ماهان شبکه ایرانیان

غارهای تاریخی خربس

غار خربس از جمله غارهای جالب توجه استان هرمزگان و یکی از جاذبه‌های گردشگری شهرستان قشم می‌باشد که در ۱۵ کیلومتری شهر قشم و سمت راست جاده قشم به روستای خربس* قرار دارد.

غار خربس از جمله غارهای جالب توجه استان هرمزگان و یکی از جاذبه‌های گردشگری شهرستان قشم می‌باشد که در 15 کیلومتری شهر قشم و سمت راست جاده قشم به روستای خربس* قرار دارد.

غار خربس دارای معماری صخره‌ای بوده و در نتیجه تخلیه ماسه‌ها از داخل حفره‌های سنگ‌های ارتفاعات روستای خربس که مشرف به ساحل جنوبی جزیره می‌باشد، به وجود آمده است.

غار خربس دارای 4 دهانه می‌باشد که در ارتفاع 20 تا 30 متری واقع شده‌اند و از درون به یکدیگر پیوسته می‌باشند. این غار از دهلیزها، تالارها و اتاق‌های متعدد به ابعاد 5.5×4 متر تشکیل شده که به مرور زمان توسط افراد گوناگون و به منظور کاربردهای گوناگون شکل و سیمای آن‌ها تغییر شکل یافته است.

گفتنی است این غار که از پدیده‌های کهن زمین‌شناختی به شمار می‌رود، همراه با دیگر پدیده‌ها، کوه‌ها و به طور کلی خود جزیره قشم، دنباله چین‌خوردگی‌های رشته کوه‌های زاگرس می‌باشد که در هزاره‌های گذشته، از زیر آب سر برآورده‌اند.

پبشینه غار خربس به دوره مادها می‌رسد و محققان معتقدند این غار نیایشگاه ایزد مهر (یا میترا) و محل به جا آوردن مراسم مذهبی توسط پیروان آیین میترائیسم بوده است.

نکته قابل توجه در خصوص غار خربس، وجود خفاش‌های دم موشی است که بیشتر در زاویه‌های تاریک و بخش انبار ذخایر غار (حفره‌های زیرین) زندگی می‌کنند. بر فراز غار خربس نیز یک جفت عقاب ماهیگیر که از انواع نادر و مرغوب عقاب‌های جهان می‌باشند، به چشم می‌خورند که در ارتفاعات صخره‌ای لانه‌ دارند.

*روستای بزرگ خربس (خوربیز یا خربز) اکنون کاملاً ویران گشته و جز کلاته گورستان و برکه‌ای از آن باقی نمانده است. این روستا حداقل تا زمان ساسانیان (1400 سال قبل)، مکانی آباد و محل تردد سیاحان و کشتی‌بانان بوده است. پیرامون روستای خربس را تپه‌های کوتاه و بلند مرجانی به صورت دایره‌وار احاطه نموده‌اند.

غارهای تاریخی خربس
غارهای تاریخی خربس

غارهای تاریخی خربس

غارهای تاریخی خربس

غارهای تاریخی خربس

غارهای تاریخی خربس

غارهای تاریخی خربس

غارهای تاریخی خربس

غارهای تاریخی خربس

غارهای تاریخی خربس

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان