ماهان شبکه ایرانیان

سوالهایی پیرامون بارداری(۲)

فشار خون بالا چگونه می تواند بارداری من را تحت تاثیر قرار دهد؟   فشار خون بالا می تواند سبب بروز مشکلاتی برای زن باردار و کودک متولد نشده او شود

سوالهایی پیرامون بارداری(2)

فشار خون بالا چگونه می تواند بارداری من را تحت تاثیر قرار دهد؟
 

فشار خون بالا می تواند سبب بروز مشکلاتی برای زن باردار و کودک متولد نشده او شود. این مشکلات در زن باردار عبارتند از : سردرد، آسیب به کلیه ها و یا سکته مغزی. در جنین در حال تکامل مادری که فشار خون بالا دارد ممکن است جریان خون جفت کاهش یابد و به موجب اختلال رشد و یا محدودیت رشد داخل رحمی (IUGR) شود.
اگر پیش از بارداری دارای فشار خون بالا هستید باید در طول بارداری به دقت فشار خون خود را کنترل کنید. بطور مرتب تحت نظر پزشک معالجتان (که معمولا متخصص قلب یا داخلی است) باشید. در غیر اینصورت ممکن است متخصص زنان و زایمان از شما بخواهد با یک متخصص بیماری های قلب یا داخلی مشورت کنید تا به شما در کنترل فشار خونتان کمک کند.
مصرف برخی داروهای ضد فشار خون بالا در دوران بارداری بی خطر است؛ برخی دیگر با خطراتی همراه هستند، مصرف هیچ دارویی را سر خود کم یا قطع نکنید! این کار می تواند خطر آفرین باشد. اگر به فکر بارداری هستید، در مورد داروهایی که برای کنترل فشار خون بالا مصرف می کنید و در مورد بی خطر بودن آنها طی لقاح و بارداری، با پزشک خود مشورت کنید.
*******

آیا با وجود پرکاری تیروئید می توانم بارداری بی خطر داشته باشم؟
 

افزایش زیاد هورمون تیروئیدی یا پرکاری تیروئید، موجب تسریع سوخت و ساز بدن می شود و معمولاً در فرم شدید آن بیماری گریوز موسوم است. این مشکل را اغلب می توان با جراحی یا دارو برای کاهش میزان هورمون تیروئید در بدن، برطرف کرد. در صورتی که پر کاری تیروئید در دوران بارداری تحت درمان قرار نگیرد، خطر زایمان زودرس و کم بودن وزن نوزاد هنگام تولد افزایش می یابد. در صورتی که درمان دارویی در دوران بارداری ضرورت یابد، داروهایی بی خطر وجود دارند که می توانید مصرف کنید. بنابراین بهتر است قبل از اقدام به بارداری با پزشک معالج خود مشورت کنید.
*******

آیا با وجود کم کاری تیروئید می توانم بارداری بی خطر داشته باشم؟
 

در درجه اول باید بدانید که کم کاری تیروئید خود مانع تخمک گذاری می شود بنابراین هر خانمی با کم کاری تیروئید که قصد حاملگی دارد باید ابتدا با دارو، هورمونهای خونش را به سطح طبیعی برساند. این بیماری به تنهائی بارداری را تحت تاثیر قرار نمی دهد به این شرط که کاملا تحت کنترل باشد. جنین برای رشد مغز نیاز به هورمون تیروکسین دارد و این هورمون به راحتی از جفت رد می شود پس بسیار مهم است که در تمام طول بارداری میزان آن در خون نرمال باشد. در مواردی که سطح خونی تیروکسین درمحدوده طبیعی نیست، احتمال سقط جنین، مسمومیت حاملگی و اختلالات قلبی در جنین بیشتر می شود. به خاطر داشته باشید به خصوص در 12 هفته اول بارداری مصرف تیروکسین بدن افزایش میابد ( 50 تا 100 درصد) و لازم است با انجام تستهای تیروئیدی هر چهار تا شش هفته یکبار آن را چک کنید.
اگر از بیماری صبحگاهی رنج می برید شاید بهتر باشد زمان مصرف قرص صبح را تغییر دهید.در این مورد بهتر است ابتدا با پزشکتان مشورت کنید.
*******

چه خطراتی مرا تهدید خواهد کرد اگر بخواهم در حدود 35 سالگی باردار شوم؟
 

اکثر زنان تمایل دارند که پس از تثبیت وضعیت شغلی، ازدواج کنند و بیشتر زوج ها در سنین بالاتری نسبت به گذشته خواهان فرزند می شوند. امروزه پزشکان مادران بیشتری را می بینند که در سنین بالاتری، نخستین حاملگی خود را تجربه می کنند و اغلب این مادران، دوران بارداری کم خطرتر و سالم تری نسبت به زنان هم سن و سال خود در گذشته دارند.
در واقع زن میانسالی که در نظر دارد باردار شود، از دو بابت نگرانی دارد. او می خواهد بداند که بارداری بر او چه تاثیری دارد و از سوی دیگر چگونه سن وی بر بارداری او اثر خواهد گذاشت. واقعیت این است که خطر بروز موارد زیر در زن بارداری که بیش از 35 سال دارد مختصری افزایش می یابد:
• تولد نوزادی مبتلا به سندرم داون
• فشار خون بالا
• احساس فشار یا درد در لگن
• پره اکلامپسی
• احتمال انجام زایمان با روش سزارین
• چند قلویی
• پارگی جفت
• خونریزی و عوارض دیگر
• زایمان زودرس
یک زن باردار میانسال ممکن است مجبور باشد با مشکلاتی دست و پنجه نرم کند که یک زن باردار جوانتر ممکن است با آنها مواجه نشود. به بیان ساده تر، باردار شدن در 20 سالگی راحت تر از باردار شدن در 40 سالگی است. ممکن است در 40 سالگی، شغلی داشته باشید و یا سایر فرزندانتان بخواهند وقت اضافه شما صرف آنها شود. در این سن و سال ممکن است استراحت کردن، ورزش کردن و تغذیه مناسب، سخت تر باشد.
مشکلات مادر همراه با باردار شدن در سنین بالاتر عبارتند از اغلب بیماری های مزمنی که معمولا با بالا رفتن سن ظاهر می شوند. یکی از شایعترین عوارض بارداری در زنان 35 ساله و بیشتر، فشار خون بالاست. میزان بروز پره اکلامپسی نیز افزایش می یابد. خطر بروز اختلالات و مشکلاتی مانند زایمان پیش از موعد و احساس فشار و یا درد در لگن نیز در زنان باردار میانسال بیشتر است.
احتمال بروز دیابت و عوارض آن نیز با بالا رفتن سن، بیشتر می شود. پژوهشگران به این نتیجه رسیده اند که میزان بروز عوارض دیابت در زنان 35 ساله و بیشتر، دو برابر سایر افراد است. در گذشته، دیابت و فشار خون بالا از عوارض اصلی هر بارداری محسوب می شدند. با پیشرفت امروزی، می توانیم به خوبی هر دوی این عوارض را درمان کنیم.
*******

احتمال وقوع سندرم داون در کودکم چقدر خواهد بود؟
 

واقعیت این است که خطر متولد شدن نوزادی مبتلا به سندرم داون از مادران با سن و سال بالاتر، بیشتر است بطوریکه با افزایش سن مادر خطر متولد شدن نوزادی مبتلا به سندرم داون به ترتیب زیر بیشتر می شود:
• در 25 سالگی، 1 مورد در هر 1300 تولد
• در 30 سالگی، 1 مورد در هر 965 تولد
• در 35 سالگی، 1 مورد در هر 365 تولد
• در 40 سالگی، 1 مورد در هر 109 تولد
• در 45 سالگی، 1 مورد در هر 32 تولد
• در 49 سالگی، 1 مورد در هر 12 تولد
البته بسیاری از این بارداری ها به سقط خود به خودی یا تولد نوزاد مرده ختم می شوند. خوشبختانه امروزه برای تشخیص ابتلای جنین مادران میانسال به سندرم داون، آزمایشات مختلفی انجام می شود و این سندرم، شایع ترین اختلال کروموزومی قابل شناسایی با آمنیوسنتز یا بررسی آمنیوتیک است.
ولی می توان نسبت به آمار فوق، نگاه مثبت تری هم داشت. اگر 45 ساله هستید احتمال عدم تولد نوزادی مبتلا به سندرم داون، 97% است. اگر 49 ساله باشید، به احتمال 92% نوزاد شما مبتلا به سندرم داون نیست. اگر به دلیل سن و یا سابقه خانوادگی، نگران خطر بروز سندرم داون در کودکتان هستید، با پزشک خود مشورت کنید.
*******

آیا سن پدر هم در ابتلا جنین به سندرم داون تاثیر دارد؟
 

تحقیقات نشان می دهند که سن پدر نیز می تواند بر سلامت بارداری تاثیر گذار باشد. اختلالات کروموزومی که سبب بروز نقایص مادرزادی می شوند، بیشتر در زنان میانسال و مردان بالای 40 سال رخ می دهند. احتمال اینکه مردی که بالای 55 سال سن دارد، پدر نوزادی مبتلا به سندرم داون شود، دو برابر سایر افراد است. احتمال بروز اختلالات کروموزومی با بالا رفتن سن پدر افزایش می یابد. برخی پژوهشگران توصیه می کنند که مردان، پیش از 40 سالگی پدر شوند. با این حال در مورد این موضوع، همچنان اختلاف نظر وجود دارد.
*******

آیا چندین حاملگی با فاصله کم خطرناک است؟
 

بله، تحقیقات نشان داده است که حاملگی های متعدد و نزدیک به هم ( به خصوص با فاصله کمتر از 6 ماه) برای سلامت مادر و نوزاد خطراتی دارد که یکی از آنها زایمان زودرس و وزن کم هنگام تولد است. حداقل فاصله زمانی مناسب بین بارداری ها 18 تا 23 ماه است.
منبع:www.ninisite.com
ادامه دارد...
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان