ماهان شبکه ایرانیان

معرّفی کتب اقتصاد اسلامی

ناشر: مؤسسه فرهنگی دانش و اندیشه معاصر

نام کتاب: سیاست های اقتصادی در اسلام

نویسنده: سعید فراهانی فرد

ناشر: مؤسسه فرهنگی دانش و اندیشه معاصر

چاپ اوّل: بهار 1381

قطع: وزیری

تعداد صفحات: 359 صفحه

قیمت: 19800 ریال

این کتاب که در نوع خود تحقیقی بدون پیشینه است، هفت فصل دارد.

در فصل اوّل با استفاده از منابع دانش اقتصاد، به تبیین سیاست اقتصادی و اهداف آن در سه محورِ مالی، پولی و درآمدی می پردازد و با معرّفی ابزارهای هر یک از آن ها، چگونگی اجرا و آثار این سیاست ها را از دیدگاه مکاتب گوناگون بررسی می کند.

در فصل دوم، از چارچوب سیاست های پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله وسلم و حضرت علی علیه السلام بحث می کند. در فصل سوم به تبیین مبانی و اهداف سیاست های اقتصادی از دیدگاه اسلام پرداخته است. فصل چهارم، تصویری از فضای کلّی سیاست گذاری در نظام اقتصادی اسلام را ارائه داده است، و فصل پنجم و ششم، سیاست های مالی و پولی را در این نظام با استفاده از مطالب فصل های پیشین به طور گسترده بیان و سرانجام فصل پایانی، آثار هر یک از این سیاست ها را در سه محور تخصیص، تثبیت و توزیع بررسی می کند.

نام کتاب: بانکداری بدون ربا از نظریّه تا عمل

نویسنده: سیّدعبّاس موسویان

ناشر: مؤسسه فرهنگی دانش و اندیشه معاصر

چاپ اوّل: بهار 1379

قطع: رقعی

تعداد صفحات: 160 صفحه

قیمت: 8000 ریال

این کتاب در شش فصل تدوین شده است. فصل اوّل، پیشینه بانکداری ایران، و فصل دوم، تحوّلات بانکی پس از پیروزی انقلاب اسلامی را بررسی می کند. در فصل سوم، عملیّات بانکداری بدون ربا تشریح شده، فصل چهارم، به بررسی عملکرد آن می پردازد. فصل پنجم، از اشکالات بانکداری بدون ربای موجود در دو محور:

1. نظری و محتوایی؛

2. مدیریتی و اجرایی،

بحث کرده، فصل ششم به ارائه پیشنهادهای اصلاحی، از جمله جایگزینی نظریّه مشارکت به جای نظریّه وکالت و تجدید نظر در روش های اعطای تسهیلات، طرّاحی ساختاری مناسب، فعّال کردن نظام نظارت و کنترل می پردازد.

نام کتاب: پول، بهره، بحران های اقتصادی اجتماعی

نویسنده: هلموت کرویتس

مترجم: حمیدرضا شهمیرزادی

ناشر: کانون اندیشه جوان

چاپ اوّل: 1378

قطع: رقعی

تعداد صفحات: 128 صفحه

قیمت: 5000 ریال

این کتاب، ترجمه فشرده کتاب معضل پول، نوشته هلموت کرویتس اقتصاددان آلمانی است. مولّف در این کتاب کوشیده است تا عملکرد پول و بهره را توضیح داده، ارتباط آن را با اقتصاد جامعه نشان دهد که در این جهت با تلفیق مطالعات نظری و مشاهده های تجربی و با استناد به آمار رسمی، چهره واقعی وضعیّت اقتصادی کشورهای سرمایه داری، به ویژه آلمان، و آثار اقتصادی اجتماعی پول و بهره را نشان می دهد.

هدف اصلی کتاب، تبیین معضلات ساختار نظام پول موجود و راه حل های خروج از این معضل است.

نام کتاب: نظام اقتصادی اسلام (مبانی فلسفی)

نویسنده: سیّدحسین میرمعزّی

ناشر: کانون اندیشه جوان

چاپ اوّل: بهار 1378

قطع: رقعی

تعداد صفحات: 112 صفحه

قیمت: 4500 ریال

این کتاب دفتر اوّل از چهار دفتری است که مولّف درباره تبیین نظام اقتصادی اسلام نوشته است. در این دفتر، افزون بر تعریف نظام اقتصادی و مبانی و اهدافش و رابطه آن با حقوق اقتصادی و علم اقتصاد، از مبانی فلسفی نظام اقتصادی اسلام در مقایسه با نظام اقتصاد سرمایه داری لیبرال بحث شده است.

نام کتاب: نظام اقتصادی اسلام (اهداف و انگیزه ها)

نویسنده: سیّدحسین میرمعزّی

ناشر: کانون اندیشه جوان

چاپ اوّل: 1378

قطع: رقعی

تعداد صفحات: 112 صفحه

قیمت: 5700 ریال

این کتاب در دو فصل نوشته شده است. فصل یکم، اهداف نظام اقتصادی سرمایه داری و انگیزه های مصرف کننده و سرمایه گذار در این نظام را بررسی می کند و ضمن تحلیلی دقیق، ارتباط این انگیزه ها و اهداف را با مفهوم سعادت از دیدگاه فایده گرایان نشان داده، به نقد آن می پردازد. فصل دوم، پس از مرور سریع انسان شناسی و جامعه شناسی از دیدگاه اسلام، بر اساس مبانی فلسفی اسلام درباره انسان و جامعه، مفهوم سعادت فرد را بیان، و سه موضوع انگیزه افراد در کسب درآمد و صرف آن، مفهوم رفاه در بینش اسلامی و سطح مطلوب معیشت از دیدگاه اسلام را از دیدگاه آیات قرآن و روایات بررسی می کند؛ آن گاه با طرح مفهوم سعادت جامعه از دیدگاه اسلام، اهداف نظام اقتصادی را از آیات و روایات استنباط، و ارتباط این اهداف با مفهوم سعادت جامعه و طبقه بندی اهداف را روشن می سازد. در پایان، ضمن مقایسه دو نظام، تباین این دو را در انگیزه ها و اهداف نشان می دهد.

نام کتاب: نظام اقتصادی اسلام (مبانی مکتبی)

نویسنده: سیّدحسین میرمعزّی

ناشر: کانون اندیشه جوان

چاپ اوّل: 1380

قطع: رقعی

تعداد صفحات: 216 صفحه

قیمت: 8500 ریال

این کتاب در دو بخش تنظیم شده است. در بخش نخست، مبانی هفتگانه نظام اقتصادی سرمایه داری: 1. آزادی؛ 2. دولت محدود؛ 3. مالکیّت خصوصی؛ 4. رقابت به انگیزه نفع شخصی؛ 5. حاکمیّت مصرف کننده؛ 6. تجویز بهره؛ 7. توزیع درآمد و ثروت، را تببین و نقد می کند و در بخش دوم، به مهم ترین مبانی مکتبی نظام اقتصادی اسلام: 1. حاکمیّت مصالح فرد و جامعه؛ 2. دولت مصالح؛ 3. آزادی در کادر محدود؛ 4. مالکیّت مختلط؛ 5. تعاون و رقابت سالم؛ 6. تحریم ربا؛ 7. توزیع عادلانه ثروت ها و درآمدها، می پردازد و به صورت استدلالی نشان می دهد که این مبانی، در جهت اهدافی چون امنیّت، عدالت، رشد و توسعه اقتصادی بوده، زمینه های اعتلای معنوی انسان ها و سعادت فرد و جامعه را فراهم می آورد.

نام کتاب: نگاهی به فقر و فقرزدایی از دیدگاه اسلام

مؤلّفان: سعیدی، فراهانی فرد

ناشر: کانون اندیشه جوان

چاپ اوّل: 1378

قطع: رقعی

تعداد صفحات: 176 صفحه

قیمت: 7500 ریال

این کتاب، ضمن پژوهش مقایسه ای، «ماهیّت فقر» و شیوه رویارویی با آن را از دیدگاه های گوناگون بررسی می کند. از آن جا که ریشه کنی فقر در سطح کلان، به بهره گیری از روش های مناسب، رشد و توسعه وابسته است، این کتاب ضمن بررسی راهبردهای توسعه، الگوی توسعه در نظام اقتصادی اسلام را معرّفی و در پایان، طیّ فصلی مستقلّ، شبهات مربوط به تعامل آموزه های دینی با رشد و توسعه اقتصادی را بررسی می کند.

نام کتاب: معنویّت و اقتصاد

نویسنده: علی اصغر هادوی نیا

ناشر: مؤسسه فرهنگی دانش و اندیشه معاصر

چاپ اوّل: بهار 1381

قطع: رقعی

تعداد صفحات: 176 صفحه

قیمت: 9700 ریال

این کتاب در چهار بخش تدوین شده است. بخش اوّل، به تشریح مفاهیم و روابط بین «علم و اخلاق»، «فلسفه اخلاق و اقتصاد» و «نظام اقتصادی و اخلاقی» می پردازد و بخش دوم، ارکان نظام های اقتصادی سرمایه داری و اسلام، و بخش سوم، ویژگی های انسان اقتصادی در نظام سرمایه داری و انسان اقتصادی در نظام اقتصادی اسلام را بررسی می کند و در بخش چهارم، عملکردها و الگوهای رفتاری نظام های اقتصادی سرمایه داری و اسلام با تمسّک به مدارک و منابع معتبر، مورد مداقّه قرار گرفته است.

نام کتاب: دام جهانی شدن (تهاجم به دموکراسی و رفاه)

مؤلّفان: هانس و پیتر مارتین و هارالد شومن

ترجمه: حمیدرضا شهمیرزادی

مقدّمه: محمدرضا مالک

ناشر: مؤسسه فرهنگی دانش و اندیشه معاصر

چاپ اوّل: بهار 1381

قطع: وزیری

تعداد صفحات: 4160 صفحه

قیمت: 21000 ریال

این کتاب، با وصف وضعیّت کنونی کشورهای سرمایه داری غرب، دورنمای تلخ این گونه جوامع را ترسیم می کند و در برخورد با پدیده جهانی شدن، حامل و پیام های مفیدی است. نویسندگان کتاب، با مصاحبه های متعدّد و انعکاس آرای تنی چند از بازیگران اصلی روند جهان گرایی، در زمینه های گوناگون سیاست، اقتصاد و فرهنگ، چهره واقعی «جهانی شدن» را بر همگان آشکار می سازند و با ارائه آمارهای مستند، نوشتار را به سندی معتبر در آن موضوع تبدیل می کنند.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان