ماهان شبکه ایرانیان

زمین‌های آلوده نفتی به فضای سبز تبدیل می‌شوند؛

پاکسازی آب‌های زیرزمینی عسلویه با میکروب!

رییس پردیس انرژی و محیط زیست پژوهشگاه صنعت نفت از رفع آلودگی نفتی آب‌های زیر زمینی عسلویه با استفاده از میکروب‌های بومی منطقه خبر داد و گفت: با پاکسازی خاک دو منطقه نفتی آلوده به ترکیبات آروماتیک تبدیل به فضای سبز شدند.

پاکسازی آب‌های زیرزمینی عسلویه با میکروب!

دکتر نشاطی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، اجرای میدانی پاکسازی و رفع آلودگی‌ آب‌های زیر زمینی در منطقه عسلویه را از جمله پروژه‌های اجرا شده در پردیس انرژی و محیط زیست دانست و افزود: آب‌های زیر زمینی در این منطقه به وسعت 10 هکتار به ترکیبات آروماتیک آلوده بودند که با استفاده از روش تجزیه آلاینده‌ها با میکروب توانستیم آلودگی این آب‌ها را به حداقل ممکن برسانیم و از آب حذف کنیم.

وی دستیابی به فناوری مانیتورینگ و پایش آب‌های زیر زمینی را از دستاوردهای دیگر این پروژه نام برد و اظهار کرد: ما با استفاده از این فناوری آمادگی ارائه نقشه آب‌های آلودگی زیر زمینی را برای متقاضیان داریم.

نشاطی، عرضه سامانه بیوفیلتر صنعتی را از دیگر دستاوردهای این تحقیق نام برد و یادآور شد: این فیلتر با استفاده از میکروب‌ها فعال می‌شود و در حال حاضر در منطقه عسلویه به بهره‌برداری رسیده است.

پاکسازی خاک با میکروب‌های بومی

رییس پردیس انرژی و محیط زیست پژوهشگاه صنعت نفت ادامه داد: اجرای پروژه میدانی پاکسازی زیستی خاک‌های آلوده به نفت از دیگر پروژه‌های اجرا شده در این پژوهشگاه است که در آن با استفاده از میکروب‌ها، خاک‌های آلوده به مواد نفتی را پاکسازی می‌کنیم، به گونه‌ای که بتوانیم پوشش گیاهی در این مناطق ایجاد کنیم.

به گفته وی با استفاده از این روش 5 هزار تن خاک آلوده به مواد نفتی در منطقه سیری و 10 هزار تن خاک آلوده در منطقه خانگیران پاکسازی و تبدیل به فضای سبز شدند.

نشاطی با تاکید بر اینکه فاز سوم این طرح قرار است در منطقه خراسان اجرایی شود، خاطر نشان کرد: فناوری این طرح مبتنی بر کنسرسیوم‌های میکروب‌های بومی ایران بود که با استفاده از میکروب‌های بومی اقدام به پاکسازی خاک کردیم.

ساخت سنسورهای قابل حمل

وی از طراحی و ساخت سنسورهای پرتابل و سیار خبر داد و یادآور شد: این سنسور برای اندازه‌گیری آلاینده‌های زیست‌محیطی است که وارداتی است و با اجرای پروژه تحقیقاتی در این زمینه موفق به طراحی و ساخت سنسور در این زمینه شدیم.

نشاطی با تاکید بر اینکه دستگاه ساخته‌شده تحویل کارفرما شده است، اظهار کرد: این دستگاه پرتابل و سیار است و برای اندازه‌گیری فلزات سنگین و ترکیبات فنول در آب و پساب استفاده می‌شود.

وی اضافه کرد: علاوه بر آن این سنسور برای اندازه‌گیری گازهایی چون منواکسید کربن،‌ متان، سولفید هیدروژن،‌ دی اکسید نیتروژن در گاز و هوا قابل استفاده است.

نشاطی، کارفرمای این طرح را شرکت ملی نفت ایران دانست که تاکنون 25 سنسور ساخته‌شده تحویل این شرکت شده است.

سامانه میکرو CHP

رییس پردیس انرژی و محیط زیست پژوهشگاه صنعت نفت، دستیابی به دانش فنی طراحی و توسعه سامانه‌های میکرو CHP را از دیگر تحقیقات در دستور کار این پردیس نام برد و ادامه داد: در این فناوری با اعمال تغییراتی در موتورهای گازسوز خودرو، به صورت دائم کار می‌شود و از آن برای تولید برق و حرارت استفاده می‌شود.

وی با بیان اینکه این فناوری در مرحله نهایی قرار دارد و نمونه اولیه آن ساخته شده است، اضافه کرد: این فناوری در نقاط مرزی و سکوهای نفتی که امکان انتقال برق وجود ندارد، قابل استفاده است.

نشاطی با بیان اینکه راندمان انرژی در سیستم‌های میکرو CHP می‌تواند تا 80 درصد افزایش یابد، اظهار کرد: میزان مصرف سوخت این سیستم بسیار پایین است و امیدواریم تا پایان سال نمونه دوم این سامانه ارائه شود.

  ‌

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان