به گزارش ایسنا، علیاکبر کریمی در جریان بازدید از بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان مرکزی افزود: بعد از مجموعه آموزههای دینی که سمبل آن واقعه عاشورا بوده و یک جریان زنده اثرگذار تاریخی است، در عصر حاضر جریانی که بتواند اثرگذار بوده و انسانسازی و فرهنگسازی کند، جز دوران دفاع مقدس واقعه دیگری نداریم.
وی با تاکید بر اینکه دوران دفاع مقدس صفحه و نمادی از فرهنگ عاشوراست، گفت: قداست فرهنگ دفاع مقدس به دلیل انتساب آن به فرهنگ عاشورایی است و از این رو این دوران سراسر افتخار در امتداد فرهنگ عاشورا و به تاسی از فداکاری سیدالشهداء(ع) و یاران با وفایش شکل گرفته است.
کریمی بیان کرد: تلاش برای حفظ و انتقال مفاهیم دوران دفاع مقدس اصلیترین وظیفهای است که بر عهده آحاد مردم است و معرفی شهدای عزیز به عنوان الگو و اسوه در تمامی عرصهها به عنوان انسانهای نمونهای که در همه جا میتوانند اسوه و نمونه باشند، ضروری است.
وی به صبر و بردباری خانوادههای معظم شهدا نیز اشاره کرد و افزود: تاسی به سیره خانواده معظم شهدا که برگرفته از منش و زندگی شهیدان والامقام است نیز از جمله موضوعاتی است که باید بدان توجه کرد.
این عضو هیئت رئیسه کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اهمیت دادن به محتوا و مفاهیم، نسبت به فیزیک این موضوع تصریح کرد: اهمیت ساخت موزههای آنچنانی و نیز بناهای فیزیکی برای نمایش آثار بجامانده از دوران دفاع مقدس به اندازهای نیست که بخواهیم از محتوای این دوران غافل شویم بلکه میتوان با یک محتوای مناسب و یک کار فرهنگی ارزشمند و با برنامهریزی صحیح، موزهای برپا کرد که نیاز به فضای فیزیکی آنچنانی هم نداشته باشد و در یک فضای ساده، یک محتوای دارای مفاهیم عالی را به منصه ظهور گذاشت.
وی بیان کرد: باید موزههای دفاع مقدس و نمایشگاهها را از فضاهای محدود و اداری به متن جامعه برد و با برپایی موزه و نمایشگاه در فضای عمومی جامعه و با هزینهای کمتر به اشاعه فرهنگ دفاع مقدس پرداخت.
نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس با تاکید بر انتقال فرهنگ دفاع مقدس در قالب محتوا و بسته فرهنگی مناسب گفت: باید به گونهای عمل کرد که این محتوا موجب انتقال فرهنگ دفاع مقدس شود.
وی به تقویت و توسعه ارتباط با رزمندگان و خانوادههای معظم شهدا نیز تاکید کرد و گفت: تقویت ارتباطات با رزمندگان و خانوادههای معظم شهدا و ایثارگران موجب زنده نگه داشتن مفاهیم دوران دفاع مقدس خواهد شد و آثار بجامانده از آن دوران را میتوان در سایه تقویت ارتباطات با ایثارگران جمعآوری و منتشر کرد.
کریمی به تصویربرداری و ساخت مستند از مناطق عملیاتی دوران دفاع مقدس نیز اشاره کرد و افزود: تهیه فیلم و مستند از مناطق عملیاتی و مصاحبه با همرزمان شهدایی که در دوران جنگ به شهادت رسیدند نیز کار ارزشمندی در انتقال مفاهیم آن دوران حماسه و افتخار است.
وی گفت: آثار بجامانده از شهدا ذخایر گرانسنگی هستند که به مرور زمان متاسفانه در حال از بین رفتن هستند و جا دارد هر چه سریعتر این آثار در فضاهای فیزیکی مناسب حفظ و نگهداری شود و در فضایی مناسب و پرمخاطب در معرض دید عموم قرار گیرد.
وی با تاکید بر اینکه نسل آینده به این مفاهیم عالی و آثار فرهنگی ارزشمند از آن دوران نیاز دارند، گفت: تلاش و سرمایهگذاری در این حوزه و احداث موزه های متعدد برای به نمایش گذاشتن این آثار و آگاهی بخشی به نسلهای آینده در خصوص حقایق دوران دفاع مقدس ضروری است.
کریمی از آمادگی مجلس شورای اسلامی جهت حمایت از محتواهای با مفاهیم دفاع مقدس گفت: تمامی تلاش خود را برای حفظ و نشر ارزشهای دفاع مقدس بکار خواهیم بست تا بتوان این آثار را به مردم معرفی کرد.