ماهان شبکه ایرانیان

بیماری رانندگان

یکی از شکایت‌های نسبتا شایع (مخصوصا در سنین جوانی، به‌ویژه بین آقایان)، ترشحات خط بین دو باسن و کثیف شدن لباس زیر است که دلیل آن، کیست مویی یا همان سینوس پایلونیدال است که علت دقیقی برای آن شناخته نشده اما عواملی از قبیل رویش غیرطبیعی موها از دلایل اصلی آن است

بیماری رانندگان
یکی از شکایت‌های نسبتا شایع (مخصوصا در سنین جوانی، به‌ویژه بین آقایان)، ترشحات خط بین دو باسن و کثیف شدن لباس زیر است که دلیل آن، کیست مویی یا همان سینوس پایلونیدال است که علت دقیقی برای آن شناخته نشده اما عواملی از قبیل رویش غیرطبیعی موها از دلایل اصلی آن است.
ایجاد فشار در ناحیه پوست ممکن است از علل دیگر آن باشد. این بیماری بیشتر در افراد پر مو دیده می‌شود؛ مخصوصا در کسانی که شغل‌های نشسته دارند. به همین علت، به آن بیماری رانندگان هم گفته می‌شود. زیاد نشستن‌های طولانی، چاقی، صدمات پوستی و التهاب در پوست و سابقه فامیلی از جمله عوامل مستعد کننده ابتلا به این بیماری است. علایم کیست‌های مویی شامل درد، تورم، آبسه و عفونت است. کیست‌های مویی ممکن است به سرعت و ظرف چند روز اتفاق بیفتند و سبب بروز مشکلات طولانی‌مدت شوند. در صورتی که افراد هیچ‌ دردی نداشتند، توصیه می‌شود که منطقه مبتلا شده به آرامی‌از مو تراشیده شود و این سطح کاملا تمیز شده و بعد از شستشو خشک شود اما در صورت بروز علامت شدید و عفونت حاد لازم به جراحی اورژانس و خارج کردن عفونت از آبسه است. این کار در بیمارستان انجام می‌شود و لازم است روزانه پانسمان آن تعویض شود اما گاهی این کیست‌ها بعد از جراحی مجددا باز می‌گردند و به قولی مزمن می‌شوند. بسته به وضعیت کیست‌های مویی ممکن است چند عمل لازم باشد یا درمان به مدت چند هفته یا حتی چند ماه ضروری باشد.
بیشتر بیماران هنگامی ‌مراجعه می‌کنند که مو وارد بدن شده و یک عفونت موضعی ایجاد کرده و به فولیکولیت تبدیل شده و بعد از آن به مرور زمان به‌صورت یک آبسه درآمده که موجب درد و ایجاد توده می‌گردد. در این حالت، بیمار موقع نشستن درد دارد که این مرحله حاد بیماری است و لازم است با بی‌حسی موضعی و شکاف روی آن، ترشحات و چرک خارج شود و بیمار با دستور شستشوی روزانه مرخص شود. در مرحله بعدی که بعد از چند هفته است، بیمار باید جهت جراحی اصلی مراجعه کند. در عده‌ای از بیماران هم به علت تخلیه خود به خود آبسه، محل تخلیه به صورت یک فیستول باقی مانده و مجرا کاملا تکامل یافته و بیمار دایما دچار ترشح خواهد شد و هیچ وقت این سوراخ بسته نخواهد شد. در زمان معاینه، پشت بیمار بالای خط مرکزی بالای شکاف باسن اغلب یک یا چند منفذ دیده می‌شود که ممکن است ترشح واضح داشته باشد. در این مرحله بیمار درد ندارد و فقط از ترشحات ناحیه شکایت می‌کند. این ترشحات اغلب قهوه‌ای مایل به قرمز رنگ و گاهی بد بو هستند. در مرحله اول که بیمار با درد مراجعه می‌کند، به عنوان آبسه پایلونیدال و در مرحله بعد که مجرا تشکیل شده و بیمار ترشح دارد، این مشکل را به عنوان سینوس پایلونیدال معرفی می‌کنند. سینوس پایلونیدال باید جراحی شود و احتمال بدخیمی ‌روی پوست در برخی مقالات گزارش شده است. روش‌های مختلفی برای جراحی آن وجود دارد و احتمال عود مجدد در این جراحی متفاوت است و بستگی به تکنیک جراحی دارد.

 

منبع: www.salamat.com
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان