این روستا دهها سال است که دهستان و مرکزیت روستاهای اطراف خود مانند فتیده، دریاکنار را بعهده دارد و در شرق شهرستان لنگرود به فاصله 9 کیلومتری در موقعیت جغرافیایی آن قرار گرفته که فاصله این دهستان با مرکز استان گیلان شهرستانهای بزرگ رشت در حدود 70 کیلومت است و اما چرا نام آن را گل سفید نامیده اند که در محاوره عمومی گِل سفید گفته می شود که نام با مسمایی برای آن است صاحب نظران به این باورند خاک گیلان که از باران و آب و نمناکی فراوانی برخوردار است و خاک آن سراسر رنگین از درختان و گیاهان و گلها و سبزه های پر بار و فراوان است روزی که پای انسان به مکانی از آن در گذر و حضر رسید و رنگ و جلوه ای برجسته از رویشها نظرش را جلب میکرد آن را از تصور ذهن بر زمان می آورد و نام و هویت آنجا را مشخص می کرد مانند بخشی از حومه چابکسر که در آنجا رز یا گل سرخ پرورش می دادند دریا و آبادیهایش گل سرخ نامیده شده است و یا محلی در نزدیکی لنگرود را پلت کله می گویند چون درختان سفید پوست پلت بسیاری در آنجا سر به آسمان داشت یا از اوائل فروردین زمینهای بکر باغات روستای گلسفید هنوز از گیاه پایه کوتاهی به صورت گلهای ستاره ای پنج پر سفید پوش می شود به جز این در بیشتر فصلها پیچک تال با گلهای شیپوری سفید خود در همه جای آن چشمها را می نوازد و شکوفه های سفید درختان مرکبات هم از اردیبهشت ماه در اینجا غوقایی بر پا می کند به همین دلائل چون این آبادی همانند همه آبادیهای اطراف خاکش تیره و سیاه می باشد بنابراین نام گل سفید حقیقت و شایسته آن است.
قدمت تاریخی و طبیعت و چشم انداز طبیعی آن در گذشته و اکنون
درختی کهن از نوع آزاد در کنار مسجد محل آرامگاه سید محمد یمانی حکایت از عمر دراز و قدمت این روستا دارد وجود مزارع سرسبز برنج و باغات توت در فصل بها و تابستان در اطراف آن جلوه بدیعی بوجود می آورد.
در گذشته آب بند هایی (استخر هایی) در بخش جنوبی مزارع و در بخش شمالی به صورت جنگلهای طبیعی و دشتها و مراتعی برای دامداری وجود داشته است که اینک با راه اندازی کانالهای آبرسانی و پمپاژها، آبگیرها، استخرها و جنگلها و مراتع از بین رفت اند و جای آنها مزارع شالیکاری و خانه سازی گرفته است و یا در حال پیشروی در آنهایند .
خانه سازی در گذشته و امروز
در گذشته منازل مسکونی مردم از مصالحی مانند گل و چوب و کاه (کاه گل) و پوشال ساخته میشد که در برابر حوادث از قبیل زلزله رطوبت و سرما مقاوم ومناسب و با صرفه بود ولی امروزه ساختمانهای روستایی با بلوک ، سیمان ، آجر و آهن آلات بصورت پیشرفته ای همانند خانه های شهری ساخته می شوند که برای همگان مقدور نیست و تعداد زیادی از روستاییان نیز اجاره نشین شده اند.
پوشش مردم و صنایع دستی
در گذشته زمان روستا در هر ناحیه دارای پوششی متفاوت بودند در جایی پیراهن ها و دامنهای چیندار کوتاه یا بلند می پوشیدند و معمولاً کمر خود را با چادر شبهای از جنس ابریشم خالص که خودشان آنها را تولید و با ابزار چوبی ابتدایی می بافتند و به کمر می بستند و دیگر صنایع دستی حصیر بافی زنبیل و جارو و سبد بافی بود که این تولیدات خود را در بازارهای هفتگی شهر های لنگرود و رودسر به فروش می رسانیدند.
لهجه و ضرب المثل و بازیهای محلی
لهجه مردم روساتای گلسفید همانند مردم دیگر شهری شرق گیلان از زبان گیلکی ریشه می گیرد این روستا همانند سایر روستاها دارای ضرب المثل ها و بازیهای محلی طناب کشی و سوک سوک و خرپلیس بازی وهکولی و غیره می باشد . که امروزه به دلیل وجود بازی های رایانه ای و دیگر مسائل سرگرم کننده جدید به آنها اهمیّتی داده نمی شود.
میزان جمعیت و مشاغل و درآمد
تا پسیش از انقلاب به دلیل کمبود امکانات از قبیل مدارس حمام بهداشتی راه های مناسب و آسفالته و نبود خانه بهداشت و نبود مشاغل درآمد زا در روستا ها جمعیت این روستا هم بسیار کم بود و تعداد خانوار آن به 100 خانوار نمی رسید ولی امروزه به دلیل امکاناتی از قبیل برق ،تلفن، راه آسفالته مناسب ، گاز ، درمانگاه ، خانه بهداشت ، دبیرستانهای مجهز دخترانه و پسرانه ، باشگاه ورزشی و مرکز خدمات کشاورزی و دفتر ict وغیره.. روز به روز به جمعیت روستا افزوده می شود و امروزه بالای 350 خانوار در آن زندگی می کنند.
مراکز کمک رسانی به مردم روستا
این روستا همانند دیگر روستا های کشور دارای شورا می باشد که تعداد آنها 3 نفر است .که در زمینه حل اختلافات مردم و برطرف کردن موانع جریان عادی زندگی در روستا به مردم خدمت رسانی می کنند . این سه نفر اعضای شورا با انتخاب دهیار در زمینه صدور پروانه های ساختمانی و هر نوع ساخت و ساز در روستا با اداراتی نظیر بنیاد مسکن،اداره راه وترابری، اداره برق و دیگرادارات هماهنگی های لازم را به عمل میآورند.