ماهان شبکه ایرانیان

گزارش آئین اختتامیه‌ی دهمین جشنواره‌ی سینما حقیقت [اختصاصی بنیتا]

مراسم اختتامیه دهمین جشنواره سینما حقیقت با معرفی برگزیدگان در تالار اندیشه حوزه هنری به کار خود پایان داد. در بنیتا بخوانید.

گزارش آئین اختتامیه‌ی دهمین جشنواره‌ی سینما حقیقت [اختصاصی بنیتا]

مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی سازمان امور سینمایی، جشنواره‌ی بین‌المللی فیلم مستند ایران «سینماحقیقت» را آذرماه هر سال و با شعار «حقیقت بهترین راهنماست» که از فرمایشات حضرت علی(ع) است، در شهر تهران برگزار می‌کند. از اصول و اهداف این جشنواره  می توان به موارد زیر اشاره کرد: بازنمایی تاریخ و فرهنگ جامعه‌ی ایرانی- اسلامی؛ صیانت از هویت ملی مبتنی بر انگاره‌های دینی و ایرانی؛ تقویت سینمای مستند خلاق ایران؛ بیان نسبت سینمای مستند با واقعیت‌های اجتماعی؛ آشنایی فیلمسازان کشور با تحولات نوین سینمایی‌ مستند جهان؛ توجه به اهمیت اقتصاد سینمای مستند با تاکید بر رفع موانع تولید، توزیع و نمایش این آثار در عرصه‌های داخلی و خارجی.

سینما حقیقت مهم ترین رویداد سینمای مستند ایران است. از اولین دوره‌ی این جشنواره که در سال 1386 برگزار شد، شاهد آثار بهتر و برگزاری منظم جشنواره بودیم و هر دوره بر اهمیت آن و البته کیفیت و کمیت آثار ارائه شده افزوده شده است. سینماحقیقت به مهمترین رویداد سینمای مستند ایران و منطقه‌ی خاورمیانه تبدیل شده است. امروزه سینمای مستند در حال تبدیل شدن به یک ژانر  مهم در سینمای ایران است و کم‌کم هم‌ردیف با سینمای داستانی تلقی می‌شود؛ به‌خصوص اینکه برخی چهره‌های مهم و مشهور سینمای داستانی نیز در حال ورود به این ژانر هستند. امسال، در این دوره‌ی جشنواره، «مهتاب کرامتی» نیز در مقام تهیه کننده‌ی یک مستند در جشنواره حضور داشت و جایزه‌ای هم دریافت کرد.

اختتامیه جشنواره سینما حقیقت

شامگاه یکشنبه 21 آذرماه آیین اختتامیه‌ی دهمین جشنواره‌ی سینما حقیقت در تالار اندیشه‌ی حوزه‌ی هنری تهران برگزار شد. گزارشی از این مراسم را در بنیتا بخوانید. مراسم در ساعت 6:30 عصر آغاز شد. اجرای این مراسم را «محمدرضا شهیدی‌فر» بر عهده داشت.

اولین سخنران مراسم، سید محمد مهدی طباطبایی نژاد، مدیر جشنواره بود. او ضمن عرض خوشامدگویی، به حضار گفت: «جشنواره‌ی «سینماحقیقت» دومین دهه‌ی خود را در حالی برگزار می کند که سینمای مستند منزوی نیست و پویایی زیادی دارد و به عنوان سینمایی جدی مطرح است.»

او ادامه داد: «اعتبار سینمای مستند مدیون خلاقیت مستندسازان است. امروز خوشحال هستیم که با تمسک به فرمایش حضرت علی(ع) تلاش می کنیم آینه ای از جامعه‌ی ایران باشیم. من به آنهایی که برنده می شوند و حتی به آنهایی که مستند آنها به جشنواره راه نیافته، تبریک می گویم.»

اختتامیه جشنواره سینما حقیقت

سپس، در بخش اول جوایز به برگزیدگان تقدیم شد. «حجت‌الله ایوبی» رئیس سازمان سینمایی نیز به به ایراد سخنانی پرداخت. او پس از سخنان ابتدایی و تبریک هفته‌ی وحدت، به خود جشنواره پرداخت و گفت: «سینمای مستند جای خود را باز کرده است و حال باید مشکلات آن را حل کنیم. باید به شما مستندسازان برای پیش بردن سینمای مستند تبریک گفت؛ اگرچه حمایت مالی ما کم است اما باید به طباطبایی نژاد به خاطر پیش بردن آن تبریک گفت. تا چند سال پیش مستندساز بودن اتهام بود اما شما این راه سخت را برگزیدید. باید این را هم بگویم که تا همین چندسال پیش سینماگر بودن هم افتخاری نبود ولی بخش عمده‌ای از این فضای پر رونقی که در سینما ایجاد شده و ظرفیت دوبرابر شده‌ی  اکران،  مدیون حضور سینماگران و تلاشگرانی است که زحمت می کشند تا این رونق به وجود بیاید...»

بعد از سخنان ایوبی، بخش دیگری از جوایز برندگان اهدا شد. یکی از بخش‌های جذاب این مراسم اجرای زنده‌ی موسیقی آکاردئون توسط مهرداد مهدی بود که در دو قسمت اجرا شد و اجرای بسیار زیبایی هم بود. مهرداد مهدی در مستندی به نام «والسی برای تهران» هم حضور داشت که اتفاقا در همین جشنواره‌ی دهم هم به نمایش درآمد.

اختتامیه جشنواره سینما حقیقت

یکی دیگر از بخش‌های جالب آئین اختتامیه‌ی این جشنواره، تجلیل از پزشک اتریشی حاضر در مستند «خاطراتی برای تمام فصول» بود. پروفسور «گرهارد فری لینگر» پزشک 90 ساله‌ی اتریشی، در مستند خاطراتی برای تمام فصول ساخته‌ی «مصطفی رزاق کریمی» به عنوان پزشک مجروحان جنگی ایران در جنگ تحمیلی بود. این پزشک بسیاری از مجروحان جنگی ایرانی را با وجود تمام سختی ‌ها و محدودیت‌ها درمان کرده بود.

رزاق کریمی کارگردان این مستند روی صحنه حاضر شد و اظهار داشت: زمانی که اولین پرواز به وین آمد یکی از مجروحان جنگی حالش خیلی بد بود که پروفسور او را نجات داد و امروز در این «جشنواره او و عده ای از این مجروحان حضور دارند.»

سپس دو تن از این مجروحان با تشویق حضار به روی سن آمدند. خود دکتر فری‌لینگر هم روی سن آمد. وی سخنانی نیز ایراد کرد. او گفت: «افتخار بزرگی است که امشب در اینجا حضور دارم اما نمی دانستم که قرار است از من تقدیر شود.

او ادامه داد: «هر کجا جنگ سخت شیمیایی بود چه ویتنام چه افغانستان چه ایران، من به نوعی بودم. من همواره از خدا می پرسم  چه شد که این افراد به من رسیدند. خوشبختانه توانستم به بیشتر مجروحان شیمیایی و ترمیمی کمک کنم و امروز از خداوند متشکرم که چند نفر از این مجروحان را که درمان کرده ام را می بینم. من آرزو می کنم جنگ شیمیایی هیچگاه دوباره تکرار نشود. عواقب چنین جنگ هایی طولانی است آنهایی که رفتند، می روند اما آنهایی که می مانند با درد زیاد با آن درگیرند. از خدا بخواهیم که جلوی این جنگ ها گرفته شود و به جای جنگ با هم دوستی داشته باشیم.»

اختتامیه جشنواره سینما حقیقت

گرهارد فری لینگر

سپس با اهدای هدایایی از این پزشک بزرگ تقدیر شد.

یکی دیگر از مهمانان این مراسم، دکتر «علی ربیعی» وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی بود که در میانه‌ی مراسم به جمع حاضران پیوست. او در سخنرانی کوتاهی که ایراد کرد، اظهار داشت: «مستند خیلی وقت ها مظلوم واقع می شود و مستندسازان دیده نمی شوند. به عنوان فردی که می خواستم از طریق هنر با جامعه ارتباط بگیریم باید بگویم جامعه مستند می تواند دستاوردهای زیادی برای ما داشته باشد. من همیشه برای فیلم ها و نمایش هایی که با واقعیات جامعه ارتباط برقرار می کنند احترام قائل هستم. یک جامعه نیاز دارد با بخشی از مشکلات خود با کمک مستندها آشنا شود.»

مراسم حدود ساعت 21 با اعلام آخرین بخش از برندگان به پایان رسید. مطلب مربوط به برندگان دهمین جشنواره سینما حقیقت را می‌توانید در بنیتا بخوانید.

عکس‌ها و گزارش این رویداد  توسط امین نعمتی خبرنگار اختصاصی بنیتا تهیه شده است.

منبع: بنیتا

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان