ماهان شبکه ایرانیان

حمید حسام در رونمایی از «خداحافظ سالار»:

خاطرات همسر شهید همدانی، نمونه ناب سبک زندگی اسلامی است

حمید حسام در مراسم رونمایی کتاب «خداحافظ سالار» گفت: روایت همسر شهید همدانی روایتی ناب از یک سبک زندگی اسلامی است.

خاطرات همسر شهید همدانی، نمونه ناب سبک زندگی اسلامی است

به گزارش خبرنگار مهر، مراسم رونمایی از کتاب «خداحافظ سالار» شامل خاطرات پروانه چراغ نوروزی همسر شهید حسین همدانی عصر امروز یکشنبه هشتم مرداد با حضور سردار رحیم صفوی، جمعی از فرماندهان سپاه و نویسندگان و اهالی ادب در تالار سوره حوزه هنری برگزار شد.

گلعلی بابایی نویسنده و محقق ادبیات دفاع مقدس در این مراسم گفت: 13 مهر 94 سه روز قبل از شهادت سردار همدانی اعضای هیات مدیره نشر «27 بعثت» به دیدار مقام معظم رهبری رفتند و ایشان نسبت به کارهای مستندی که این ناشر انجام داده اعلام رضایت کردند اما فرمودند به بحث رمان و ادبیات داستانی هم بپردازید چون ما در ادبیات دفاع مقدس در این زمینه کمبود داریم و برای رمان وقت بگذارید در نتیجه نوشتن پنج رمان در دستور کار قرار گرفت و از آقای احمد دهقان دعوت شد.

وی افزود: آقای دهقان هم چهار نویسنده را دعوت کرد تا نوشتن چهار رمان زیر نظر ایشان آغاز شود پس از رقم خوردن شهادت سردار همدانی، به آقای حمید حسام پیشنهاد شد کتاب پنجم کتاب او باشد. جالب است که «خداحافظ سالار» آخرین کتابی بود که مقرر شد نوشته شود و اولین کتابی است که از آن پنج کتاب رونمایی می شود.

نویسنده کتاب «هم پای صاعقه» در ادامه گفت: بحث مهم در این کتاب رنگ آمیزی هنرمندانه حسام در متن است. شما وقتی «خداحافظ سالار» را می خوانید فکر نمی کنید مشغول خواندن خاطره هستید انگار دارید یک رمان جذاب می خوانید. نکته مهم این است که در چند سال اخیر زنانه نویسی در کشور ما زیاد شده است اما یک نقطه مغفول این است که شخصیت اصلی قصه یعنی قهرمان و رزمنده ای که همسر راوی است در روایت ها غایب است و خواننده او را نمی بیند، گویی رزمنده در متن اثر گم شده است. اما این مشکل در کتاب «خداحافظ سالار» وجود ندارد، چون حمید حسام از نوجوانی با شهید همدانی بزرگ شده و خیلی از موارد را در مورد جبهه او می داند که شاید خانم چراغ نوروزی آن را نداند.

در بخش دیگری از این مراسم حمید حسام نویسنده کتاب گفت: فکر می کردم مطالبی که در ذهنم است با روایت خانم چراغ نوروزی روشن می شود اما واقعیت این است وقتی به درون قصه رفتم احساس کردم یک سردار همدانی دیگر با شکل قابل قبولی وجود دارد و آن خانم چراغ نوروزی است و این کار را مشکل می کرد. به حدی که گاهی خود سردار همدانی تحت الشعاع قرار می گرفت.

وی افزود: من بخشی از اتفاقات کتاب را شنیده بودم اما حرف های خانم چراغ نوروزی رنگ و بوی دیگری به وقایع داد. او در واقع پروانه ای بوده که دور شمع وجود مردش می گشته و زخم های مکرری را صبوری می کرده، خدا را گواه می گیرم قصد بازارگرمی ندارم اما این خصلت راوی کتاب ویژگی بی نظیری است.

این نویسنده در ادامه گفت: من روایتی را که خانم چراغ نوروزی دارد روایتی ناب از یک سبک زندگی اسلامی میدانم؛ دو آدمی که دو نیم هلال هستند و یک ماه کامل را می سازند و توانسته اند دهه های مختلف انقلاب را به شکلی که باید می بودند زندگی کنند. من نگران این هستم که خواننده کتاب فکر کند من دارم شخصیت شهید همدانی را در برخی فرازها از خودم می سازم چون باور این میزان از خود گذشتی و تحمل سختی واقعا سخت است جز برای کسی که  به این شخصیت ها و باورهایشان باور داشته باشند.

حسام در پایان سخنانش درباره عنوان این کتاب گفت: «خداحافظ سالار» یک ایهام سه وجهی دارد شاید منظور از سالار،حضرت زینب (س) باشد، شاید خود شهید همدانی باشد و یا شاید... .همین و یا شاید مهم است. شهید همدانی عموما عادت نداشته با امکانات جدید مانند پیامک یا تلگرام پیام دهد اما چند روز قبل از شهادتش برای همسرش این پیام را می فرستد: «خداحافظ».

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان