خواص اصلی: خواص اصلی شیرین بیان عبارتند از اثرات ضد زخم معده، ضد التهاب، خلط آور و ضد سرفه.
از خواص دیگر آن می توان به این موارد اشاره نمود: ضد التهاب قسمت های فوقانی راه های تنفسی، ضد اسپاسم، ضد حساسیت، ضد میکروب، ضد ویروس، خنثی کننده بعضی سموم کبد و نرم کننده راه های تنفسی.
شیرین بیان از زمان قدیم به عنوان یکی از بهترین جلوگیری کننده ها و درمان کننده های التهاب و زخم های معده مورد مصرف بوده و در حال حاضر نیز بدین منظور مصرف می شود.
فرآورده های گیاهی: اشکال دارویی مختلفی از شیرین بیان در بازار جهان وجود دارد از جمله: پودر سینه، شربت، چای و قرص یا دراژه شیرین بیان.
مصرف در دوره بارداری و شیردهی: بی خطری مصرف آن در زمان بارداری وشیردهی به اثبات نرسیده و بهتر است مصرف نشود.
نکات مهم قابل توجه: مصرف روزانه بیش از 50 گرم و به مدت بیش از 6 هفته از آن ممکن است باعث عوارضی از جمله احتباس آب در بدن، کاهش سدیم و افزایش پتاسیم و فشار خون گردد، لذا مصرف فرآورده های شیرین بیان بیش از 6 هفته باید با احتیاط صورت گیرد و باید در زمان مصرف طولانی از کاهش پتاسیم بدن مطلع گشت و از موادی که پتاسیم دارند مانند موز و زردآلوی خشک، استفاده نمود و در صورت بالا رفتن فشار خون به پزشک مراجعه کرد. همچنین افرادی که دارای فشار خون بالا بوده و زمینه آن را دارند، باید فرآوردهای شیرین بیان را با احتیاط مصرف نمایند. از زیاده روی در مصرف آن خودداری کنند.
اثرات جدید گزاش شده در تحقیقات اخیر، عبارتند از: محرک آدرنال، ضد درد، ضد اسید معده، ضد حساسیت، ضد آسم، ضد باکتری، ضد تشنج، ضد افسردگی، ضد سم، ضد ورم، ضد جهش ژنی، ضد اکسیدان، ضد تب، ضد اسپاسم، ضد انعقاد خون، ضد تومور، ضد سرفه، ضد زخم معده، ضد ویروس، ضد احتقان، محرک جنسی، نرم کننده، ضد عفونی کننده، دفع کننده سموم بدن، خلط آور، محافظ کبد، محرک سیستم ایمنی، شیرافزا و مسهل.
منبع:نشریه دنیای تغذیه - ش100