حفیظالله ممبینی (آبگینه)، شاعر، داستاننویس و معلم بازنشسته آموزش و پرورش، دارفانی را وداع گفت.
حفیظ الله ممبینی (آبگینه) در سال 1321 در میداوود باغملک دیده به جهان گشود و سالها مدیر و آموزگار دبیرستان رودکی در هفتکل بود.
به گزارش ایسنا، یکشنبه 13 آبان 1403 آیین خاکسپاری این داستاننویس، شاعر و منتقد ادبی در اهواز برگزار میشود.
حفیظالله ممبینی، شاعر، داستاننویس و معلم بازنشسته آموزش و پرورش، در سال 1321 به دنیا آمد و از سال 1341 تا سال 1359 تدریس کرد. دغدغه انسانیت و انسان بودن انسانها را داشت و خود را جهانوطن و جهانشمول میدانست. بیشتر وقت خود را صرف مطالعه کرد. از ادبیات شرق و غرب میگفت و تمام ایسمها را من جمله ناتورالیسم، لیبرالیسم، مدرنیسم و پست مدرنیسم میشناخت. نوشتههای او به گفته احمد شاملو سهل و ممتنع هستند یعنی آسان خوانده میشوند اما تقلید از آنها دشوار است. او در نوشتههایش با استفاده از کنایه و اشاره و ایماژ مسایلی نظیر فقر، بیسوادی، بیماری و محرومیت را بیان میکند.
مجموعه شعرهای «دانههای اشک»، «چشمهسار غزل» و «مثنوی هزار و یک بیت» از زندهیاد ممبینی درخور ذکرند.
به همین مناسبت مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان پیام تسلیتی صادر کرد.
مجید منادی در پیام خود نوشته است:
«انالله و انا الیه راجعون
با تاسف و اندوه فراوان خبر درگذشت شاعر پیشکسوت حفیظالله ممبینی موجب تالم و تاثر اینجانب و اصحاب فرهنگ و ادب شد.
مرحوم شاعر، نویسنده و محقق در ادبیات عامه و به تعبیری مبدع سبک ادبیات روستایی بود. تلاش و پشتکار این شاعر فقید در نگارش اشعار و داستانهای بومی در دهه 40 و50 او را به یکی از مطرحترین نویسندگان و شاعران تبدیل کرد. اینجانب درگذشت این شاعر گرانقدر را به خانواده داغدار ایشان، جامعه ادبی و فرهنگی استان تسلیت میگویم و از درگاه خداوند متعال برای ایشان رحمت و واسعه الهی طلب مینمایم.
روحش شاد و قرین رحمت الهی باد.»