ماهان شبکه ایرانیان

روستای بهاباد

بیشتر مردم این شهرستان به کشاورزی و دامپروری مشغول بوده و دین مردم، اسلام (شیعه) می‌باشد.بهاباد به نقل از «مقدسی» در ۱۱۰۰ سال قبل شهری آباد با باغات بسیار و خوش آب و هوا بوده‌است که توتیای آن به شهرهای دیگر صادر می‌شده‌است

بیشتر مردم این شهرستان به کشاورزی و دامپروری مشغول بوده و دین مردم، اسلام (شیعه) می‌باشد.بهاباد به نقل از «مقدسی» در 1100 سال قبل شهری آباد با باغات بسیار و خوش آب و هوا بوده‌است که توتیای آن به شهرهای دیگر صادر می‌شده‌است.در زمان مغول‌ها این شهر به کلی نابود شده و دوباره بازسازی شده‌است این شهر در حدود 700 سال قبل در زمان سلطنت آل مظفر ولایت مستقلی به نام ولایت بهاباد بوده‌است مردم غیور آن در حدود 300 سال قبل در قلعه بهاباد در مقابله با محمود افغان آنها را متحمل شکست سختی می‌کنند.
روستای بهاباد

از محصولات کشاورزی این منطقه می‌توان به گندم، جو، زیره، پسته، انگور، انار و اخیرا زعفران با کیفیت بالا نام برد. مقبره عالم بزرگ اسلامی ملا عبدالله بهابادی در این شهر قرار دارد.این شهر یکی از شهرهای کویری ایران است که در حاشیه دشت لوت واقع شده ولی با این حال شهری سرسبز است و بارندگی آن نسبتاً زیاد است. در قدیم انگور بهاباد بسیار معروف بوده‌است ولی اکنون بیشتر باغات این منطقه مربوط به پسته‌است. نام قدیم این شهر تالی بوده‌است و دارای آبهای زیرزمینی فراوان می‌باشد که مقدار زیادی از آن به معدن چادرملو می‌رود که سبب پایین آمدن سطح آب و در نتیجه تلخ شدن آن شده‌است. بنابر اسناد تاریخی محدوده معدن چادرملو همواره متعلق به این شهرستان بوده‌است که به دلیل اعمال نفوذ تنی چند به شهرستان اردکان پیوسته‌است. گویش محلی مردم این منطقه بیشتر به گویش مردم استان کرمان نزدیک می‌باشد. از غذای محلی این شهر می‌توان نون کوتو را نام برد. در روستاهای اطراف این شهر به دلیل سردی آب و هوا گردو و بادام پرورش داده می‌شود.در تاریخ 18 مرداد ماه 1388 شهرستان بهاباد به مرکزیت شهر بهاباد از ترکیب بخشهای مرکزی به مرکزیت شهر بهاباد مشتمل بر دهستان جلگه و بخش اسفیچ در تابعیت استان یزد ایجاد و تأسیس شد.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان