برای اجتناب از برخورد در خلیج فارس؛

طرح کک نفتی در مسیر صنعتی شدن

تهران- ایرنا- پژوهشگاه صنعت نفت چندی پیش با همکاری مشترک سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) به فناوری کک نفتی دست یافت.

طرح کک نفتی در مسیر صنعتی شدن
به نوشته شنبه ایرنا, واحد نیمه صنعتی کک نفتی شهریور پارسال افتتاح شد.
فرآیند «ککینگ» یک فرآیند ارتقای کیفیت مهم و متداول در پالایشگاه های دنیا محسوب می شود و فرآورده های میان تقطیر و کک به عنوان محصولات این فرآیندند که کک آن در صنایع فلزی مانند آلومینیوم سازی و فولاد مورد استفاده قرار می گیرد.
در ایران با توجه به پیش بینی رشد صنایع آلومینیوم سازی و فولادسازی، افزایش رشد مصرف این ماده نیز مورد انتظار است.
همه کک مورد نیاز از خارج کشور وارد می شود و خوراک اصلی این واحد که ته ماند برج تقطیر خلاء پالایشگاه است، بیشتر در تولید نفت کوره استفاده می شود و هیچ واحد کک سازی در کشور ساخته نشده است.
اکنون ساخت اولین کارخانه در این زمینه از سوی ایمیدرو در دستور کار قرار گرفته است.
در این پیوند, مدیر طرح کک نفتی و مدیر گروه تبدیل و بهینه سازی پژوهشکده پالایش پژوهشگاه صنعت نفت به نشریه وزارت نفت (مشعل) گفت: طرح کک نفتی از سال 91 با مشارکت شرکت ایمیدرو آغاز شد و دلیل اصلی آن نیاز این شرکت به کک نفتی به عنوان ماده اولیه تولید آلومینیوم بود. ایمیدرو طرح چند مرحله ای را با پژوهشگاه آغاز کرد که مطالعات خوراک و همچنین موضوعات مرتبط با کاهش گوگرد را شامل می شود.
جواد ایوکپور افزود: طرح ساخت کارخانه تولید کک آندی در مسیر صنعتی شدن است. تخصیص خوراک این کارخانه با همکاری پژوهشگاه نهایی شده و زمین آن در منطقه آزاد اروند از سوی سازمان ایمیدرو در نظر گرفته شده است.
وی اضافه کرد: بررسی های اولیه در این زمینه نیز انجام شده و اسناد مناقصه بین المللی نیز در دست تهیه است و امیدواریم تا تابستان آینده مراحل مناقصه به اتمام برسد و ساخت کارخانه هر چه سریع تر انجام شود.
به گفته وی, برای تامین مالی و برگزاری مناقصه ساخت کارخانه، تهیه گزارش امکان سنجی قابل پذیرش بانک ها ضروری به نظر می رسید؛ از همین رو وجود یک شرکت بین المللی برای مشاوره و کمک برای ساخت کارخانه کک در این مرحله احساس شد.
مدیر گروه تبدیل و بهینه سازی پژوهشکده پالایش پژوهشگاه صنعت نفت ادامه داد: پیشنهاد چند شرکت معتبر و صاحبنام بین المللی بررسی و در نهایت شرکت فرانسوی اکسنس به عنوان مشاور انتخاب شد.
وی بیان داشت: این کارخانه با توجه به تصمیم های گرفته شده در منطقه آزاد اروند، در زمینی به مساحت 50 هکتار با ظرفیت 27 هزار بشکه ساخته می شود که از این میان 20 هزار بشکه آن ته مانده برج تقطیر در خلاء پالایشگاه آبادان است و حدود هفت هزار بشکه آن به عنوان خوراک جانبی از ته ماند سنگین و پالایش شده یکی از واحدهای پالایشگاه اراک تامین می شود.

برای آگاهی از آخرین اخبار اقتصادی ایران و جهان با کانال اقتصادی ایرنا در تلگرام همراه شوید:

https://t.me/irnaeco
اقتصام**2022*1961* تنظیم: میثم طاهری* انتشار: مریم مسعود
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان