ماهان شبکه ایرانیان

نمایندگان "فرهادی"را در اسکار بیشتر بشناسیم

فیروز نادری و انوشه انصاری از پیشگامان ایرانی-آمریکایی در عرصه فضا هستند که به عنوان نمایندگان اصغر فرهادی در مراسم هشتادونهمین دوره جوایز سینمایی اسکار شرکت کرده و جایزه وی را دریافت کردند.

نمایندگان "فرهادی"را در اسکار بیشتر بشناسیم

به گزارش ایسنا، فیروز مایکل نادری معاون پیشین مدیرکل تنظیم راهبردهای آزمایشگاه پیش‌رانش جت در ناسا و مدیرکل اکتشافات منظومه خورشیدی (از 15 اوت 2011) بوده است.

فیروز نادری در 5 فروردین 1325 در شیراز به دنیا آمد. وی تحصیلات متوسطه خود را در ایران به پایان رساند و پس از آن به ایالات متحده آمریکا مهاجرت کرد و تحصیلات دانشگاهی خود را در رشته مهندسی برق پی گرفت. وی دوره کارشناسی خود را در دانشگاه ایالتی آیووا و کارشناسی ارشد و دکترای خود را در دانشگاه کالیفرنیای جنوبی به پایان رساند.

نادری، پس از پایان تحصیل به ایران بازگشت و ضمن گذراندن خدمت سربازی، مدتی در مرکز سنجش از دور ایران فعالیت کرد. وی در مدت همکاری خود با ناسا مشاغل فنی و مدیریتی متعددی را در زمینه ماهواره‌های مخابراتی متحرک، رادارهای سنجش از دور، رصدخانه‌های تحقیقاتی اختر فیزیک، اکتشاف مریخ و سایر اجرام منظومه شمسی برعهده داشت.

نادری از سال 1996 مدیر برنامه منشاء حیات ناسا بود. وی در سال 1976 به آزمایشگاه پیشرانش جت پیوست و به عنوان مدیر آزمایش‌های پروازی علوم فضا و مدیر طرح تفرق‌سنج (Scatterometerr) ناسا به کار پرداخت.  علاوه بر این‌ها وی در مرکز مدیریت ناسا، سرپرستی برنامه فناوری ارتباطات پیشرفته ماهواره‌ای را بر عهده داشت و در آزمایشگاه پیشرانش جت نیز مدیر برنامه ماهواره‌های متحرک بود. وی از سال 2000 نیز مدیریت برنامه تازه تأسیس برنامه مریخ را بر عهده گرفت. وظیفه مرکز برنامه مریخ آن است که تمام تحقیقات مربوط به مریخ را هدایت و برنامه‌ریزی کند.

وی، در فروردین ماه 1379 به سمت مدیر پروژه‌های اکتشاف مریخ منصوب شد. در پی موفقیت کاوشگرهای مریخ، نادری به سمت معاون و مدیر ارشد برنامه‌ریزی مرکز آزمایشگاه پیشرانش جت، از مهمترین مراکز فضایی ناسا منصوب شد و در سمت جدید به عنوان مسؤول طراحی برنامه‌ها و راهبردهای مرکز، تجاربش در ماموریت‌های مریخ را در مطالعه سایر بخش‌های جهان از زمین تا کهکشان‌های دور به کار بسته‌ است. وی همچنین مسؤولیت طراحی چشم‌انداز راهبردی پنج تا 20 ساله آزمایشگاه پیشرانش جت را برعهده دارد. وی هم اکنون (از سال 2011) به سمت مدیر پژوهش‌های رباتیک منظومه خورشیدی منصوب شده‌ است.

وی به همراه انوشه انصاری به‌نمایندگی از اصغر فرهادی در مراسم هشتاد و نهمین دوره جوایز اسکار‏ در سال 2017 شرکت کرد.

شهرت نادری بیشتر به خاطر دو کاوشگر مریخ یعنی «روح» و «فرصت» بوده‌ است که با مدیریت او اطلاعات زیادی از جمله امید بیشتر به وجود حیات در مریخ را به بشر داد. او، فروردین ماه 1379 در شرایطی که  چندین مأموریت متوالی سازمان فضایی ناسا در پرتاب فضاپیما به سوی مریخ با شکست مواجه شده بود، به مدیریت برنامه‌های اکتشافات مریخ منصوب شد و توانست در طی چهار سال، 3 مأموریت مهم از جمله پرتاب دو کاوشگر مریخ‌نورد «روح» و «فرصت» را با موفقیت به انجام رساند. دریافت بالاترین نشان سازمان فضایی ناسا در بهمن ماه گذشته و انتخاب وی به عنوان موثرترین فرد ایالات متحده در سال قبل از دیگر افتخارات او است.

فیروز نادری در مراسم اعطای اسکار 2017 اظهار کرد: فرهادی ما را نماینده خود در اسکار کرد، چون در کار فضانوردی هستیم و وقتی از فضا به زمین نگاه کنید مرزی نمی‌بینید، نکته این بود.

انوشه انصاری، زاده 21 شهریور 1345 در مشهد، کاوشگر و رئیس انجمن گردانندگان شرکت فناوری ارتباط از راه دور (TTI) است.

وی متولد شهر مشهد در ایران است و در سال 1363 به همراه خانواده‌اش به آمریکا مهاجرت کرد. انوشه مدرک کارشناسی خود را در رشته مهندسی الکترونیک و علوم رایانه (EECS) از دانشگاه جورج میسون و مدرک کارشناسی ارشد خود را در زمینه مهندسی الکترونیک از دانشگاه جورج واشنگتن اخذ کرده‌است. او همچنین دوره‌ای را در دانشگاه سوئین‌بورن برای دریافت دومین مدرک کارشناسی ارشد در رشته ستاره‌شناسی گذرانده است.

وی در سال 2000 ازسوی مجله زن شاغل به‌ عنوان کارآفرین برتر شناخته شده‌ است. انصاری از بنیان‌گذاران یک شرکت مخابراتی در آمریکا به نام تی.تی. آی (TTII) بوده که اکنون تحت مالکیت سنوز نتورک قرار دارد.

انوشه انصاری اولین ایرانی فضانورد، اولین زن مسلمان فضانورد، اولین زن گردشگر فضایی و چهارمین نفری است که هزینه سفر فضایی خود را پرداخت کرده است.

در سال 2015، جامعه ملی فضای آمریکا جایزه «پیشگام فضا» را به انصاری — نخستین زن گردشگر فضایی — اهدا کرد.

انوشه انصاری به همراه برادر همسرش در سال 2003 (میلادی) جایزه 100 میلیون‌دلاریِ سالیانه «انصاری اکس-پرایز» (Ansari X-prizee) را بنیان نهاد. هدف از این جایزه تشویق بخش خصوصی برای سرمایه‌گذاری و ورود به بازار سفرهای فضایی است که تا پیش از این در انحصار تعداد انگشت‌شماری از دولت‌ها بوده‌ است.

انوشه، همیشه عاشق فضا وفضانوردی و درپی راه یافتن به فضا بوده‌است.

در 18 اردیبهشت 1385 سازمان فضایی روسیه به‌ صورت رسمی اعلام کرد که انوشه انصاری به‌عنوان اولین زن گردشگری فضایی در یکی از پروازهای فضاپیمای سایوز که برای بهار 1385 برنامه‌ریزی شده‌بود، به مدار زمین سفر خواهد کرد. اما پس از رد صلاحیت دایسوکه انوموتو، داوطلب ژاپنی، به دلایل پزشکی و جا ماندن او از مأموریت سایوز تی‌ام‌ای-9، قرار شد انوشه انصاری در 23 شهریور 1385 با این گروه همراه شود.

سازمان فضایی ایران به عنوان متولی بخش فضا در ایران هم در آستانه سفر انصاری به ایستگاه فضایی ضمن حمایت از فعالیت‌ها و خدمات ارزنده او در ترویج و توسعه فناوری فضایی و پرواز به ایستگاه بین‌المللی به عنوان تنها جایگاه استقرار انسان در فضا را افتخاری غرورآمیز برای تمام ایرانیان توصیف کرد.

وی اولین فضانورد با اصلیت ایرانی در دنیاست و اولین زن کیهان‌گرد و چهارمین نفری است که هزینه سفر فضایی خود را پرداخت کرده‌ است. او همچنین پس از عبدالاحد مومند فضانورد افغان دومین فضانورد فارسی‌زبان است.  انصاری ترجیح می‌دهد درمورد خود از عنوان «فضانورد همراه» به جای واژه «گردشگر فضایی» استفاده کند. وی در روی لباس خود دو پرچم ایران و آمریکا را نقش کرده بود. وی دلیل این کار را اظهار دِین خود به این دو کشور که در موفقیت وی نقش داشته‌اند، بیان کرد.

فضاپیمای سایوز حامل انوشه انصاری، فرمانده روسی میخاییل تیورین و مهندس پرواز اسپانیایی-آمریکایی، مایکل لوپز الگریا در صبح روز دوشنبه 18 سپتامبر سال2006 از پایگاه فضایی بایکونور در قزاقستان به فضا پرتاب شد و بدین ترتیب مأموریت سایوز تی‌ام‌ای-9 آغاز شد. دو روز پس از قرار گرفتن در مدار زمین، فضاپیمای سویوز در 20 سپتامبر 2006 با موفقیت به ایستگاه بین‌المللی فضایی ملحق شد و اقامت 99روزه انوشه انصاری در ایستگاه فضایی آغاز شد.

سرانجام پس از 9 روز اقامت و پژوهش در ایستگاه بین‌المللی فضایی، انوشه انصاری در سحرگاه 7 مهر 1385 مصادف با 29 سپتامبر 2006 میلادی به همراه پاول وینوگرادف روسی و جفری ویلیامز آمریکایی، دو تن از فضانوردان ساکن ایستگاه، به زمین بازگشت و پس از فرود وی در 90کیلومتری شمال آرکالیک در قزاقستان با  استقبال گرم خانواده‌اش، ازجمله همسرش حمید و مقامات محلی و مسؤولان سازمان فضایی روسیه مواجه شد. وی پس از معاینات پزشکی، با بالگرد برای مراسم خوش‌آمدگویی به شهر قستانای (در قزاقستان) منتقل شد.

انوشه انصاری در طول 9 روز اقامت خود در ایستگاه بین‌المللی فضایی مجموعه آزمایش‌های علمی زیر را برای آژانس فضایی اروپا انجام داد.

پژوهش درمورد علل کم‌خونی؛

تأثیر تغییرات ماهیچه‌ای بر کمردرد؛

تأثیر تشعشعات فضایی برروی فضانوردان ساکن درایستگاه بین‌المللی فضایی و گونه‌های میکروبی که  در آن ایستگاه پرورش داده شده‌اند.

انوشه انصاری پس از بازگشت از فضا تصمیم گرفت در این زمینه تحصیل کند؛ او مدرک فوق لیسانس دوم خود را از دانشگاه سوئین‌بورن در رشته ستاره‌شناسی گرفت. انوشه انصاری مؤسسه خیریه «بنیاد اهورا» (Ahoora Foundation) را همراه برادر همسرش، جمشید انصاری، اداره و حمایت مالی می‌کند.

وی همچنین به‌همراه امیر و حمید انصاری در حوزه خانه دیجیتال (Digital Home)، شرکت پرودیا سیستمز را با  هدف راه‌اندازی یک سیستم پیشرفته برای آمیختن و استفاده سهل‌تر از محصولات و فایل‌ها و تولیدات ابزار خانگی دیجیتال مانند ویدیو و صدا و فیلم تأسیس کرد که در تگزاس و در هندوستان دفاتر رسمی دارد.

انوشه انصاری در کتاب زندگی‌نامه‌اش با عنوان «رؤیاهای من برای ستارگان» که آن را به کمک یکی از نویسندگان محبوب خود نوشته، توضیح می‌دهد که در دوره آموزشی او را با انواع و اقسام خطرهایی که ممکن است در یک سفر فضایی واقعی با آن‌ها رو در رو شود، آشنا کردند تا اگر ذره‌ای تردید یا ناتوانی در وجودش مشاهده شد، از فهرست مسافران حذف شود. علاوه بر این‌ها در کتاب آمده که در دوره آموزشی بارها با موقعیت‌هایی مواجه شده که در حالت عادی هیچ‌گاه انجام دادن‌شان را نمی‌پذیرفت؛ اما در این مورد خاص هیچ مخالفتی نمی‌کند تا یگانه بخت خود برای سفر به فضا را به مخاطره نیندازد.

به جز ماهیت افتخارآمیز سفر به فضا، به عنوان اولین زن گردشگر فضایی دنیا، اولین ایرانی فضانورد و اولین زن مسلمان فضانورد، انوشه انصاری بارها از سوی مجامع مختلف مورد تقدیر قرار گرفته است:

سال 2000 عنوان کارآفرین برتر از سوی مجله زن شاغل آمریکا

سال 2001 در فهرست تاجران موفق مجله معتبر فورچون آمریکا

سال 2009 دریافت اولین جایزه نوآور سیمونز که سالانه توسط NCWIT به کارآفرینان موفق زن در زمینه فن‌ناوری داده می‌شود.

20 دسامبر 2012 دریافت دکترای افتخاری علوم از دانشگاه جرج میسون

سال 2015 به پاس خدمات انوشه انصاری به جامعه فضایی، جایزه ملی پیشگامان فضای ایالات متحده به او داده شد.

فوریه 2017: انوشه انصاری در پی تحریم فرمان منع مهاجرت چند کشور مسلمان از سوی ترامپ که توسط اصغر فرهادی صورت گرفته بود، در فوریه 2017 جایزه اسکار متعلق به وی را برای فیلم «فروشنده» دریافت و بجای وی سخنرانی کرد.

از جمله اقدامات جالب انوشه انصاری در مراسم اسکار استفاده از شال با تصویر هوایی زادگاه وی یعنی مشهد مقدس بوده است و پیام وی با این کار این بوده است که از فضا مرزی قابل مشاهده نیست و جدایی بین ملت‌ها معنایی ندارد.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان