عضو هیات مدیره انجمن صنفی سیانجی گفت: با مصرف سیانجی بدون هیچ هزینه اضافهای 6 تا 8 میلیون لیتر در مصرف بنزین صرفهجویی میشود.
رضا نیکزاد در گفتوگو با ایلنا، درباره استفاده از ظرفیت سیانجی برای حل ناترازی بنزین اظهار داشت: در حال حاضر ظرفیت اسمی سیانجی کشور حدود 45 میلیون متر مکعب در روز است و ما 19 میلیون متر مکعب یعنی کمتر از 50 درصد ظرفیت از این سوخت استفاده میکنیم و دلیل آن بالا رفتن سن جایگاهها و عدم رسیدگی درست به دلیل ناترازی کارمزد و درآمد جایگاهها است.
وی افزود: در حال حاضر اکثر جایگاههای عرضه سیانجی فرسوده شده و سرویس دورهای به موقع انجام نشده و این مشکلاتی برای جایگاهها ایجاد کرده است به طوری که بسیاری از این جایگاهها یا تعطیل کرده و یا به سمت تعطیلی میروند.
عضو هیات مدیره انجمن صنفی سیانجی گفت: اگر بنا بر این باشد تغییری در وضعیت بنزین ایجاد شود و ما روی ظرفیت سیانجی حساب کردهایم؛ ابتدا باید در این صنعت بهسازی و نوسازی صورت گیرد، باید تغییراتی در جایگاهها ایجاد شود زیرا در حال حاضر اوضاع جایگاهها مناسب نیست.
وی درباره چالشهای افزایش مصرف سیانجی خاطرنشان کرد: یکی از مهمترین چالشها مخزنهای فرسوده خودروها است طی عمر سیانجی در کشور یک مورد مشکل ناشی از اشکال در جایگاه نداشتهایم همه حوادث مربوط به خودروها بوده است، مخازن عموم خودروهای دوگانهسوز فرسوده است و باید تعویض شوند و اگر احیانا به صورت زیرپلهای اقدام به دوگانهسوز شود خطرات جانی و مالی برای خودرو و جایگاه در پی خواهد داشت.
نیکزاد با اشاره به تاثیر افزایش نرخ بنزین روی مصرف سیانجی تصریح کرد: اگر قرار باشد در حوزه بنزین اصلاحات صورت گیرد ما این ظرفیت را داریم که روزانه حدود 26 میلیون متر مکعب سیانجی توزیع کنیم و مشکلی از این بایت نداریم اما باید مدیریت شود و روی خودروها سازماندهی خاصی صورت گیرد که به صورت غیرقانونی و غیراصولی اقدام دوگانهسوز کردن نشود.
وی بیان داشت: در حال حاضر تنها 30 درصد خودروهای دوگانهسوز که از سیانجی استفاده نمیکنند اوضاع خوبی دارند 70 درصد مابقی خودروهایی هستند که مخازنشان فرسوده شده و دچار مشکل هستند و امکان مصرف سیانجی ندارند.
عضو هیات مدیره انجمن صنفی سیانجی گفت: اگر اوضاع بنزین اصلاح و ظرفیت سهمیههای به روال کنونی حفظ شود و کارت آزاد جایگاهها با نرخ آزاد باشد 80 درصد جامعه با کنترل مصرف نیازی به بنزین آزاد نخواهند داشت و از 20 درصد باقیمانده؛ 5 درصد دارندگان خودرو بنزین را با هر نرخی مصرف میکنند 15 درصد باقیمانده نیز کسانی هستند که با خودرو کار میکنند و بدنبال سوخت جایگزین خواهند بود نتیجه اینکه در صورت استفاده این بخش از جامعه از سیانجی؛ مصرف این سوخت 6 تا 8 میلیون متر مکعب افزایش مییابد.
وی تاکید کرد: ما ظرفیت افزایش مصرف سیانجی را داریم اما باید مدیریت شود و تا به صورت غیرقانونی و غیراصولی خودروها دوگانه سوز نشوند زیرا این به صرف جایگاهها نیست.
نیکزاد خاطرنشان کرد: حتی اگر 6 تا 8 میلیون متر مکعب هم به مصرف سیانجی افزوده شود مصرفی نیست که در میزان مصرف کل گاز کشور تاثیرگذار باشد اما روی بهبود اوضاع ناترازی بنزین تاثیر مثبتی دارد، مثلا پتروپالایشگاه شهید سلیمانی قرار است 6 میلیون لیتر در روز تولید بنزین داشته باشد ما این امکان را داریم که با استفاده از سیانجی همین میزان بنزین را ذخیره کنیم به این معنا که با مصرف سیانجی بدون هیچ هزینه اضافهای 6 تا 8 میلیون لیتر در مصرف بنزین صرفهجویی میشود و این براحتی امکانپذیر بوده و به نفع دولت هم است ولی نیاز به پیشزمینه دارد و خودروها باید پایش و معاینه شوند تا مشکلساز نشود.
به گزارش ایلنا، اخیرا محمدصادق مدیر عامل شرکت ملی پالایش و پخش فراوردههای نفتی بر لزوم متنوعسازی سبد سوخت با استفاده از سیانجی تاکید کرده و با اشاره به ظرفیت خالیمانده 45 درصدی موجود در جایگاههای سیانجی سراسر کشور گفته است: این سوخت پاک در سالهای اخیر از 24 میلیون مترمکعب به 19 میلیون مترمکعب کاهش مصرف داشته است.