ماهان شبکه ایرانیان

مردانی که سلامتی را دوست دارند

۱۴ نشانه سرطان در مردان که به آن بی توجه اند این روزها مدام می شنویم که به نشانه های بدن خود توجه کنیم و اگر هرگونه تغییری در کارکرد اعضای بدن مان مشاهده کردیم به پزشک مراجعه کنیم ولی متاسفانه بسیاری از ما با داشتن علامت هایی چون سردرد، سوزش معده، یبوست و علایمی چون این ها به پزشک مراجعه نمی کنیم و گاهی اوقات این طور فکر می کنیم که اگر همچنان درد ...

مردانی که سلامتی را دوست دارند
14 نشانه سرطان در مردان که به آن بی توجه اند
این روزها مدام می شنویم که به نشانه های بدن خود توجه کنیم و اگر هرگونه تغییری در کارکرد اعضای بدن مان مشاهده کردیم به پزشک مراجعه کنیم ولی متاسفانه بسیاری از ما با داشتن علامت هایی چون سردرد، سوزش معده، یبوست و علایمی چون این ها به پزشک مراجعه نمی کنیم و گاهی اوقات این طور فکر می کنیم که اگر همچنان درد را تحمل کنیم و به پزشک مراجعه نکنیم انسان قوی هستیم! خیلی ها این طور فکر می کنند و این جاست که درد قفسه سینه مزمن می تواند از نارسایی قلبی خبر دهد و سردرد از پرفشاری خونی که مدت هاست به آن بی توجهی شده و حالا در مرز آسیب به کلیه هاست.باید به دردها و نشانه های غیرعادی بدن بسیار دقت کرد چرا که بعضی از آنها می توانند از سرطان خبر دهند که در بسیار موارد اگر سرطان به موقع تشخیص داده شود ممکن است شانس بهبودی داشته باشد یا حداقل طول عمر بیمار افزایش پیدا کند.مردان که به طور متوسط نیمی از جمعیت یک جامعه را تشکیل می دهند هم مانند زنان در معرض خطر ابتلا به انواع سرطان ها هستند ولی متاسفانه بسیاری از آنها با مراجعه به پزشک مشکل دارند و حتی فکر می کنند که دکترها دستی دستی آدم را مریض می کنند! ولی همین بی توجهی یکی از عواملی است که باعث می شود بسیاری از مردان کمتر از زنان عمر کنند.برخی نشانه های سرطان در مردان مشخص هستند و درگیری در نقاط خاصی از بدن را نشان می دهند.دردی که در چند عضو از بدن دیده می شود به احتمال زیاد به سرطان مربوط نیست و می تواند توضیحات گوناگونی داشته باشد.ولی این به این معنی نیست که شما می توانید بدون مراجعه به پزشک سرطان را تشخیص دهید.در اینجا 15 نشانه را می خوانید که می توانند از سرطان در مردان خبر دهند:

1- درد
 

با افزایش سن،افرد از دردهای گوناگونی شکایت می کنند و این دردها می توانند نشانه ای از سرطان باشند.گرچه ماهیت بیشتر دردها این گونه نیست.بنا به اعلام انجمن سرطان آمریکا هر دردی که بیش از اندازه طول بکشد و دوام داشته باشد باید توسط پزشک بررسی شود.او می تواند با دریافت شرح حال بیمار و دانستن جزییات بیشتر درباره ماهیت درد تصمیم بگیرد و اگر نیاز به انجام آزمایش های بیشتر وجود دارد این آزمایش ها را درخواست کند.اگر معلوم شود که ماهیت این درد سرطانی نیست باز هم شما از مراجعه به پزشک سود برده اید چرا که پزشک به شما کمک می کند منشا دردتان را بشناسید و برای رفع آن اقدام کنید.

2- تغییرات در بیضه ها
 

سرطان بیضه به طور عمده در مردان 20 تا 39 ساله روی می دهد. جامعه سرطان آمریکا توصیه می کند که مردان به طور منظم از جهت سلامت بیضه ها معاینه شوند تا هرگونه نشانه سرطان شناسایی شده برای درمان آن اقدام شود.برخی از پزشکان هم معاینه ماهانه توسط خود فرد را توصیه می کنند.هرگونه تغییر در اندازه بیضه ها مانند بزرگ شدن یا کوچک شدن باید مورد توجه قرار گیرد و فرد نباید در کیسه بیضه ها احساس سنگینی کند.به علاوه تورم یا برجستگی هم نباید نادیده گرفته شود.برخی از سرطان های بیضه بسیار سریع روی می دهند بنابراین تشخیص اولیه بسیار مهم است.در چنین مراجعه ای پزشک بیضه ها را معاینه می کند و ارزیابی کلی از وضعبت سلامتی فرد انجام می دهد. ممکن است او انجام سونوگرافی از بیضه ها را درخواست کند و گاهی اوقات هم ممکن است انجام نمونه برداری(بیوپسی) از بیضه ها ضرورت پیدا کند تا هرگونه احتمال وجود سرطان بررسی شود.

3- تغییرات در غدد لنفاوی
 

دکتر هانا لیندن، سرطان شناس و دانشیار دانشکده پزشکی دانشگاه واشینگتن توصیه می کند که اگر دیدید غدد لنفاوی زیر بغل، گردن یا کشاله ران یا هر جای دیگر بدن شما بزرگ شده اند حتما به پزشک مراجعه کنید:«اگر این غدد لنفاوی مرتب رو به رشد هستند و از ظاهر شدن آنها یک ماه می گذرد بی تردید به پزشک رجوع کنید.»پزشک شما را دقیق معاینه کرده سعی می کند علتی که باعث بزرگ شدن غدد لنفاوی شده را بیاید که عفونت یکی از این دلایل می تواند باشد.اگر عفونتی در کار نباشد پزشک ممکن است دستور نمونه برداری از این غده ها را بدهد.

3-تب
 

اگر بدون دلیل تب کرده اید ممکن است نشانه ای از سرطان باشد یا از بیماری عفونی دیگری خبر دهد که نیاز به درمان دارد.بیشتر سرطان ها در دوره ای از زمان باعث بروز تب می شوند. معمولا تب زمانی بروز می کند که سرطان از عضو اصلی گسترش پیدا کرده و به اعضای مجاور سرایت کرده است.سرطان های خون(لوسمی)یا لنفوم هم می توانند باعث تب شوند. بی توجهی به تبی که توجیهی برای آن نمی توان یافت اصلا کار درستی نیست.به پزشک مراجعه کنید تا او علت تب را دریابد و اقدامات لازم را برای رفع علت آن انجام دهد.

5-کاهش وزن بدون دلیل
 

کاهش وزن بدون علت هم یکی دیگر از علامت هایی است که نباید به سادگی از کنار آن گذشت.بیشتر افراد به سختی وزن کم می کنند و اگر مردی در مدت کوتاهی مثلا چند هفته بیش از 10 درصد وزن بدنش را از دست بدهد باید به پزشک مراجعه کند چرا که این نوع وزن کم کردن عادی نیست و خبر از بیماری می دهد.

6- درد شکم و افسردگی
 

به گفته متخصصان هر کسی که درد شکم داشته باشد و احساس افسردگی کند نیاز به یک چک آپ کامل دارد چرا که دانشمندان بین سرطان پانکراس(لوزالمعده) و افسردگی رابطه ای یافته اند.دیگر نشانه ها عبارتند از زرد شدن پوست و تغییر در رنگ مدفوع که معمولا به خاکستری تغییر رنگ می دهد.پزشک باید با دیدن این نشانه ها یک شرح حال کامل بگیرد و معاینه کاملی به عمل آورد.سپس ممکن است او عکس قفسه سینه، سی تی اسکن و ام.آر.آی درخواست کند و تست های آزمایشگاهی دیگری انجام دهد.

7- خستگی
 

خستگی نشانه مبهم دیگری است که می تواند از وجود سرطان در مردان خبر دهد ولی مجموعه ای از عوامل دیگر هم می توانند باعث بروز این علامت شوند.مانند تب، خستگی هم می تواند پس از گسترش سرطان خودش را نشان دهد ولی مطابق اعلام انجمن سرطان آمریکا در مراحل اولیه سرطان هایی چون لوسمی(سرطان خون) یا سرطان روده یا سرطان معده هم می تواند ظاهر شود. اگر در اغلب اوقات به شدت احساس خستگی می کنید و با استراحت بهتر نمی شوید به پزشک مراجعه کنید.او با انجام معاینه کامل و توجه به دیگر نشانه های احتمالی می تواند علت این خستگی را دریابد و برای رفع عامل آن درمان مناسب را شروع کند.

8-سرفه مزمن
 

طبیعی است که هنگام سرماخوردگی،آنفلونزا و آلرژی دچار سرفه شویم و گاهی اوقات هم عوارض جانبی داروها هستند که باعث ایجاد سرفه می شوند.ولی هر سرفه ای که طولانی شود یعنی بیش از سه یا چهار هفته طول بکشد نیازمند توجه پزشکی است و نباید به آن بی توجهی کنید.دکتر رانیت میشوری، استادیار دانشکده پزشکی دانشگاه جورج تاون در واشینگتن دی.سی می گوید کسی که به این گونه سرفه ها مبتلاست باید حتما به پزشک مراجعه کند چرا که این سرفه ها می توانند نشانه ای از سرطان باشند یا از وجود بیماری دیگری چون برونشیت مزمن یا ریفلاکس اسید خبر دهند.افرادی که سیگار می کشند و دخانیات مصرف می کنند باید بیش از دیگران به این سرفه ها توجه کنند چرا که سرفه مزمن می تواند یکی از علایم مشخص سرطان ریه باشد که در مردان سیگاری شیوع بالایی دارد.پزشک گلوی شما را معاینه می کند، به صدای ریه های شما گوش می کند و احتمالا دستور می دهد که از قفسه سینه تان عکس بگیرید.به این ترتیب برای یافتن علت سرفه ها تلاش می کند تا بتواند رویکرد مناسب درمانی را اتخاد کند.

9-اشکال در بلع
 

برخی مردان دچار اشکال در بلع هستند و به سختی می توانند غذا را فرو دهند ولی با این مشکل زندگی می کنند و اکثر اوقات سعی می کنند بیشتر غذاهای مایع بخورند ولی اشکال در بلع می تواند نشانه ای از سرطان مری باشد.پس اگر چنین مشکلی دارید سعی نکنید به آن عادت کنید و با آن زندگی کنید. حتما به پزشک رجوع کنید تا بررسی دقیقی به عمل آید و علت این مشکل مشخص شود.او پس از گرفتن شرح حال دقیق تقاضای گرفتن عکس قفسه سینه و انجام آندوسکوپی می کند تا مری و دستگاه گوارش فوقانی شما بررسی شود.

10- خون ریزی
 

دکتر مری دالی، سرطان شناس و مدیر مرکز ژنتیک بالینی مرکز سرطان فیلادلفیا می گوید:«هر بار که دیدید جایی از بدن تان خون ریزی می کند که قبلا خون ریزی نداشته و این خون ریزی کاملا غیر عادی است حتما این موضوع را با پزشک در میان بگذارید.اگر دیدید با سرفه خون خارج می کنید یا در ادرار و مدفوع تان خون وجود دارد بدون تردید به پزشک رجوع کنید.»به گفته دکتر دالی بسیاری از افراد فکر می کنند که وجود خون در مدفوع فقط به خاطر هموروئید است ولی می تواند به خاطر سرطان روده بزرگ باشد.پزشک درباره علایم شما پرسش خواهد کرد و ممکن است تقاضای کولونوسکوپی کند.در این روش که در آن روده بزرگ به وسیله یک لوله انعطاف پذیر که سر آن دوربینی نصب شده بازبینی می شود، روده از نظر وجود هرگونه ضایعه و تغییر در بافت آن مورد بررسی قرار می گیرد تا معلوم شود علت خون ریزی چه بوده است.

11-تغییرات در دهان
 

اگر سیگار می کشید یا تنباکو می جوید باید مراقب وجود لکه های سفید در داخل دهان یا روی زبان باشید.این لکه ها می توانند نشان دهنده حالتی باشند که لوکوپلا نام دارد و یک وضعیت پیش سرطانی است که می تواند به خاطر تحریک مداوم دهان ایجاد شده به سرطان دهان منجر شود. با دیدن این نشانه ها باید پزشک یا دندانپزشک خود را مطلع کنید.آنها با معاینه دقیق سعی در یافتن علت بروز این نشانه ها و درمان آنها خواهند داشت.

12-مشکلات ادرار
 

همان طور که سن مردان افزایش می یابد مشکلات ادراری هم در آنها شیوع بیشتری می یابد.بسیاری از آنها از تکرار ادرار یا بی اختیاری شاکی هستند و می گویند که پس از ادرار کردن حس می کنند مثانه آنها کامل تخلیه نشده است.اکثر مردان با افزایش سن با این علایم درگیر هستند ولی اگر حس کردید که این علایم تشدید شده اند یا به صورتی هستند که در زندگی عادی شما اختلال ایجاد کرده اند و باعث نگرانی شما شده اند حتما با پزشک در میان بگذارید. پزشک پروستات را از نظر بزرگی بررسی می کند.در بیشتر مردان این غده با افزایش سن بزرگتر می شود و اغلب حالتی غیر سرطانی دارد که به آن بزرگی خوش خیم پروستات گفته می شود.او همچنین یک آزمایش خون درخواست می کند تا میزان آنتی ژن اختصاصی پروستات (PSA) را بسنجد. این تست برای اندازه گیری سطح پروتئینی در خون انجام می شود که غده پروستات تولید می کند و می تواند برای سنجش امکان وجود سرطان پروستات معیاری به پزشک دهد.اگر میزان PSA از حد مجاز بیشتر باشد آن وقت است که پزشک بررسی های کامل تری انجام خواهد داد.

13- سوءهاضمه
 

بسیاری از افراد به خصوص افراد مسن یک سوءهاضمه را به خصوص اگر تازه غذا خورده باشند حمله قلبی تلقی می کنند که باعث مراجعه آنها به کلینیک های قلب و عروق می شود.البته ناگفته نماند که در بسیاری از موارد هم افراد درد و گرفتگی سینه ناشی از حمله قلبی را سوء هاضمه و درد معده تلقی می کنند که می تواند خطرناک باشد و زندگی بیمار را تهدید کند.ولی سوء هاضمه مزمن می تواند نشان از سرطان های گلو، مری و معده باشد و نباید به آن بی توجهی کرد.

14-توده در سینه
 

اکثر مردان فکر می کنند که سرطان سینه فقط مخصوص زنان است. با وجودی که بروز سرطان سینه در مردان شایع نیست ولی امکان آن وجود دارد.مردان نیز باید هر گونه تغییر شکل و تغییر اندازه و تغییر در بافت سینه را به پزشک اطلاع دهند. وجود هر گونه توده هم باید توسط پزشک بررسی شود. جامعه سرطان آمریکا نشانه های زیر در سینه را برای مردان قابل بررسی می داند و توصیه می کند که مردان با مشاهده این نشانه ها و تغییرات در بافت سینه به پزشک رجوع کنند.
*گود شدن یا چروک خوردن پوست سینه
*انحراف نوک سینه
*قرمزی پوست سینه
*ترشح از نوک سینه
پزشک با معاینه فیزیکی کامل و گرفتن شرح حال درباره علت بروز این تغییرات تصمیم می گیرد و اگر لازم بداند برای تکمیل بررسی هایش تصویربرداری درخواست خواهد کرد.
منبع: ماهنامه دنیای سلامت،شماره ی 50.
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان