ماهان شبکه ایرانیان

شهر گهرو

نام &#۸۲۲۰;گهرو&#۸۲۲۱; به معنای جای پردرخت است. شهرستان گهرو در فاصلهٔ ۸۲۰ کیلومتری شهر تهران واقع شده است. گَهرو شهری است در استان چهارمحال و بختیاری ایران. این شهر در بخش کیار از توابع شهرستان کیار و بین شهرکرد و ناغان واقع شده‌است.

نام “گهرو” به معنای جای پردرخت است. شهرستان گهرو در فاصلهٔ 820 کیلومتری شهر تهران واقع شده است. گَهرو شهری است در استان چهارمحال و بختیاری ایران. این شهر در بخش کیار از توابع شهرستان کیار و بین شهرکرد و ناغان واقع شده‌است.

این شهر یکی از اولین سکونت گاه‌ها در شهر چهارمحال بوده واز نظر موقعیت جغرافیای یکی از بهترین نقاط در چهارمحال است. هوای پاک و چشمه‌های فراوان چشم هر بیننده‌ای را خیره کرده است. هنگام انقلاب مشروطه و قیام شیران بختیاری که از ایذه به طرف تهران راه افتادند اولین محل استراحت انان پس از 2روز حرکت در گردنه‌ها از ایذه شهر گهرو بود که در انجا چند تن از شیران ان روستا با سردار اسعد و علیمردان خان بختیاری دست یاری داده و با هم راه افتادند.

این شهر در 43 کیلومتری شهرکرد مرکز استان قرار دارد و از محصولات مهم کشاورزی این شهر انگور و بادام و گردو است.همچنین این شهر دارای بزرگترین باغات انگور نسبت به جاهای دیگر در کشور است.

این شهر از سمت غرب به روستای جعفرآباد و شهر شلمزار و از سمت شرق به روستاهای حاجی‌آباد و قلعه ممکاه و شهر بلداجی و از سمت شمال به شهر دزک و شهر دستگرد امامزاده و از سمت جنوب به روستای زوردجان محدود می‌باشد.

شهرستان گهرو همواره ییلاق مردم قوم بختیاری بوده‌است. این شهر در 190کیلو متری شهر ایذه در استان خوزستان و در 395 کیلومتری شهر اهواز قرار دارد. اقوام ساکن در گهرو امروزه شامل چند طایفه هستند که از مهم ترین آن‌‍‌ها می‌توان به رئیسی، بهرامی، محمدی،شهبازی و رمضانی اشاره نمود.

گویش، موسیقی و فرهنگ گهرو اصالتاً بختیاری است.

مردم بختیاری در شهرهای اصفهان، شهرکرد، خوزستان، کهکیلویه و بویر احمد، ایلامو و قسمت‌هایی از شیراز اسکان دارند. شهرستان گهرو نیز از منطقه‌های بختیاری ‌نشین است که دارای آب‌وهوای خنک و کوه‌های سر به فلک کشیده با باغ‌های انگور و گردو و سرچشمه‌های زیاد می‌باشد و همواره پذیرای گردشگران زیادی از سرتاسر ایران بوده‌است. شهرستان گهرو طبق سر شماری سال 1391، 7856 نفر جمیت دارد اما همچون قسمت‌های دیگر استان از منطقه‌های دافع جمعیت بوده و بسیاری از مردم این شهر، به شهرهایی نظیراصفهان، ایذه و مسجد سلیمان در استان خوزستان مهاجرت کرده‌اند. این شهرستان دارای خاک مناسب و بارندگی کافی و زمین‌های وسیع و حاصل‌خیز است و در آن امکان تولید محصولات کشاورزی ومرکبات وجود دارد. این منطقه همچنین مستعد توسعه در زمینه‌های گوناگون ازجمله گردشگری، تولید و صادرات محصولات باغی، پرورش دام و طیور، تولید گوشت و مرغ و بسیاری از صنایع و کارخانه‌جات اس

دیدنی‌ها

جاذبه‌های گردشگری گهرو عبارت اند از:سرچشمه گهرو، استخر مینو، تفریحگاه دره بید، باغات و رود واقع در تنگه گهرو – مسیر گهرو به زوردگان (دالان بهشت)، امامزاده حمزه علی و باغ آورگان و منطقه ویژه گردشگری چغاخور. امامزاده گهرو نیز که اکنون بازسازی شده‌است، از نقاط دیدنی این شهرستان است.

گهرو در فصل‌های بهار و تابستان روزانه پذیرای هزاران نفر گردشگر و مسافر است.

شهر گهرو

شهر گهرو

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان