با تداوم جنگ نسلکشی رژیم صهیونیستی علیه نوار غزه، آژانس امدادرسانی و کاریابی سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی (آنروا) از مشکلات و چالشهای پیش روی آوارگان فلسطینی بهویژه زنان پرده برداشت و اعلام کرد که سنگینی بار جنگ در غزه، زنان را بسیار خسته کرده است.
به گزارش ایسنا، آژانس امدادرسانی و کاریابی سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی (آنروا) اعلام کرد که در حال حاضر بیش از 415 هزار آواره در ساختمانهای مدارس متعلق به این نهاد در سراسر نوار غزه پناه گرفتهاند؛ این در حالیست که صدها هزار نفر دیگر در بحبوحه شرایط بدتر در پناهگاههای موقت زندگی میکنند.
بر اساس گزارش خبرگزاری فلسطینی «سما»، آژانس آنروا با انتشار کلیپی ویدیویی از یکی از آوارگان، سختیها و چالشهای پیش روی آنها بهویژه زنان را به تصویر کشید.
آژانس آنروا به نقل از یکی از آوارگان زن به نام «عایشه» اعلام کرد: «این مکان برای تحصیل و آموزش در نظر گرفته شده است، نه برای سکونت؛ اینجا جایی است که من در آن زندگی میکنم، خانه و مکان زیبای خود را ترک کرده و به این مکان آمدهام که در آن مایحتاج زندگی در دسترس نیست.»
وی در ادامه افزود: ما در اینجا به عنوان زنان آواره فلسطینی از شرایط بهداشتی و اقتصادی به شدت رنج میبریم و هیچگونه حمایت و کمکی در زمینه مواد غذایی و نوشیدنی ارائه نمیشود.
عایشه همچنین تاکید کرد: دسترسی به امکانات زندگی برایمان سخت است، سرویسهای بهداشتی از ما دور هستند، مکانی برای تهیه غذا و استراحت کردن وجود ندارد و مکانی که در آن هستیم ناامن است و هر لحظه ممکن است در معرض بمباران قرار بگیرد. در سرتاسر غزه امنیت وجود ندارد و حق امنیت، حمایت و حفاظت از ما سلب شده است.
وی ادامه داد: این حق ماست که در زمان جنگ از ما محافظت شود. ما به عنوان زنان فلسطینی با درد و رنجهای بسیاری دست و پنجه نرم میکنیم. ما به حمایت و دفاع شما نیاز داریم. ما از شما میخواهیم برای زنانی که هیچ تقصیری در این جنگ ندارند زندگی عزتمندانهای را فراهم کنید تا بتوانند با جامعه و زندگی روبهرو شوند.
عایشه تصریح کرد: جنگ بار سنگینی بر دوش زنان غزه گذاشته است، زنانی که بسیار خسته هستند و فراهم شدن هیچ یک از نیازهایشان از جمله لوازم بهداشتی در دوران قاعدگی آنها میسر نیست و این موضوع شرایط را برای زنان سخت کرده است.
وی همچنین اظهار کرد: این مکان برای سکونت مناسب نیست و مملو از حشرات، مگس و سوسک است و هیچ مرکز بهداشتی و درمانی که در زندگی روزمرهمان به آن نیاز داریم وجود ندارد.
پیشتر آنروا هشدار داد که فلسطینیان در غزه با توجه به کمرنگ شدن توانایی سازمان ملل در انجام وظایف خود، اکنون تنها به کمکهای بشردوستانه اتکا کردهاند.
اخیراً روزنامه عبری «هاآرتص» طی یک افشاگری گزارش کرد ارتش رژیم صهیونیستی به صورت غیرمستقیم از شبهنظامیانی که کمکها را غارت میکنند، حمایت و مبالغی را برای عبور کامیونهای کمکرسانی تحمیل میکند.
روزنامه هاآرتص نوشت، بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم صهیونیستی حتی به دادگاه عالی رژیم صهیونیستی هم اطلاع داده که به تاجران بخش خصوصی اجازه نخواهد داد مواد غذایی و محصولات را به غزه وارد کنند.
این در حالی است که سازمانهای امدادی در غزه بارها هشدار دادهاند که بدون واردات مواد غذایی توسط بخش خصوصی، خطر قحطی به شکل قابل توجهی افزایش خواهد یافت.
از حملات وحشیانه رژیم صهیونیستی به نوار غزه 423 روز میگذرد و مدتی است به دلیل دسترسی نداشتن به مواد غذایی و آب سالم، علائم سوءتغذیه و بیآبی روی کودکان و حتی بزرگسالان به وضوح خود را نشان میدهد. سازمان دفاع مدنی فلسطین مانند دیگر نهادهای بینالمللی اعلام کرد هیچ خانهای در نوار غزه نیست که از ابتداییترین نیازهای زندگی برخوردار باشد و وخامت شرایط بهداشتی و امنیت غذایی و عدم دسترسی به سادهترین و اولیهترین نیازهای زندگی گواه این شرایط است.
ارتش رژیم صهیونیستی همزمان با ارتکاب جنایت هولناک در مناطق مختلف نوار غزه به تشدید عملیات نظامی خود در شمال این باریکه ادامه میدهد و حدود 50 روز است که با اجرای طرحی که به «طرح ژنرالها» معروف شده، مناطق مختلف شمال نوار غزه در محاصره هستند.
در همین راستا، سازمان دیدهبان حقوق بشر اعلام کرد رژیم صهیونیستی از کوچ اجباری و گرسنگی به عنوان سلاح جنگی در نوار غزه استفاده میکند.
رژیم صهیونیستی با حمایت آمریکا و کشورهای اروپایی همچون انگلیس، با نادیده گرفتن 2 قطعنامه شورای امنیت برای متوقف کردن فوری حملاتش به نوار غزه و نیز دستورالعملهای دیوان بینالمللی دادگستری درباره لزوم اتخاذ تدابیری برای جلوگیری از نسلکشی و تلاش برای بهبود شرایط انسانی در غزه، به حملات خود ادامه میدهد.