بیسکویتها خمیرمانند هستند، نه خمیرآبه. یعنی که نسبت پودا به مایع در آنها آنقدر بالا است که حالت نیمه سفت به خود میگیرند و بعد از برش با قالب شُل و روان نمیشوند. اما برای این بیسکویت خاص که در آن از کره استفاده میشود، عامل سفتکننده دیگری هم هست و آن نحوه اضافه کردن کره است.
در بخش دستورپخت پنکیکهای ما، خواندهاید که کره را به شکل آب شده و گرم به دیگر مواد لازم اضافه میکنیم که نتیجه آن نرمی و لطافت است. اما در مورد بیسکویتهای لایهداری مثل این کره را سرد و سفت اضافه میکنیم، آن هم قبل از افزودن مواد مایع. به این روش، به قطعات کوچک کره دست پیدا میکنیم که لایهای از پودر روی آنها را پوشانده و از داخل به خارج، نرمی به سفتی میچربد. اما چه اتفاقی برای این قطعهها میافتد؟ در ادامه با ما باشید.
مواد لازم
- نصف پیمانه باترمیلک (Buttermilk)
- نصف پیمانه خامه ترش
- 2 پیمانه (280 گرم) آرد گندم، به همراه مقدار بیشتری برای روی تخته
- 1 قاشق چایخوری پودر خمیرمایه
- یک چهارم قاشق چایخوری جوش شیرین
- 1.5 قاشق چایخوری نمک
- 8 قاشق غذاخوری کره سرد، نازک شده به ضخامت 6 میلیمتر؛ به همراه 2 قاشق کره آبشده برای روی بیسکویتها
گجتهای لازم
- قالب برش بیسکویت 10 سانتیمتری، وردنه (غلتک خمیر)، کاردک خمیر، تخته چوبی، کاغذ روغنی، همزن برقی، قلممو
طرز تهیه
با این دستورپخت میتوانید در 50 دقیقه 8 بیسکویت بزرگ درست کنید.
1. دماع اجاق را روی 218 درجه سانتیگراد تنظیم کنید و وضعیت شعله را در وسط قرار دهید.
نکته: اگر در مغازه باترمیلک نیافتید، روش تهیه آن آسان است. 1 پیمانه شیر را در کاسهای بریزید و 1 قاشق غذاخوری آب لیموترش یا سرکه سفید به آن اضافه نمایید و کمی مخلوط کنید اما تند هم نزنید. آن را برای 15 دقیقه در دمای اتاق بگذارید و بعد استفاده کنید.
2. در کاسهای کوچک باترمیلک و خامه ترش را مخلوط کنید و تند هم بزنید.
3. در همزن برقی، آرد، پودر خمیرمایه، جوش شیرین و نمک را مخلوط کنید و به اندازه 2 ثانیه بزنید تا یکدست شوند. سپس کرههای قطعه قطعه را به طور متوازن در همهجای این مخلوط بگذارید، درب محفظه را ببندید و هم زدن را شروع کنید تا قطعههای کره به قطعاتی نیم سانتیمتری تبدیل شوند. حالا مخلوط را به یک کاسه بزرگ منتقل کنید.
4. باترمیلک و خامه مخلوط شده را به مخلوط جدید اضافه کنید و با یک کفگیر لاستیکی به هم بیامیزید تا یکدست شود. سپس خمیر را به سطح آردزده تخته منتقل کنید و ورز دهید تا کاملا خود را بگیرد و یکپارچه شود، در صورت نیاز به آن آرد اضافه کنید.
5. با وردنه خمیر خود را به یک مربع 30 در 30 سانتیمتر تبدیل کنید. با کاردک آن را از یک سوم تا کنید و سپس یک سوم دیگر را هم روی آن برگردانید. ساندویچ تشکیل شده را دوباره از یک سوم طول تا کنید و باقی ماندهاش را هم روی خود برگردانید تا یک مکعب شکل گیرد. با این کار خمیر کاملا قوام میگیرد. در آخر دوباره آن را به مربعی 30 در 30 تبدیل کنید.
نکته: برای ساختن بیسکویتهایی با پنیر چدار و پیازچه در گام 5، وقتی برای بار اول خمیر را به مربع 30 در 30 تبدیل کردید، 170 گرم پنیر چدار و یک چهارم پیمانه پیازچه خوردشده روی آن بریزید. (حتی میتوانید از بیکن گوساله یا گوسفند در ترکیب با پنیر پارمسان هم استفاده کنید). بعد عملیات تا کردن را انجام دهید و به گام 6 بروید.
6. خمیر 30 در 30 را وسط تخته قرار دهید. با قالب بیسکویت 4 دایره 10 سانتیمتری از آن در آورید و به ورق مخصوص شیرینیپزی منتقل کنید. فاصله 3 سانتیمتر بین آنها کافی است. سپس بقیه خمیر را جمع و فشرده کنید تا بتوانید 2 یا 4 بیسکویت دیگر از آن برش بزنید.
7. با قلممو روی بیسکویتها را کره آبشده بمالید و سپس به اجاق منتقل کنید و بپزید تا رنگ آنها به طلایی تیره تغییر کند. این مرحله بیش از 15 دقیقه طول نمیکشد.
بعد از پخت برای 5 دقیقه آنها را رها کنید تا خنک شوند و سپس سِرو کنید.