فرادید؛ 94 سال در چنین روزی پس از اشغال مکه و مدینه توسط
وهابیان به سرکردگی "
عبدالعزیزبن سعود" آنان مأمورین
عثمانی را بیرون کرده و به تخریب قبور ائمه بقیع دست زدند.
به گزارش مجله تاریخ فرادید، در هشتم شوال سال 1344 هجری قمری مصادف با 24 می 1923 و 2 خرداد 1302 هجری شمسی
قبرستان بقیع به دست وهابیون تخریب شد. این قبرستان، مهمترین قبرستان در اسلام است که بخش مهمی از
تاریخ اسلام را در خود جای داده است.
تا پیش از تخریب و ویرانی قبور مطهر بقیع توسط وهابیت متعصب که براساس معتقدات خود، به تخریب بسیاری از آثار تاریخی پرداختند، بر روی قبور پیشوایان و سایر بزرگان اسلام که در مدینه مدفون بودند گنبدها و بناهایی قرار داشت. ائمه بقیع در بقعه بزرگی که به طور هشت ضلعی ساخته شده بود و اندرون و گنبد آن سفیدکاری شده بود مدفون بودند. پس از تسلط وهابیون بر مدینه آنها ضمن تخریب قبور، آثاری که بر روی قبور قرار داشت را نیز از بین بردند.
در جریان این واقعه بارگاه امام حسن مجتبی (ع)، امام سجاد (ع)، امام محمدباقر (ع) و امام جعفر صادق(ع) ویران شد. آنان اضافه بر قبور مطهر ائمه معصومین (ع)، دیگر قبور را هم تخریب کردند که عبارتند از: قبر منسوب به فاطمه زهرا (س)، عبدالله بن عبدالمطلب و آمنه پدر و مادر پیامبر اسلام، قبر مطهر فاطمه بنتاسد (ع) مادر امیرالمومنین (ع)، قبر مطهر حضرت امالبنین (ع)، قبرعباس عموی پیامبر، ابراهیم پسر پیامبر (ع)، قبر اسماعیل فرزند حضرت صادق (ع)، قبر دختر خواندگان پیامبر (ع)، قبر حلیمه سعدیه مرضعه پیامبر (ع) و قبور شهدای زمان پیامبر (ع).
دو عکسی که در زیر مشاهده می کنید از عکس های نادری است که "برنارد موریس" شرق شناس و گردشگر آلمانی در جریان سفر به خاورمیانه از این مکان مقدس برداشته است. این دو عکس که به سال 1916 یعنی 7 سال قبل از تخریب قبرستان برداشته شده به خوبی بناها و بقاع متبرکه این مکان مهم و مقدس پیش از تخریب را نشان میدهد.