ماهان شبکه ایرانیان

کره بادام زمینی، فواید و هشدارها

فواید کره بادام زمینی   کره بادام زمینی جزء لذیذترین محصولات تهیه شده از بادام زمینی است و حدود یک سوم بادام زمینی کشت شده در سراسر دنیا، صرف تهیه کره آن می شود

کره بادام زمینی، فواید و هشدارها

فواید کره بادام زمینی
 

کره بادام زمینی جزء لذیذترین محصولات تهیه شده از بادام زمینی است و حدود یک سوم بادام زمینی کشت شده در سراسر دنیا، صرف تهیه کره آن می شود. کره بادام زمینی تقریبا همان خواص بادام زمینی را دارد. بادام زمینی حاوی پروتئین با کیفیت عالی و میزان زیادی چربی است، اما ببینیم مصرف کره بادام زمینی به چه کسانی توصیه می شود و برای چه افرادی ممنوع است.

کره بادام زمینی و چربی خون
 

تحقیقات و بررسی های متعدد نشان داده اند، چربی بادام زمینی و کره بادام زمینی برای انسان مفید است و از ابتلا به بیماری های قلبی - عروقی پیشگیری می کند، زیرا 85 درصد چربی موجود در بادام زمینی، غیر اشباع است. چربی های غیر اشباع، کلسترول خون را پایین می آورند و از این طریق در سلامت قلب موثرند. بادام زمینی و کره آن فاقد چربی های ترانس و کلسترول هستند.
وقتی توصیه می شود افراد دریافت چربی خود را به صورت متعادل تنظیم کنند، به این معنا نیست که چربی را از رژیم غذایی خود حذف کنند. طبق توصیه های تغذیه ای تا 30 در صد انرژی غذا را باید از چربی ها به دست آورد و این مقدار مناسبی است. البته نو ع چربی که این 30 درصد را تشکیل می دهد، خیلی مهم است.
طی مطالعه انجام شده در یکی از دانشگاه های آمریکا، اثرات رژیم غذایی حاوی بادام زمینی و کره آن در کاهش کلسترول خون مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که خطر بروز بیماری های قلبی با مصرف متناوب و مکرر بادام زمینی (هر بار به مقدار کم) کاهش می یابد.
مصرف بادام زمینی و کره آن باعث کاهش میزان کلسترول کل، LDL کلسترول (کلسترول بد) و تری گلیسیرید خون و حفظ و نگهداری میزان HDL کلسترول (کلسترول خوب) خون می شود.
همچنین کره بادام زمینی حاوی فیتوسترول است که ساختاری شبیه کلسترول موجود در غذاهای حیوانی دارد، با این تفاوت که بر خلاف کلسترول، فیتوسترول برای سلامتی قلب و عروق مضر نیست. هر 32 گرم کره بادام زمینی حدود 50 میلی گرم فیتوسترول دارد. براساس نتایج مطالعات، مصرف 2 گرم فیتوسترول در روز می تواند میزان LDL خون را تا 10 درصد کاهش دهد و در صورتی که فرد رژیم کم چربی داشته باشد، می تواند میزان LDL خون را تا 20 درصد کاهش دهد.
تحقیقات نشان داده اند که مصرف حداقل 4 بار بادام زمینی در هفته، تا 37 درصد از ابتلا به بیماری های قلبی - عروقی پیشگیری می کند. پس اگر می خواهید از این بیماری ها در امان باشید، یک مشت بادام زمینی (حاوی ده عدد) یا یک قاشق سوپخوری کره بادام زمینی را 4 بار در هفته مصرف کنید.

کره بادام زمینی و سرطان
 

براساس نتایج حاصل از مطالعات، مصرف 10 عدد بادام زمینی یا یک قاشق سوپخوری کره بادام زمینی در هفته از بروز سرطان روده در زنان پیشگیری می کند. فیتوسترول موجود در بادام زمینی و کره بادام زمینی سرعت رشد سلول های سرطانی موجود در پستان، روده بزرگ و پروستات را کند کرده و از بروز سرطان ریه در افراد مستعد پیشگیری می کند. همچنین بادام زمینی حاوی نوعی ماده آنتی اکسیدان به نام رزوراترول است که در بدن به یک ترکیب ضد سرطانی به نام پیساتانول تبدیل می شود.
این تبدیل به کمک نوعی آنزیم که در تومورهای سرطانی وجود دارد، ایجاد می شود و به این ترتیب از رشد تومورها جلوگیری خواهد شد.

کره بادام زمینی و دیابت
 

ثابت شده است که مصرف منظم کره بادام زمینی (حداقل 5 قاشق سوپخوری در هفته) از بروز دیابت نوع 2 در زنان پیشگیری می کند.
فیبر و منیزیم موجود در کره بادام زمینی از جمله دلایل ضددیابتی بودن این ماده غذایی هستند.

کره بادام زمینی و سنگ کیسه صفرا
 

بسیاری از مطالعات نشان داده اند که مصرف مرتب کره بادام زمینی احتمال ابتلا به سنگ صفرا در مردان و احتمال برداشتن کیسه صفرا در زنان را کاهش می دهد. براساس نتایج حاصل از یک مطالعه که در طول 20 سال روی بیش از 80 هزار زن انجام گرفت، زنانی که حداقل دو قاشق سوپخوری بادام زمینی یا کره بادام زمینی در هفته مصرف می کردند، تا 25 درصد کمتر از سایر زنان به سنگ صفرا مبتلا شدند. دلیل این خاصیت بادام زمینی وجود فیبرهای غذایی، فیتوسترول و منیزیم در آن است.

سایر مواد مغذی موجود در کره بادام زمینی
 

هر 100 گرم کره بادام زمینی، حاوی 100 میلی گرم فیتواسترادیول است، مصرف فیتواسترادیول باعث پیشگیری از پوکی استخوان و کاهش مشکلات قاعدگی می شود.
کره بادام زمینی منبع ویتامین ها و املاحی از قبیل ویتامین B1 ، نیاسین (ویتامین B3)، اسید پانتوتنیک (ویتامین B5)، ویتامین B6، اسید فولیک (ویتامین B9)، ویتامین E، پتاسیم، فسفر، مس، منیزیم، روی و همچنین رنگدانه های گیاهی و فیبر است.

شرایط نگهداری کره بادام زمینی
 

کره بادام زمینی طبیعی را می توان به مدت یک یا دو هفته در هوای آزاد و دو ماه در یخچال نگه داشت.

هشدارها
 

در بعضی موارد بادام زمینی و یا کره آن در اثر عدم دقت در تولید و یا شرایط نگهداری، به قارچ سمی افلاتوکسین (Aflatoxin) آلوده می شوند که سرطان زا بوده و باعث ابتلا به سرطان کبد می شود.

بادام زمینی جزء مواد غذایی آلرژی زا (حساسیت زا) است.
 

اولین علایم آلرژی به بادام زمینی به صورت آبریزش بینی یا خارش پوست است. سایر علایم عبارتند از تهوع ، استفراغ، اسهال، ناراحتی شکمی، سوزش زبان، سختی تنفس، گلو درد یا در سایر نواحی بدن، افت ناگهانی فشار خون، سرگیجه، بیهوشی و حتی مرگ، بنابراین افراد مبتلا به آلرژی غذایی باید از مصرف هر گونه غذای حاوی بادام زمینی از جمله کره بادام زمینی خودداری کنند و مصرف بادام زمینی و فرآورده های آن در کودکان زیر دو سال ممنوع است که به علت احتمال وجود آلرژی نسبت به آن در کودک می باشد. گاهی پزشک به افرادی که مستعد ابتلا به سنگ کلیه و مثانه هستند، توصیه می کند از خوردن مواد غذایی حاوی اگزالات از جمله بادام زمینی و کره آن خودداری کنند، زیرا این ترکیبات احتمال بروز این سنگ ها را افزایش می دهند.

میزان مواد مغذی موجود در بادام زمینی و کره آن
 

مواد مغذی

کره  بادام زمینی

بادام زمینی

انرژی

192

174

پروتئین

8/2 گرم

7/9 گرم

چربی غیر اشباع با یک پیوند دو گانه

7/9گرم

7/3 گرم

چربی غیر اشباع با چندین پیوند دو گانه

4/5گرم

4/7 گرم

چربی اشباع

3/3گرم

2/1 گرم

کلسترول

0 گرم

0 گرم

کربوهیدرات

6/2 گرم

5/7 گرم

فیبر

1/8 گرم

2/2 گرم

 سدیم

151میلی گرم

130 میلی گرم

پتاسیم

217 میلی گرم

204 میلی گرم     

 منیزیم

51 میلی گرم

55 میلی گرم

روی

0/9 میلی گرم

2 میلی گرم

آهن

0/04 میلی گرم

0/039 میلی گرم     

اسید فولیک

24 میکروگرم

38  میکروگرم

ویتامین B1

0/03میلی گرم

0/08 میلی گرم           

 نیاسین

5/7 معادل نیاسین  (NE )

5/6 معادل نیاسین (NE )

ویتامین B6

0/15 میلی گرم

0/08 میلی گرم             

فسفر

119 میلی گرم

155 میلی گرم             


منبع:نشریه دنیای تغذیه- ش96
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان