به گزارش ایسنا و به نقل از نیو ساینتیست، این اپلیکیشن که GazeSpeak نام دارد، بر روی گوشیهای هوشمند عمل کرده و از هوش مصنوعی برای تبدیل حرکات چشم به گفتار استفاده میکند.
این اپلیکیشن دارای یک الگوی مکالمه است که هر آنچه کاربر "با چشم خود میگوید" در زمان واقعی درک میکند.
یماری اسکلروز جانبی آمیوتروفیک(ALS) یا بیماری لو گهریگ(Lou Gehrig's Disease) یک بیماری نورونهای حرکتی(Motor Neuron Disease) است که موجب تخریب پیشرونده و غیرقابل ترمیم در دستگاه عصبی مرکزی(مغز و نخاع) و دستگاه عصبی محیطی میشود.
اسکلروز جانبی آمیوتروفیک شایعترین بیماری نورونهای حرکتی(MND) است بنابراین این بیماری هم علایم نورون محرکه فوقانی و هم نشانههای نورون محرکه تحتانی را ایجاد میکند. در حقیقت در ALS نشانههای فلج مرکزی و محیطی تواماً ایجاد میشود.
برای این کار کافیست تا گوشی را بر روی حالت دوربین و مانند زمان عکسبرداری قرار دهیم.
این اپلیکیشن دارای یک شبکه است که حروف الفبا را در چهار قسمت نمایش میدهد. هر یک از حرکتها که شامل نگاه کردن به چپ، راست، بالا و پایین است با یکی از این حروف در ارتباط است.
همانطور که بلندگوی گوشی هوشمند سیگنالهای مختلف را ارائه میدهد، این اپلیکیشن آنها را در قالب حروف ثبت میکند.
این اپلیکیشن سپس با بهره گیری از هوش مصنوعی و حروف به دست آمده، کلمه مورد نظر بیمار را حدس میزند.
GazeSpeak میتواند در 78 ثانیه حرکات چشم فرد را به گفتار تبدیل کند و منظور وی را به اطرافیان برساند که این میزان در مقایسه با روشهای پیشین که 123 ثانیه بود، قابل توجه است.
شرکت مایکروسافت قصد دارد تا این اپلیکیشن را در "کنفرانس عوامل انسانی در سیستمهای محاسباتی" در ماه می و در کلرادو ارائه کند.
محققان اعلام کردند که این اپلیکیشن تا قبل از ماه می در اپ استور قرار خواهد گرفت.