به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی معاونت میراث فرهنگی؛ در راستای سلسله مطالعات محوطه باستانی ارجان عملیات نقشه برداری و مستند سازی این محوطه به انجام رسید. این اقدام با هدف آگاهی از وضعیت آثار باستانی موجود در محدوده عرصه و حریم صورت گرفته است.
«مرجان شوشتری» معاون میراث فرهنگی استان خوزستان با اعلام این خبر گفت: در راستای سلسله مطالعات محوطه باستانی ارجان عملیات نقشه برداری و مستند سازی این محوطه به انجام رسید. این درحالی است که از جمله برنامه های مدنظر، تهیه نقشه های ناهمواری، کاداستر، تعیین موقعیت آثار، تهیه عکس هوایی یکپارچه و ... است.
معاون اداره میراث فرهنگی با اشاره به اینکه تاکنون تنها نقشه مستند از محوطه باستانی ارجان با مقیاس 25000/1 متعلق به تعیین عرصه و حریم آن صورت گرفته بود ادامه داد: با توجه به اینکه پیشتر تنها نقشه مستند از محوطه باستانی ارجان با مقیاس 25000/1 متعلق به تعیین عرصه و حریم آن بود هم اکنون نصب 10 نقطه ثابت (ایستگاه) بتنی بر مبنای شاخصه های سازمان نقشه برداری کشور به کمک جی پی اس ایستگاهی مولتی فرکانس در محدوده عرصه و خارج از بافت باستانی از دیگر اقدامات صورت گرفته در این خصوص است.
آنطور که شوشتری تاکید کرد: درحال حاضر نقشه برداری و مستندسازی بر مبنای نقشه تعیین عرصه و حریم محوطه و در گستره ای به وسعت تقریبا 2500 هکتار که تمام عرصه و بخش هایی از حریم را نیز در بر می گرفت، به انجام رسید.
به گفته وی، این عملیات با هماهنگی کامل تمامی ارگان ها و سازمان های ذیصلاح نظامی و امنیتی و به وسیله پهباد سنسفلای ایبی پلاس در 8 پرواز یک ساعته محقق شد.
محوطه باستانی ارجان یکی از مهمترین محوطه های باستانی کشور است که در تاریخ 1 مرداد 1386 با شماره ثبت 19288 به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.