با حمله از عراق به بندر حیفا یا جولان اشغالی، پرتابه های خود را به سمت بندر ایلات شلیک می کردند تا بدین گونه از تمرکز پدافندی اسرائیل بر نقطه و جبهه ای خاص جلوگیری کنند.
ویدئو مربوط به سال گذشته از حمله موشکی به ایلات
اما وقوع جنایت بزرگ صهیونیست ها در حمله به کمپ آوارگان در خان یونس که منجر به شهادت و زخمی شدن صدها غیرنظامی فلسطینی شد نیازمند طراحی عملیات جدید با سلاحی جدید و به هدفی متفاوت در قلب سرزمین های اشغالی بود.
در حملات گذشته، انصارالله یمن در برد حدود 1700 کیلومتری اقدام به حمله به تاسیسات بندر ایلات در جنوب سرزمین های اشغالی می کرد اما این بار قرار بود رکوردشکنی جدیدی در بحث برد تسلیحات شلیک شده رقم بخورد؛ هدف در قلب تل آویو انتخاب شده بود که نیازمند سلاحی با برد حداقل 2 هزار کیلومتر بود.
همچنین انتخاب هدفی در نزدیکی ساختمان کنسولگری امریکا در مرکز تل آویو نیز دربردارنده پیام مهم دیگری بود: ایالات متحده در کلیه جنایات انجام شده توسط اسرائیل شریک بوده و نمیتواند خود را از صحنه کنار بکشد.
لحظه اصابت پهپاد یمنی به تل آویو
این عملیات که با غافلگیری کامل شبکه دفاعی اسرائیل همراه بود و آنها حتی موفق به اخطار و به صدا درآوردن آژیر خطر نشدند بار دیگر ثابت کرد مقاومت هنوز بخش اصلی توان نظامی خود را وارد معرکه نکرده و در روز نبرد بزرگتر غافلگیری های بیشتری برای صهیونیست ها در راه خواهد بود.
"زیبای یمنی" که پدافند هوایی اسرائیل را دور زد
اما سوال مهمی که از لحظات اول ذهن کارشناسان را به خود مشغول کرده بود این است که چه سلاحی در این عملیات استفاده شده که دفاع هوایی اسرائیل را تسلیم خود کرده است؟
دانیل هاگاری سخنگوی ارتش رژیم صهیونیستی ساعاتی پس از عملیات موفق پهپادی ارتش یمن تایید کرد علیرغم اینکه به شکل همزمان از لبنان و عراق نیز پهپادهایی به سوی اسرائیل شلیک شده است اما آنچه به شهر تل آویو اصابت کرده بود پهپادی از مبدا یمن بوده است؛ در واقع هاگاری وارد شدن ضربه به قلب اسرائیل از فاصله 2 هزار کیلومتری را رسما تایید کرد.
همچنین سخنگوی ارتش صهیونیستی مدعی شد پهپاد استفاده شده در این حمله از مدل صماد3 بوده است که در گذشته نیز بارها توسط انصارالله علیه ایلات، ناوهای غربی و کشتی های تجاری صهیونیستی و البته تاسیسات نفتی آرامکو شلیک شده بودند.
اما یحیی سریع سخنگوی ارتش یمن در بیانیه رسمی خود پهپاد استفاده شده در عملیات را "یافا" معرفی کرد؛ یافا در زبان عبری به معنی "زیبا" بوده و بخشی از منطقه ساحلی تل آویو نیز گفته می شود.
به نظر می رسد پهپاد یافا مدل توسعه یافته با برد و سر جنگی بیشتر از خانواده پهپادهای صماد یمنی باشد.
همچنین بنا بر تصاویر منتشر شده از لحظه اصابت پهپاد به هدف دو نکته جالب از بعد نظامی مشاهده می شود:
_ نخست اینکه پهپاد مورد نظر دارای سر جنگی Airburst بود به این معنی که در آستانه رسیدن به هدف فعال شده و حجم زیادی از ترکش را به اطراف پرتاب می کند که در صورت استفاده علیه تاسیسات نظامی و محل تجمع سربازان صهیونیستی تلفات بالایی به آنها وارد خواهد کرد.
ویدیو از زاویه متفاوت و نزدیک شدن پهپاد از مسیر دریا به سمت تل آویو
_ همچنین تصاویر منتشر شده از سوی گردشگران در ساحل مدیترانه نشان میدهد که پهپاد یمنی از سمت دریا وارد حریم هوایی تل آویو شده است که به عقیده کارشناسان نظامی، یمنی ها با هوشمندی خاصی مسیر پروازی پهپاد را از دریای سرخ به سمت صحرای سینا و سپس شرق دریای مدیترانه انتخاب کردند تا کلیه سامانه های هشدار زودهنگام اسرائیلی را از دور خارج کرده و پدافند اسرائیل را فلج کند.