ماهان شبکه ایرانیان

روستای کندهر

روستای کندهر یکی از روستاهای استان کرمانشاه واقع در ۴۵ کیلومتری شهرستان اسلام اباد غرب ار توابع بخش حمیل می باشد.

روستای کندهر یکی از روستاهای استان کرمانشاه واقع در 45 کیلومتری شهرستان اسلام اباد غرب ار توابع بخش حمیل می باشد.

مختصات طول و عرض جغرافیای این روستا برابر است با 33,53,11.87 در جه شمالی و 46,52,30.05 درجه شرقی ودر بلندی 1335 متری از سطح دریا قرار دارد.

آب وهوای این روستا معتدل و نیمه خشک و میزان بارندگی در آن تقریبا 441 میلیمتر میباشد.

به جرعت می توان گفت این روستا بزرگترین و در عین حال زیبا ترین روستای منطقه میباشد.

مردم این روستا دارای گویشی خاص فرهنگی غنی و اداب و رسوم خاصی میباشند.

کلمه کندهر در لغت نامه به معنی تپه خاک معنی شده است شاید انتخاب این اسم یه خاطر وجود تپه خاک موجود در روستا باشد.

کلمه کندهر در لغت نامه دهخدا نیز به این صورت معنی شده است:

((کندهر : کندهر. [ ک َ دَ هََ ] (اِخ ) دهی از دهستان هرسم است که در بخش مرکزی شهرستان شاه آباد واقع است و 1500 تن سکنه دارد. (از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 5). ؛ لغت نامه دهخدا.))

بیشتر مردم این روستا به شغل تجارت و دادو ستد مشغول میباشد،به طبع در کنار این شغل کشاورزی و دامپروری را که نیز از ملزومات یک روستا میباشد را نیز انجام می دهند.

محصولات عمده کشاورزی این روستا گندم ، جو و نخود میباشد.

در باره طبیعت این روستای زیبا می توان به وجود درختهای بلوط .کوهای بسیار زیبا و چشمهای طبیعی موجود در کوها و خود روستا اشاره نمود.

پیشینه این روستا به گفته برخی از اهالی که مرج گفتهای انها کتاب کوچ نشینان زاگرس است بر می گرد به 1500 سال قبل از میلا مسیح .

در طول تاریخ این روستا که دست خوش حوادثی همچون جنگ غارت و چپاول قرار گرفته است,در برخی از کتابهای قدیمی اشاره ای به این روستای کهن شده است که در هنگام لشکر کشی ایلامیها به پارس به این روستا حمله و این روستا را غارت کردند.

این روستا در قدیم مرکز حکومت بوده وبرای اثبات این ا دعا میتوان به وجود قلعه خیرالله خان که هنوز هم سالم وجود دارد اشاره کرد،این قلعه محل سکونت و کتنرل رعایای این روستا بوده است.

وجود یک حسینیه یا تکیه در این قلعه نتنها زیبایی وصف نشدنییی به این قلعه با شکوه بخشیده بلکه گواهی است بر رفعت صاحبان این بنای تاریخی و ارادت مردمان این دیار به اهل بیت است.

حکومت یا اداره این روستا در قدیم به صورت اربابی یا خان ورعیت بوده است.

ساکنان این روستارا سه تیره اصلی کرت کن ، ناصری و کردوشوان تشکیل داده اند.

مردمان این روستا را بیشتر با نام خانوادگی احمدیان ، احمدی و ناصری می شناسند البته لازم به ذکر است که نامهای خانوادگی دیگری نیز در این روستا هست از قبیل: طهماسبی ،پشتی ،پشت چمن، زندی ،ازاد فر، پیسر، هاشمی ، موسوی، جلیلیان ،بازیار.سیدی

مشاغل سنتی هم در این روستا دارای رنگ ولعاب خاص خود است وجود کارگاه نمد مالی و کار گاه اهنگری در این روستا باعث شده که بعضی از نیازهای مردم توسط خود اهالی تامین شود.

این روستا با توجه به محل قرار گیری آن در استان مرزی کرمانشاه و نزدیکی به نوار مرزی در طول 8 سال جنگ تحمیلی متحمل خساراتی شد و خاطراتی از جنگ را در خود دارد.و در طول جنگ این مردمان دلیر در راه دفاع از وطن و میهن اسلامی شهیدانی را تقدیم این اب وخاک کردند.

روستای کندهر

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان