خبرگزاری تسنیم: در مراسم گلدن گلوب امسال، خیلی از کسانی که جایزه گرفتند، هنگامی که برای دریافت تندیسشان روی سن رفتند، با صحبت های شدیداللحنی علیه دونالد ترامپ موضع گرفتند. صحبت هایی که حتی باعث شد رئیس جمهور جدید آمریکا واکنش هم نشان دهد. پیش از مراسم بفتای امسال هم خبر رسیده بود که بی بی سی، پخش کننده مراسم بفتا، می ترسد که اتفاق مشابهی در این مراسم رخ دهد.
یکی از سخنگویان بی بی سی که نامش فاش نشده، البته گفته حذف بخش هایی از مراسم بفتا برای پخش از تلویزیون به خاطر زمان بندی شبکه است. او اعلام کرده که مراسم بفتا دو ساعت پس از اتمام آن از تلویزیون پخش خواهد شد و سعی می شود روح پیام همه کسانی که جایزه می گیرند در نسخه تلویزیونی بیان شود. با این حال سابقه نشان داده که در سال های گذشته، حدود 45 دقیقه از مراسم توسط بی بی سی سانسور شده و بخش اعظم و مهم سخنان چهره هایی چون جاشوا اپنهایمز و آدام کرتیس از تلویزیون پخش نشده است. نفر اول به انتقاد از سیاست آمریکا و انگلیس در اندونزی پرداخت و نفر دوم هم مستقیما بی بی سی را هدف قرار داد و از نوع پوشش اخبار القاعده توسط این شبکه انتقاد کرد.
ترس بی بی سی کاملا به جا بود. در هفتادمین دوره مراسم بفتا هم تعدادی از ستاره ها وقتی برای گرفتن جایزه روی صحنه آمدند، صحبت هایی کردند که بی بی سی می توانست با خیال راحت آنها را پخش نکند. کن لوچ یکی از کسانی بود که رسانه ها حتی پیش از مراسم هم می دانستند که صحبت های سیاسی انجام می دهد. لوچ که فیلم جدیدش، «اینجانب دانیل بلیک» موفق شد جایزه بهترین فیلم بریتانیایی را به خودش اختصاص دهد در مراسم شب گذشته این جملات را به زبان آورد: «از آکادمی سپاسگزارم که از پیام این فیلم حمایت کرد. پیامی که صدها هزار نفر از مردم این کشور می دانند و آن این است که این دولت با مستضعف ترین و فقیرترین مردم به خشن ترین و بی عاطفه ترین شکل برخورد می کند که ننگین است. این خشونت است که باعث شده بیرون نگاه داشتن بچه های پناهجو (از کشور) را ادامه دهیم. بچه هایی که به آنها قول کمک داده بودیم و این هم ننگی دیگر است.»
جالب است بدانید این صحبت ها در حالی به زبان کارگردان «در جست و جوی اریک» می آمد که دوک و دوشس کمبریج، شاهزاده ویلیام و همسرش کیت میدلتون در مراسم حاضر بودند. وقتی نوبت به صحبت های مل بروکس، بازیگر و کمدین 90 ساله آمریکایی رسید او با دستمایه قرار دادن حضور خاندان سلطنتی بریتانیا در سالن گفت:« من امشب می خواهم از دوک و دوشس و شاهزاده فیلیپ به خاطر انقلاب آمریکا عذرخواهی کنم. ما خیلی جوان بودیم!»
اما پای دونالد ترامپ فقط در حد یک شوخی کلامی ساده به بفتا باز نشد. کنت لونرگان در صحبت هایش، از اعتراضات دختر پانزده ساله اش علیه دولت جدید آمریکا سخن به میان آورد. او گفت: «صبح روز بعد از انتخابات دختر من با گریه بلند شد. او نمی خواست به مدرسه برود. همسر من اصرار کرد و گفت: احتمالا بچه هایی در مدرسه هستند که ترسیده اند و ممکن است تو بتوانی به آنها کمک کنی. دختر من دو هفته پیش 15 ساله شد و تا حالا در پنج تظاهرات اعتراضی شرکت داشته است.»
اما استون، برنده جایزه بهترین بازیگر نقش اول زن که امسال با «لا لا لند» بارها مورد تقدیر جشن های سینمایی قرار گرفته وقتی روی سن آمد، این جملات را به زبان آورد تا با ربط دادن شرایط حاکمیت فعلی بریتانیا به آمریکا، او هم به شیوه خودش صحبت هایی علیه وضعیت کنونی کشورش گفته باشد: «این کشور (بریتانیا) و آمریکا به نظر می رسد در حال سپری کردن دوره سختی هستند. و در این زمانه تفرقه انداز خیلی مهم است که بتوانیم کنار هم جمع شویم و به بهانه نعمت خلاقیت، جشن بگیریم. چیزی که فراتر از مرزها است و باعث می شود مردم کمتر احساس تنهایی کنند.»
در مراسم گلدن گلوب صحبت های مریل استریپ علیه دونالد ترامپ حواشی بسیاری را به پا کرد. به حدی که خود ترامپ به سخنان او واکنش نشان داد و ارزش های هنری مریل استریپ را زیر سوال برد. استیون فرای، مجری بفتا، دیشب وقتی می خواست مریل استریپ را روی سن دعوت کند، برای معرفی بازیگر کهنه کار آمریکایی گفت:« بی تردید یکی از بزرگ ترین بازیگران زن تاریخ. فقط یک احمق پر حرف طور دیگری فکر می کند.»
وقتی مراسم تمام شد، احتمالا خوشحال ترین افراد، مدیران بی بی سی بودند که تصمیم به پخش غیر زنده بفتا گرفتند. یک بار و با یک سانسور دیگر، صدای مخالف از بی بی سی پخش نشد تا بفتای امسال هم بخیر بگذرد.