به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین به نقل از پایگاه اطلاعرسانی مرکز اسناد انقلاب اسلامی؛ تیتر اول روزنامهی کیهان در 32 سال قبل روز پنجشنبه 7 آبان سال 1371 اختصاص دارد به آخرین اخبار از جنگ بوسنی و هرزگوین که ایران، به دنبال وخیمتر شدن اوضاع در بوسنی، خواستار اقدام فوری برای نجات مسلمانان این منطقه شده است. ایران همچنین سازمان کنفرانس اسلامی و جنبش عدم تعهد را به اقدام فوری و جدی برای نجات مظلومان بوسنی و هرزگوین فراخوانده است. ایران همچنین پیشنهاد کرده که هفتهای به نام «هفته همبستگی» با مسلمانان بوسنی در تمامی کشورهای اسلامی برگزار شود.
این روزنامه در تیتری دیگر از ادامهی برخوردهای خصمانه با کشورمان خبر داده که طی آن 62 عضو سنای آمریکا خواستار اقدامات شدیدتر سازمان ملل علیه ایران شدهاند.
از سوی دیگر اسحق رابین نخستوزیر اسرائیل نگرانی شدید خود را از دو نهضت طرفدار امام خمینی در لبنان و فلسطین اعلام کرده که متن این خبر در صفحه بیستم روزنامه چاپ شده و به شرح زیر میباشد:
پاریس _ خبرگزاری جمهوری اسلامی:
اسحق رابین نخست وزیر رژیم صهیونیستی در مصاحبهای با نشریهی فیگارو چاپ پاریس، حزبالله لبنان را یک سازمان لبنانی شدید تحت نفوذ ایران معرفی کرد.
وی گفت: حزبالله لبنان مورد حمایت ایدئولوژیکی، مالی، تسلیحاتی ایران قرار دارد و در عین حال اجازهی حمل اسلحه و تردد در منطقه را از سوریه میگیرد.
رابین گفت: سوریه کنترل خطوط ارتباطی میان حزبالله و ایران و نیز کنترل درهی بقاع یعنی محل پایگاههای متعدد حزبالله را در دست دارد.
وی افزود: سوریه میتواند از قدرت خود برای جلوگیری از عملیات حزبالله بهره بگیرد.
وی در مورد مذاکرات صلح با اعراب گفت: اسرائیل قصد دارد مذاکره با سوریه و فلسطینیها را ادامه دهد زیرا مشروط کردن ادامه گفتوگوها به قطع حملات حزبالله، بدان معناست که حق تصمیمگیری در مورد قطع یا ادامهی گفتوگوها، به حزبالله واگذار شده است.
نخستوزیر رژیم صهیونیستی گفت: اسرائیل با دو نهضت طرفدار امام خمینی روبهروست، یکی حزبالله در جنوب لبنان و دیگری بنیادگرایان مسلمان حماس در اراضی اشغالی که هر دو قصد دارند با آشوبگری مذاکرات را با شکست روبهرو سازند.
وی تاکید کرد:اسرائیل همگام با ادامهی گفتوگوها، هرگونه اقدام لازم را برای مقابله با چنین جریانهایی به کار خواهد بست.
رابین گفت: صلح با سوریه بدون دیدار سران دو کشور امکانپذیر نخواهد شد. چنین چیزی را میتوان در مراحل نهایی مذاکرات انتظار داشت.
رئیس رژیم اشغالگر قدس خاطرنشان ساخت، اسرائیل این نکته را پذیرفته است که اجرای قطعنامه 242 سازمان ملل در مسیر تحقق صلح با سوریه قرار دارد و در آن عقبنشینی اسرائیل به سمت مرزهای مطمئن و شناختهشده مطرح است اما میزان عقبنشینی خود محل بحث و موضوع تفاسیر مختلفی است که از قطعنامه به عمل میآید.
رابین افزود: از هیات اسرائیلی مذاکرهکننده خواسته است به مسائل ارضی فراتر از اصول کلی تنها در صورتی میتوان پرداخت که سوریه به دو سوال پاسخ روشن بدهد: یکی آنکه آیا صلح با اسرائیل کامل و شامل باز شدن مرزها، رفت و آمد و انتفال اموال، برقراری روابط دیپلماتیک و گشایش سفارت خواهد شد و دوم آنکه آیا میتوان صلحی دوجانبه برقرار ساخت؟
رابین ادامه داد:اسرائیل خواهان آن است که صلح با سوریه متاثر از پیشرفت یا عدم پیشرفت مذاکرات با دیگر هیاتهای طرف گفتوگو نباشد.
259