به گزارش ایسنا، عربستان سعودی، امارات متحده عربی، مصر و بحرین با متهم کردن قطر به حمایت از تروریسم، روابط دیپلماتیک و حمل و نقل با دوحه را قطع کردهاند.
توتال که از سال 1936 در قطر حضور دارد، یکی از سهامداران اصلی در خط لوله "دلفین انرژی" است که گاز طبیعی را از قطر به امارات متحده عربی و عمان منتقل میکند.
پاتریک پویانه، مدیرعامل توتال، در حاشیه یک کنفرانس در شهر "اکس آن پرووانس" فرانسه به خبرنگاران، گفت: من در قطر قطری، در امارات اماراتی و در ایران ایرانی هستم. این فلسفه ماست. من مجبور نیستم میان کشورها انتخاب کنم.
پویانه که هفته جاری به قطر خواهد رفت، گفت: خط لوله میان قطر و امارات متحده عربی همچنان کار میکند و از این که کسب و کار این شرکت به عنوان اهرم سیاسی مورد استفاده قرار نگرفته است، ابراز خرسندی کرد.
پویانه گفت: امروزه میان تنش سیاسی و مسائل اقتصادی تفکیک واضحی وجود دارد و کشورها از کسب و کار، برای تشدید تنش استفاده نمیکنند.
توتال سرمایه گذاریهای بزرگی در هر دو طرف مناقشه دارد. این شرکت ماه گذشته در میدان نفتی الشاهین قطر که بزرگ ترین میدان این کشور است، سهمی را کسب کرد. توتال در سال 2015 نخستین شرکت بزرگ نفتی شد که قرارداد 40 ساله در امتیاز ADCO امارات که برخی از میدانهای بزرگ نفتی منطقه را پوشش میدهد را تجدید کرد.
این شرکت همچنین هفته گذشته یک توافق مقدماتی دو میلیارد دلاری با ایران برای ساخت سه کارخانه پتروشیمی امضاء کرد.
براساس گزارش رویترز، پویانه در پاسخ به پرسشی درباره احتمال بازگشت تحریمهای آمریکا علیه ایران تحت دولت دونالد ترامپ، گفت: قرارداد توتال منطبق با مقررات بین المللی جاری است و اگر این مقررات تغییر کند ما نیز ناچار خواهیم بود با مقررات مذکور وفق پیدا کنیم.