ماهان شبکه ایرانیان

اعتراض دنباله‌دار والدین از شهریه مدارس غیردولتی

هر‌جا سخن از مدارس به خصوص مدارس غیر‌دولتی است، گلایه از میزان دریافت شهریه به بهانه‌های مختلف و بدون چارچوب نیز به دنبال آن مطرح می‌شود.

اعتراض دنباله‌دار والدین از شهریه مدارس غیردولتی

هر‌جا سخن از مدارس به خصوص مدارس غیر‌دولتی است، گلایه از میزان دریافت شهریه به بهانه‌های مختلف و بدون چارچوب نیز به دنبال آن مطرح می‌شود.

به گزارش ، جوان نوشت: در نهایت هم یکی از مسئولان آموزش‌و‌پرورش با بیان سخنانی همچون بازبینی الگوی «شهریه»، نظارت یا ضابطه‌مند کردن آبی بر آتش می‌ریزد و عبور می‌کند. اما اینبار دایره این اعتراضات به مدارس رسیده است.

گویا امسال بیشترین اعتراضات از سوی مؤسسان نسبت به شهریه پایین مدارس وجود داشته است! موضوعی که با جواب «بازبینی الگوی «شهریه» مدارس غیردولتی» مواجه شده است تا سهم این اعتراضات از سوی مدارس کاهش پیدا کند، اما جالب اینجاست به‌رغم روند اعتراضات والدین به شهریه‌های نجومی و حتی دریافت مبالغ هنگفت به بهانه‌های مختلف در طول سال تحصیلی، آموزش‌‌و‌پرورش سال‌هاست با ورود نهاد بیرونی در زمینه نظارت بر شهریه‌ها مخالفت می‌کند و خود را صالح بر رسیدگی می‌داند!

گفته‌های آموزش‌و‌پرورشی‌ها نشان می‌دهد نظارت نهادی بیرونی چون سازمان تعزیرات حکومتی تبدیل به یک غول پر‌استرس برای آنها شده که هر زمان سخنی از نظارت و گرانی شهریه‌ها به میان می‌آید، گله‌مندی مسئولان آموزش‌و‌پرورش هم مطرح می‌شود.
این مجموعه ورود تعزیرات به مدارس را یکی از عمده‌ترین مشکلات نهاد آموزش‌و‌پرورش می‌دانند و معتقد هستند طبق قانون، نظارت بر امور آموزشی و پرورشی مدارس غیردولتی برعهده آموزش‌وپرورش و شورای نظارت است، اما آیا اساساً کسانی که چنین ساماندهی نظارت بر شهریه و برنامه‌های آنان را از سوی نهاد دیگر زیر‌سؤال می‌برند، تا به حال توانسته‌اند مدیریت صحیحی در این زمینه داشته باشند تا میزان این شهریه‌ها قانونمند و دارای چارچوب باشد؟!
اعتراض دنباله‌دار والدین

آموزش‌و‌پرورش می‌گوید مدارس غیر‌دولتی باید براساس الگوی معرفی شده، شهریه خود را تدوین کنند، اما تعیین شهریه بر‌اساس الگو تنها بخشی از ماجرای مدارس غیر‌دولتی است؛ چراکه گلایه‌های والدین از شهریه‌های غیر‌قانونی مدارس و متغیر بودن ارقام نجومی دریافت پول به بهانه‌های مختلف ادامه دارد. از سوی دیگر هم برخی از خانواده‌ها با توجه به هزینه‌های پرداخت شده به مدارس غیردولتی نسبت به عملکرد تحصیلی فرزندانشان نیز اعتراض دارند؛ چراکه قیاس کیفیت آموزشی و میزان دریافت نرخ یکسال تحصیلی در این مدارس را نا‌متعادل می‌دانند.
بخش دیگری از مشکلات دریافت شهریه به مدارس هیئت امنایی یا دولتی‌ای مربوط می‌شود که در شروع سال تحصیلی یا در طول سال به بهانه‌های مختلف از والدین دانش‌آموزان در قبال هزینه‌های جانبی و کمک به مدرسه مبالغی را دریافت می‌کنند. اما روی هم رفته این والدین هستند که بنا به دلایل مختلف و دعواهای میان سازمانی و کش‌و‌قوس‌های قدرت‌طلبانه قربانی می‌شوند و به‌رغم تلاش‌های زبانی و اظهارات هشدارگونه مسئولان آموزش‌و‌پرورش، همچنان هر ساله شاهد دریافت رقم‌های نجومی در ابتدای سال و اواسط سال هستند. حال آنکه آموزش‌و‌پرورش از ابتدا در مقابل ورود نهاد نظارتی بیرونی چون تعزیرات گارد گرفت و این ایستادگی همچنان هم ادامه دارد و معتقد هستند خود قادر به کنترل چنین وضعیتی بوده و نهادی چون تعزیرات به دلیل نداشتن اشراف کافی در این مقوله، صالح به نظارت نیست.
هرچند که مخالفان می‌گویند سازمان تعزیرات وظیفه نظارت و کنترل بر امور اقتصادی و هماهنگی مراجع قیمت‌گذاری و توزیع کالا را به عهده دارد و فعالیت مدارس و مراکز آموزشی غیردولتی از مصادیق فعالیت اقتصادی نیست و دانش‌آموزان هم مصداق چنین تعریفی نمی‌شوند، اما سؤال اینجاست آیا تاکنون ارائه الگوی مشخص شهریه تأثیری در کنترل مدارس غیر‌دولتی داشته است؟! آیا تا به حال خروجی برخورد با متخلفان باعث شده مدارس غیردولتی کمتر تخطی کنند؟! در نهایت اینکه اگر واقعاً این نگاه دلسوزانه است و با فرض قبول ادله آموزش‌و‌پرورش در مورد صلاحیت نداشتن تعزیرات، بهتر نیست یک نهاد یا مرکز بیرونی به پیشنهاد خود معرفی کنند؟!
مدارس غیر‌دولتی: بیشتر به ما پول بدهید!
جالب اینجاست به تازگی مدیرکل مدارس غیردولتی وزارت آموزش‌و‌پرورش اظهاراتی را بیان داشته که نشان می‌دهد، مدارس غیر‌دولتی هم به وضعیت شهریه‌های این مدارس اعتراض دارند.
حسن مسعودی می‌گوید: امسال بیشترین اعتراضات را از سوی مؤسسان نسبت به شهریه پایین مدارس وجود داشته است. جالب اینجاست که به گفته وی این اعتراضات به علت بالابودن شهریه‌ها نبوده، بلکه اعتراضاتی به علت پایین بودن میزان آن مطرح شده است.
مدیرکل مدارس غیردولتی وزارت آموزش‌و‌پرورش تصریح می‌کند: بسیاری از مسئولان و نهادهای نظارتی سراغ ما می‌آیند و ابراز می‌کنند شهریه‌ای که در فلان استان تعیین کردید، پاسخگوی نیازشان نیست. چون شهریه را بر‌اساس الگو تعیین کردیم در برخی مناطق رشد کمی داشت. هرچند معتقدیم الگوی شهریه بر‌اساس شاخص‌ها و واقعیاتی که خود مؤسسان بیان کرده‌اند، تعیین می‌شود و در فرمول قرار می‌گیرد.
وی اظهاراتی داشته است که نشان می‌دهد والدین نه‌تنها باید شاهد کاهش این شهریه‌ها باشند، بلکه امکان افزایش هم قریب‌الوقوع است. چنانچه می‌گوید: مدارس زیادی داشتیم که امسال افزایش شهریه‌شان نسبت به سال قبل 6 تا 9 درصد بود که با در نظر گرفتن همه ابعاد، مکفی نیست؛ حتی اگر نرخ تورم زیر 10 درصد باشد. تورم یکی از آیتم‌های تعیین شهریه است.
مسعودی در نهایت هم ضمن اعلام بازبینی الگوی شهریه مدارس غیردولتی گفته است: حتماً امسال الگوی شهریه هم به جهت فنی و هم مکانیسم‌های تأثیرگذار در شهریه بازبینی می‌شود و امیدواریم برای سال تحصیلی آینده این الگو به حدی جامع و مانع باشد که حداقل نارضایتی را شاهد باشیم. کلیت اظهاراتی که نشان می‌دهد آموزش‌و‌پرورش نه‌تنها پیام‌های خوبی برای والدین نداشته است، بلکه همنوا با اعتراضات مدارس غیر‌دولتی، کمک خواهد کرد تا سهم بیشتری در دریافتی‌های گزاف خود داشته باشند.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان