به گزارش خبرنگار حوزه رفاه و تعاون گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ پرویز فتاح رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره)در مراسم جشن خودکفایی 1154 مددجو کمیته امداد در استان تهران اظهار کرد: سال جاری از سوی رهبر معظم انقلاب به سال تولید و اشتغال نامگذاری شده است و هدف کمیته امداد این است که با اقدامات حمایتی ویژه مددجویان خود، بتواند در توانمندسازی و توان یابی گروه های تحت پوشش خود گامی موثر بردارد.
وی ادامه داد: درست است که امروز روز جشن خودکفایی تعدادی از مددجویان کمیته امداد امام خمینی (ره) است اما در واقع روزی برای ما جشن اصلی خواهد بود که همه مددجویان این نهاد بتوانند روی پای خود بایستند و جز این هدفی نداریم.
رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره) تصریح کرد: بسیاری از مددجویان کمیته امداد افرادی با استعداد هستند و علی رغم معلولیتی که دارند با تلاش و پشتکار خود به درجات خوبی رسیده اند.
فتاح خاطرنشان کرد: امروزه یکی از مشکلات اساسی کشور مسئله ضعیف شدن «فرهنگ کار» در کشور است که باید برای رفع این معضل چاره ای اساسی اندیشیده شود.
وی با بیان اینکه «فرهنگ کار» باید در جامعه امروز تقویت شود، گفت: کمک مجلس و دولت و بانک ها به کمیته امداد بر هیچکس پوشیده نیست و تمام وام های این مجموعه به شکل قرض الحسنه و با کارمزد کم به مددجویان اعطا می شود و پرداخت وام با سود در کمیته امداد ممنوع است، سود بالا نداریم و این افتخار ماست و علت برکت کار ما این است.
کاهش 10 درصدی آمار مددجویان کمیته امداد در سال 95
رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره) اظهار کرد: در سال 95 حدود 10 درصد آمار مددجویان تحت پوشش کمیته امداد کم شده است که بخشی از این خروج به دلیل خودکفایی آنان است و این مسئله برای ما افتخار نیست که افراد زیادی تحت حمایت کمیته امداد باشند.
فتاح از اعطای هزار و 400 میلیارد تومان وام اشتغال در سال 95 خبر داد و گفت: این مبلغ در سال جاری دوبرابر شده است و این به دلیل عملکرد روشن کمیته امداد امام خمینی (ره) بوده است.
62 درصد مددجویان کمیته امداد زنان سرپرست خانوار هستند
وی تاکید کرد: در کمیته امداد 62 درصد مددجویان زنان سرپرست خانوار هستند و این آمار باعث شده است برخی فکر کنند که بانوان توانمند نیستند، در صورتی که این دیدگاه و طرز تفکر غلط است و زنان جامعه ما روحیه بالای کار و همراهی دارند و اراده خوبی برای انجام فعالیت های مختلف در خانه و اجتماع دارند و از طرفی بخشی از اقتصاد خانواده را هم مدیریت می کنند.
رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره) خاطرنشان کرد: انجام کار توسط بانوان نباید منجر به بروز آسیب در خانواده شود و کمیته امداد به شدت بر جلوگیری از وقوع مشکل در حوزه اشتغال زنان مددجوی خود تاکید دارد.
فتاح ادامه داد: در سال جاری بانک ها کار امداد را در اولویت قرار دادند و هر چند هنوز در تامین ضمانت ها کمی مشکل داریم اما عملکرد مجموعه های بانکی قابل تقدیر است.
وی افزود: متوسط مبلغ وام اشتغال و خود کفایی به مددجویان کمیته امداد در سال قبل 13 میلیون تومان بوده است و سال آینده مبلغ این وام به سقف 20 میلیون تومان می رسد.
رئیس کمیته امداد گفت: با افتخار اعلام می کنیم درصد معوقات کمیته امداد بسیار کم بوده است، یا هیچ معوقه ای نداشته ایم و یا مبلغ معوقات کمیته امداد حداقلی است و این امر به دلیل مددجویان خوش حساب و وفادار کمیته امداد است.
افزایش 3 برابری مستمری ماهانه مددجویان کمیته امداد در سال جاری
وی خاطرنشان کرد: در سال جاری مستمری ماهانه مددجویان کمیته امداد 3 برابر شده است و این افزایش 3 برابری از دید برخی ها به تنبل شدن مددجویان ما تعبیر شد و ما تاکید می کنیم که مستمری به قدری زیاد نشده است که دریافت کنندگان مستمری دیگر کار نکنند.
فتاح تاکید کرد: حمایت ما از مددجویان مدت مشخصی دارد و تا زمانی به مددجویان وام می دهیم و برای آنها دوره های آموزشی برگزار می کنیم که پس از آن با نظارت کمیته امداد برای کار و اشتغال به بیرون فرستاده می شوند.
فتاح ادامه داد: در کنکور امسال 150 رتبه زیر هزار توسط مددجویان کمیته امداد کسب شده و 72 هزار دانشجوی کمیته امداد هم هستند که 5 هزار نفر آنان جزء نخبگان به حساب می آیند و این سرمایه ارزشمندی برای کمیته امداد و کشور محسوب می شود.
وی اظهار کرد: اگر امور اقتصادی در کشور به درستی انجام شود مسئله افزایش صادرات و کاهش قاچاق را در بر دارد. بسیاری از خانواده های تحت پوشش کمیته امداد نیازمند اشتعال هستند و ایجاد اشتغال و کارآفرینی بار ورودی مددجویان کمیته امداد را سبک می کند.
رئیس کمیته امداد تصریح کرد: توسعه بیمه های اجتماعی امری ضروری است، زیرا چتر تامین اجتماعی فراگیر نیست و برخی از افراد در جریان اتفاقاتی چون تصادف، مددجوی کمیته امداد می شوند و نبود این قانون که هیچ فردی نباید بدون بیمه تامین اجتماعی باشد کار را سخت می کند.
انتظار 900 هزار مددجوی آموزش دیده برای دریافت وام
فتاح تصریح کرد: در حال حاضر 900 هرار نفر از مددجویان آموزش دیده منتطر دریافت وام هستند، این در حالی است که اگر همه مبالغ تخصیص یافته به کمیته امداد پرداخت شود، سالانه 140 هزار نفر وام می گیرند تا توانمند شوند و این به معنی این است که با وضع موجود 7 سال طول می کشد تا همه افراد به شرط نبود ورودی جدید تسهیلات خوداشتغالی دریافت کنند.
وی تاکید کرد: در امداد دست خیران و مدیران کارخانه ها را میفشاریم تا برای کمک به ایجاد اشتغال برای مددجویان تحت پوشش کمیته امداد بیایند و در این راستا باید کمپینی برای دفاع از مدافعان اشتغال زایی برای افراد داشته باشیم.