ماهان شبکه ایرانیان

۱۳ نکته درباره آسیکلوویر

آسیکلوویر دارویی است ضد ویروس هرپس سیمپلکس و واریسلازوستر. به عبارت دیگر، از این دارو برای درمان تبخال و زونا استفاده می‌شود

13 نکته درباره آسیکلوویر
آسیکلوویر دارویی است ضد ویروس هرپس سیمپلکس و واریسلازوستر. به عبارت دیگر، از این دارو برای درمان تبخال و زونا استفاده می‌شود.
آسیکلوویر به شکل پماد، قرص و همچنین آمپول در داروخانه‌های کشور موجود است.
اگر جایی نام داروی زوویراکس را شنیدید، بدانید که همان آسیکلوویر است.
پماد آسیکلوویر در دسته دارویی ضدویروس‌های موضعی قرار دارد و قرص‌های آن نیز ضدویروس به شمار می‌رود.
شیوه ساز و کار آسیکلوویر در بدن، اختلال در همانند‌سازی دی.ان.ای ویروس است. این دارو پس از ورود به سلول، به ماده فعال آسیکلوویر تری‌فسفات تبدیل می‌شود که این ماده موجب مهار عملکرد دی.ان.ای پلیمراز می‌شود.
از پماد آسیکلوویر اغلب در هرپس سیمپلکس‌جلدی، مخاطی ساده و همچنین در افرادی که گرفتاری سیستم ایمنی و هرپس ناحیه تناسلی دارند، استفاده می‌شود و قرص‌های آن نیز در هرپس سیمپلکس و زونا کاربرد دارد.
پماد آسیکلوویر به صورت موضعی برای تمام ضایعات یاد شده کاربرد دارد و هر سه ساعت در زمان بیداری و شش بار در روز به مدت یک هفته استفاده می‌شود.
هنگام استفاده از پماد آسیکلوویر، برای جلوگیری از انتشار عفونت از دستکش لاستیکی یا انگشت پوش استفاده کنید. همچنین سعی کنید پماد به طور کامل ضایعات را بپوشاند. فراموش نکنید که این کارها را پس از شستن با‌ آب و صابون و خشک کردن کامل استفاده کنید.
پماد آسیکلوویر را در دمای اتاق و جای خشک نگهداری کنید.
بیماران و خانواده‌ها باید دقت کنند هنگام استفاده از پماد آسیکلوویر، از ورود آن به داخل چشم جلوگیری کنند و از مصرف کرم‌های بدون نسخه، پماد و لوسیون به جز مواردی که پزشک صلاح می‌داند، خودداری شود. همچنین شرایط استریل طبی مانند شستن دست‌ها پیش و پس از استفاده از دارو مراعات شود.
درخصوص قرص آسیکلوویر نیز میزان دارو براساس نوع بیماری، وزن بیمار و شدت آن از طریق پزشک تعیین می‌شود.
عوارض مصرف قرص و آمپول آسیکلوویر از پماد آن بیشتر است و می‌تواند دستگاه‌های عصبی، خون، گوارش، ادراری و پوستی را درگیر کند.
پس از مصرف قرص یا آمپول آسیکلوویر در صورتی که دچار خون‌ریزی، خستگی، گرگرفتگی و بی‌حالی شدید، بلافاصله پزشکتان را مطلع سازید زیرا احتمال دارد دچار یک بیماری خونی شده باشید.
منبع: http://www.salamat.com
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان