ماهان شبکه ایرانیان

تابلوهای مزین به نام شهدا در کشور ساماندهی می‌شود

مدیرکل فرهنگی و تبلیغات بنیاد گفت: تابلوهای مزین به نام شهدا براساس فضای معماری و سیمای شهری و روستایی به مرور زمان در سطح کشور ساماندهی می‌شود.

تابلوهای مزین به نام شهدا در کشور ساماندهی می‌شود

به گزارش ایسنا،اسکندر یارنسب مدیرکل فرهنگی و تبلیغات بنیاد شهید و امور ایثارگران با اعلام این خبر گفت: بنیاد به عنوان متولی ترویج فرهنگ ایثار و شهادت بیشترین ظرفیت فضای تبلیغی در قالب تابلوهای تبلیغاتی مزین به نام شهدا در سطح کشور را بر عهده دارد. تابلوهای تبلیغاتی مزین به نام شهدا در ورودی یک روستای فاقد سکنه تا مرکز استان‌ها و گلزارهای شهدا به منظور زنده نگه داشتن یاد شهیدان نصب شده است.یکی از بهترین و ماندگارترین کارهایی که بنیاد در سال‌های گذشته انجام داده، نامگذاری اماکن، معابر، میادین، کوچه و خیابان‌ها به نام شهدا در تابلوهای تبلیغاتی است.
مدیرکل فرهنگی و تبلیغات بنیاد شهید و امور ایثارگران افزود: حداقل یک مکان به نام‌ همه شهدای کشور نامگذاری شده تا یادشان گرامی داشته شود.
وی به ساماندهی تابلوهای مزین به نام شهدا اشاره کرد و گفت: این کار به صورت آزمایشی در چند استان مانند سیستان و بلوچستان، زاهدان، یاسوج و شهر تهران شروع شده و براساس فضای معماری و سیمای شهری و روستایی به مرور زمان در سطح کشور ساماندهی می‌شود.
وی افزود: این تابلوها با طرح‌های گرافیکی یکسان تهیه شده و نام، نام خانوادگی، بیوگرافی و تصویر هر شهید در آن قید می‌شود تا شکل و محتوای آنها در همه مکان‌ها یکسان باشد. بنیاد در دستور کار دارد که شکل، فرم و طراحی تابلوهای تبلیغاتی را استاندارد تهیه کند تا ماندگاری و کیفیت مطلوبی داشته باشند.
یارنسب گفت: یکی از بهترین کارهای بنیاد که در طول حیات خود انجام داده برگزاری یادواره‌های شهدا در مناسبت‌های مختلف بوده که توانسته با تاسی از آموزه‌های دینی و مذهبی برپایی آنها را در سطح کشور نهادینه کند.
مدیرکل فرهنگی و تبلیغات بنیاد شهید و امور ایثارگران افزود: سیاست بنیاد این نیست که همه یادواره‌های شهدا را خودش برگزار کند بلکه فرهنگ‌سازی می‌کند تا مردم به صورت خودجوش این مراسم‌ها را برپا کنند.
وی با بیان اینکه هر ساله به طور میانگین بیش از 25 هزار مراسم شهدا در سطح کشور برپا می‌شود، گفت: سال گذشته 27 هزار یادواره شهید برگزار شده است. برگزاری این تعداد یادواره‌ها در توان بنیاد نیست و همچنین جزو سیاست‌های این نهاد نبوده که متصدی برگزاری این مراسم‌ها باشد.
مدیرکل فرهنگی و تبلیغات بنیاد شهید و امور ایثارگران افزود: برگزاری مراسم شهدا نماد وحدت آحاد جامعه در هر گروه، صنف و قشری است و به هیچ عنوان نباید مباحث سیاسی و جناحی مطرح شود.
وی با بیان اینکه در برگزاری یادواره‌ شهدا که بنیاد برگزار می‌کند به هیچ عنوان وارد موضوعات سیاسی نمی‌شود، گفت: متولیان دیگری که این مراسم‌ها را برگزار می‌کنند در برخی موارد مشاهده شده که وارد مباحث سیاسی می‌شوند که باید از انجام چنین کاری پرهیز کنند.
وی افزود: طی 4 سال گذشته 38 کنگره ملی و بین‌المللی برگزار شده که آخرین آن، کنگره‌ شهدای منا بود. 19 هزار گلزار شهید در سطح کشور وجود دارد که هرکدام‌شان پایگاه عظیم فرهنگی است که باید همه گلزارها تبدیل به مکان فرهنگی شود.
مدیرکل فرهنگی و تبلیغات بنیاد شهید و امور ایثارگران افزود: اکنون یکصد و 90 مرکز فرهنگی در گلزارهای شهدا ایجاد شده و فعال هستند که این آمار از هدف مطلوب ما فاصله دارد.
یارنسب به مرکز فرهنگی استان قزوین اشاره کرد و گفت: این مرکز در جوار گلزار شهدای قزوین و امامزاده حسین(ع) قرار دارد که به لحاظ موقعیت جغرافیایی و نوع فعالیت‌هایی که دارد یکی از موفق‌ترین مراکز به شمار می‌آید.
این مسوول افزود: بیشتر گلزارهای شهدا این ظرفیت را دارند که در آنها مرکز فرهنگی احداث شود ولی به دلیل کمبود اعتبارات انجام نشده و این یک مشکل به شمار می‌آید.
وی افزود: عدم ایجاد مرکز فرهنگی یک خطر در گلزار شهدا به شمار می‌آید زیرا فعالیت‌های ترویجی انجام نمی‌شود، همین مسئله منجر به کاهش تردد روزانه مردم می‌شود و ما را در نگهداری گلزارها با مشکل مواجه می‌کند.
مدیرکل فرهنگی و تبلیغات بنیاد شهید و امور ایثارگران گفت: بیشتر رزمندگان، جانبازان، آزادگان و خانواده‌های شهدا گنجینه‌ای از اسرار، اسناد و معارف دفاع مقدس در سینه داشتند ولی قدرت بیان آنها را نداشتند. بنیاد برای آشنایی این قشر معظم جامعه با روش‌های اصول و فنون سخنوری و روایت‌گری، برگزاری دوره‌های آموزشی را برای آنها برنامه‌ریزی و اجرا کرده است.
وی افزود: بنیاد اصول فنون سخنوری را به دو هزار و 200 نفر با عنوان پیام‌آوران ایثار آموزش داده است تا به نحو مطلوبی بتوانند برای آحاد جامعه روایت‌گری کنند.
مدیرکل فرهنگی و تبلیغات بنیاد شهید و امور ایثارگران گفت: متولی حسینیه‌های شهدا والدین هستند که فعالیت‌های خودجوش و مردمی انجام می‌دهند و در این راستا بنیاد نقش مشورتی و حمایتی دارد.
یارنسب افزود: در برخی حسینیه‌های شهدا که پدر و مادر در قید حیات هستند فعالیت‌های خوبی صورت می‌گیرد ولی مواقعی که والدین شهید فوت کردند از فعالیت‌های این حسینیه‌ها کاسته شده است.
وی گفت: تاثیراتی که حسینیه‌های شهدا در محله‌ها دارد این است که نگاه مردم به آنها دولتی نیست به همین دلیل نتایج خوبی در ترویج فرهنگ ایثار و شهادت حاصل می‌شود.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان