تاریخ خبر : 1392/12/16 – کاشان– ایرنا- رییس پژوهشکده باستان شناسی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری برآمادگی این سازمان برای ساماندهی و رفع مشکلات تپه های سیلک کاشان خبر داد.
به گزارش روز پنجشنبه روابط عمومی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کاشان، ˈ حمیده چوبکˈ در نشست هماهنگی و هم اندیشی ساماندهی عرصه و حریم تپه های سیلک بر اهمیت تاریخی تپه های باستانی سیلک تاکید کرد و گفت: این اثر با ارزش تاریخی قدیمی ترین خاستگاه تمدن بشری است.
طبق آثار برجا مانده، سیلک اولین جایی است که شهرنشینی در آن شکل گرفت و قدمت این تپه ها به حدود هفت هزار سال می رسد.
به گزارش ایرنا، از 32 زیگورات شناسایی شده در ایران و عراق، پنج زیگورات در ایران قرار دارد که کهن ترین آنها زیگورات سیلک کاشان است.
ˈمهران سرمدیانˈ سرپرست میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کاشان نیز اظهار کرد: کارگروه ساماندهی محوطه باستانی سیلک با عضویت فرماندار کاشان، نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی، میراث فرهنگی، جهادکشاورزی، دادستان، شهرداری و شورای اسلامی شهر کاشان تشکیل خواهد شد.
معاون امور عمرانی و برنامه ریزی فرمانداری کاشان نیز در این نشست با اشاره به درآمدزایی صنعت گردشگری گفت: در مباحث مربوط به گردشگری و مرمت و احیای آثار باستانی، حضور موثر بخش خصوصی اثرگذار است.
ˈمحسن فخریˈ افزود: دولت به تنهایی قادر به تامین اعتبارهای مربوط به آزادسازی و ساماندهی محوطه باستانی سیلک نیست.
تپه های سیلک یکی از کهن ترین و مهمترین مراکز استقرار بشر در فلات مرکزی ایران است و در جاده فین کاشان قرار دارد.