به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری میزان، مولوی عبدالرحمان رحمانی نماینده ولایت بلخ در پارلمان افغانستان در گفتوگو با خبرنگار دفتر منطقهای خبرگزاری تسنیم با اشاره به مشکلات و کشمکشها در خصوص کمیسیون انتخابات افغانستان اظهار داشت که بسیاری از اعضای کمیسیون انتخابات بر اساس روشهای غیر اصولی انتخاب شدهاند.
وی افزود: اگرچه اعضای کمیسیون انتخابات از بین 700 نفر از نامزدها انتخاب شدهاند اما در دوران سرپرستی عبدالسلام رحیمی سرپرست اداره امور ریاست جمهوری افغانستان معیارهای خطرناکی در نظر گرفته شده بود.
رحمانی در ادامه تصریح کرد: کسانی که شایستگی داشتند و به کشورشان متعهد بودند انتخاب نشدند که این موضوع باعث ایجاد اختلافات در کمیسیونهای انتخاباتی افغانستان شده است.
این نماینده پارلمان افغانستان گفت: ادعاهایی نیز در مجلس وجود دارد مبنی بر این که ارگ ریاست جمهوری افغانستان قبل از تعیین اعضای کمیسیون انتخابات از آنها استعفا نامه گرفته است.
وی درباره اتهامات فساد به کمیسیون انتخابات از سوی احزاب سیاسی اظهار داشت: فساد اداری در برخی از قراردادهای این کمیسیون بویژه قرار داد «سیستم شناسه مشخصات زیستی» (بیومتریک) با شرکت امارات متحده عربی سبب تشدید اختلافات و رسوایی در کمیسیون انتخابات افغانستان شد که در نتیجه این کمیسیون مجبور به لغو این قرارداد شد.
مولوی رحمانی با اشاره به عزل تعدادی از اعضای کمیسیون انتخابات و به ویژه رئیس دبیرخانه آن تاکید کرد که برکناری «ویرماچ» رئیس دبیرخانه کمیسیون انتخابات دردی را دوا نمیکند بلکه تمام اعضای این کمیسیون باید با افراد جدید جایگزین شوند.
این نماینده افغان هشدار داد که اعضای فعلی کمیسیون انتخابات افغانستان انتصابی هستند و برای جریانهای مشخصی کار میکنند که ممکن است نتایج انتخابات آتی به مراتب از انتخابات گذشته این کشور وخیم تر باشد.
وی افزود: برکناری تنها چند نفر از اعضای این کمیسیون موجب پیچیدهتر شدن وضعیت شده که نگرانیهای بیشتری را درباره شفافیت انتخابات آینده به وجود آورده است.
رحمانی در ادامه تصریح کرد باید همه اعضای کمیسیون انتخابات افغانستان برکنار شوند و اعضای جدید این کمیسیون با مشارکت احزاب و جریانهای سیاسی این کشور تعیین شوند.
این عضو پارلمان افغانستان گفت: عبدالله و اشرف غنی اجازه ندارند تا اراده ملت افغانستان را نادیده بگیرند و با پیروی از مقوله تقسیم پنجاه درصدی، قدرت کمیسیون انتخابات افغانستان را نیز تقسیم کنند.
این در حالی است که اخیرا «امرالله صالح» رئیس سابق امنیت ملی افغانستان نیز در نشست خبری گفته بود که رهبران حکومت وحدت ملی نباید شانس خود را با تقلب ازمایش کنند زیرا تقلب بهای سنگینی را برای این کشور در پی خواهد داشت.
اخیرا اعضای کمیسیون انتخابات افغانستان به فساد اداری و تلاش برای مهندسی انتخابات آینده به نفع ارگ ریاست جمهوری افغانستان متهم شدهاند.
با وجود اینکه برگزاری انتخابات الکترونیک از شروط اساسی جلوگیری از تقلب در روند انتخابات عنوان شده است اما روز گذشته «وسیمه بادغیسی» معاون عملیاتی کمیسیون انتخاباتی از احتمال برگزاری انتخابات با روشهای گذشته و استفاده از کاغذ و قلم خبر داده است.
/