خبرگزاری فارس: سخنگوی وزارت خارجه چین در واکنش به تحریمهای نفتی جدید آمریکا علیه ونزوئلا به واشنگتن یادآور شد که تجربه دخالت خارجی در کشورهای دیگر، تجربه کارآمد و موفقی نبوده است.
«هوا چونیینگ» سخنگوی وزارت خارجه چین امروز (دوشنبه) در میان خبرنگاران، موضع انتقادی دولت متبوعش را در قبال تحریمهای جدید آمریکا علیه ونزوئلا اعلام کرد.
«دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا این هفته با امضای یک فرمان اجرایی، معامله با دولت و شرکت ملی نفت ونزوئلا را تحریم کرد؛ اقدامی که ترامپ ادعا دارد برای حمایت از اعتراضات مردمی علیه دولت ونزوئلا و «برای جلوگیری از استفاده منابع مالی حاصله در مسیر تقویت (نیکلاس مادورو رئیسجمهور) دیکتاتور ونزوئلا اتخاذ شده است.»
روند ملی شدن نفت ونزوئلا در سال 2007 توسط «هوگو چاوز» رئیس جمهور سابق ونزوئلا تکمیل شد؛ اقدامی که همان زمان به عصبانیت شدید کاخ سفید منجر شد.
«توماس شانون» معاون وقت وزیر امور خارجه آمریکا در آن روزها گفته بود که ونزوئلاییها قادر به کنترل صنعت نفت خود نیستند و به زودی چاههای نفتی این کشور از فوران میافتد.
آنطور که رویترز گزارش داده، سخنگوی وزارت خارجه چین که کشورش از متحدان اصلی دولت ونزوئلا محسوب میشود، امروز در واکنش به تحریمهای نفتی جدید آمریکا علیه ونزوئلا گفت که موضع اصولی چین همیشه بر احترام به حق حاکمیت و استقلال کشورها و عدم مداخله در امور داخلی آنها مبتنی بوده است.
خانم سخنگو در ادامه گفت: «مشکل کنونی ونزوئلا باید توسط خود دولت و مردم این کشور حل شود.»
چونیینگ سپس صراحتاً به تحریمهای جدید آمریکا پرداخت و افزود: «تجربه تاریخی نشان داده که دخالت خارجی یا تحریمهای یکجانبه، فقط شرایط را پیچیدهتر میکند و کمکی به حل مشکل نمیکند.»
وزیر خارجه کره جنوبی:پیونگ یانگ فرصت مذاکره را از دست ندهدوزیر امور خارجه کره جنوبی از مقامات کره شمالی خواست تا با اجتناب از اعمال «تنش زا» در راستای فراهم کردن محیطی مناسب برای مذاکره تلاش کنند.
به گزارش اسپوتنیک، «کانگ کیونگ وا» وزیر خارجه کره جنوبی اعلام کرده که روسیه، چین و آمریکا در حال فرستادن نشانه هایی هستند که به نظر می رسد با توجه به آن ها بحران شبه جزیره کره توقف پیدا نخواهد کرد .
وی مدعی شد: کره شمالی باید اعمالی را که موجب تشدید تنش ها در منطقه می شود را کنار بگذارد، پیونگ یانگ باید شرایط مذاکره را فراهم کند. شرایطی را که آمریکا، چین و روسیه هم از آن حمایت می کنند.
وزیر خارجه کره جنوبی همچنین این را هم گفت که رشد اقتصادی کره شمالی تنها در صورت میسر است که این کشور دست از سلاح هسته ای بردارد.
کره شمالی اخیرا بار دیگر موشک کوتاه برد قاره پیمایی را آزمایش کرد که موجب تشدید مجدد تنش ها بین آمریکا و کره شمالی شد.
به گفته مقامات رسمی آمریکایی سه موشک از سوی پیونگ یانگ آزمایش شد که در این بین هر سه مورد آنها ناموفق بوده است.
از سویی دیگر با آزمایش موشکی جدید کره شمالی «مون جائه این» رئیس جمهور کره جنوبی به نیروهای ارتش این کشور حالت آماده باش داد تا در برابر هر گونه حمله توانایی پاسخگویی داشته باشند. وی همچنین بر رشد توانمندی کره جنوبی در برابر تهدیدات پیونگ یانگ اصرار کرده است.